Mekitec keräsi 2,2 miljoonan euron pääomasijoitukset

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Elintarviketeollisuudelle laadunvalvontajärjestelmiä valmistava ja markkinoiva Mekitec Oy on toteuttanut onnistuneesti rahoituskierroksen, jonka avulla se keräsi pääomasijoittajilta yhteensä 2,2 miljoonaa euroa. Suomen Teollisuussijoitus Oy ja Inventure tekivät molemmat Mekiteciin 1,1 miljoonan euron sijoitukset.

Mekitecin toimitusjohtaja Mikko Nuutinen on rahoituskierroksen tulokseen erittäin tyytyväinen.

”Tunnettujen pääomasijoittajien luottamus yritykseemme kertoo, että olemme oikealla tiellä. Nyt saamamme pääomasijoitukset tuovat meille merkittävästi lisää voimavaroja jo hyvään vauhtiin päässeen kasvun ja kansainvälistymisen toteuttamiseen. Rahoitus mahdollistaa muun muassa myyntiresurssien lisäämisen sekä tuotannon kehittämisen niin, että toimituksemme nopeutuvat entisestään”, hän toteaa.

Mekitecin valmistamat elintarviketeollisuuden laadunvalvontalaitteet perustuvat röntgenteknologiaan. Tuotantolinjoille asennettavat laitteet takaavat ruokaturvallisuuden havaitsemalla ja poistamalla linjoilta vialliset tuotteet ennen kuin ne ehtivät kuluttajille. Mekitecin järjestelmät löytävät elintarvikkeista pienimmätkin vierasesineet – olivatpa ne sitten esimerkiksi luun palasia, lasia, metallia, kiviä tai muovia.

Inventuren toimitusjohtaja Sami Lampinen korostaa, että elintarviketeollisuuden laadunvalvonta tarjoaa maailmanlaajuisesti tavattoman laajat ja nopeasti kasvavat markkinat. Kuluttajien, viranomaisten ja myös yritysten itsensä vaatimukset ruokaturvaa kohtaan tiukkenevat jatkuvasti. Mekitec on jo toimittanut laitteistojaan kahdeksaantoista maahan kolmelle mantereelle.

”Maailman ruokateollisuudesta noin 80 prosenttia toimii vielä ilman automaattisia laadunvalvontajärjestelmiä. Jo tämä avaa huimia kasvunäkymiä. Lisäksi Mekitecin laitteet tekevät laadunvalvonnasta entistä tehokkaampaa ja tarjoavat monia uusia ominaisuuksia”, hän sanoo.

Mekitec on ensimmäinen yritys, johon Inventure teki sijoituksen uudesta Inventure Fund II ­‐rahastostaan. Lampinen kertookin olevansa tyytyväinen siihen, että rahaston toiminta lähti liikkeelle rivakasti ja erinomaisella sijoituskohteella.

Myös Teollisuussijoituksen sijoitusjohtaja Juha Lehtola huomauttaa, että ruokaturvallisuuden vaatimusten kiristyminen luo Mekitecille erinomaiset kansainväliset liiketoimintamahdollisuudet. Hän painottaa myös Mekitecin asiantuntemuksen merkitystä.

”Mekitecin tiimi on jo aiemmin muissa yrityksissä osoittanut teknologisen osaamisensa ja kykynsä kasvattaa toimintaa aidosti globaaliksi. Mekitec on kovassa kasvuvauhdissa ja sopii hyvin sijoitusfokukseemme. Haluamme Teollisuussijoituksessa olla mukana vahvistamassa suomalaisten yritysten kasvua ja kansainvälistymistä”, hän korostaa.

Lehtolan mukaan niin sijoittajien kuin Mekitecin johdonkin tavoitteena on nostaa yritys muutamien lähivuosien kuluessa liikevaihdoltaan useiden kymmenien miljoonien eurojen suuruiseksi ja samalla maailman isoimpien elintarvikeyritysten ruokaturvallisuuden takaajaksi.

Mekitecin palveluksessa on nyt noin viisikymmentä ihmistä. Sen liikevaihto viimeksi päättyneellä tilikaudella oli 2,5 miljoonaa euroa. Yrityksen toimipisteet sijaitsevat Oulussa ja Helsingissä sekä Kiinan Xi’Anissa. Lisäksi Mekitecillä on myyntikonttorit Hongkongissa, Saksassa ja Yhdysvalloissa.

Lisätiedot:

Mekitec (www.mekitec.com)
Toimitusjohtaja Mikko Nuutinen
puh. +358 40 55 77 833

Inventure (www.inventure.vc)
Toimitusjohtaja Sami Lampinen
puh. +358 40 520 5295

Teollisuussijoitus (www.teollisuussijoitus.fi)
Sijoitusjohtaja Juha Lehtola
puh. +358 40 064 7671