Mendorille 8,1 miljoonan euron sijoitus tukemaan kansainvälistä kasvua

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Mendor, johtava diabetesteknologia- ja palveluyritys, julkistaa 8,1 miljoonan euron Venture Capital -rahoituskierroksen, jonka avulla tullaan rahoittamaan yrityksen kansainvälistä kasvua. Johtavana sijoittajan toimii suomalainen yrittäjä ja sijoittaja Risto Siilasmaa. Muina sijoittajina toimivat hollantilainen Life Sciences Partners (LSP), Suomen Teollisuussijoitus Oy, suomalainen eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen ja yksityinen suomalainen sijoitusyritys Biothom. Myös Finnveran pääomasijoitusyhtiö Veraventure osallistuu kierrokseen jo aiemmin mukana olleena sijoittajana.

Suomalainen Mendor on perustettu vuonna 2006 Helsingissä suunnittelemaan, kehittämään ja markkinoimaan innovatiivisia tuotteita ja palveluita diabeteksen hoitoon. Mendorin ensimmäinen tuote, all-in-one -verensokerimittari Discreet, on kerännyt kiitosta kliinikoilta ja diabetologeilta ympäri maailman. Verensokerimittari sisältää kaiken tarvittavan päivittäiseen verensokeriarvojen mittaamiseen: mittari, mittausliuskat ja lansetti on sisäänrakennettu uudentyyppiseen all-in-one -laitteeseen, joka vastaa kooltaan matkapuhelinta. Mendor Discreet™ on suunniteltu helpottamaan diabeetikoiden, joiden täytyy mitata verensokeriarvojaan säännöllisesti, elämää tehden mittaamisesta huomaamatonta ja vaivatonta.

Mendor Balance -applikaatio on uuden sukupolven verkkopohjainen ohjelmisto, joka luo yhdessä Mendor Discreet -mittarin kanssa kehittyneen hoitokokonaisuuden. Ohjelmisto on web-pohjainen ja käytettävissä kaikkialla tarjoten diabeetikoille kattavan analyysin heidän hoidostaan mittarista ladattavien mittaustulosten pohjalta. Parimittaukset ennen ja jälkeen aterioiden ja yöunien auttavat määrittämään hoidon ongelmakohdat ja ohjaavat diabeetikoita ymmärtämään ja ohjaamaan omaa hoitoaan tehokkaammin.

Esittelyvideo Mendorista: www.youtube-nocookie.com/watch?v=oHKnLzTgac0

Kristian Ranta, Mendorin toimitusjohtaja ja yksi perustajista, kommentoi rahoituskierrosta seuraavasti: ”Olemme todella iloisia saadessamme nämä erinomaiset sijoittajat mukaan tällä rahoituskierroksella. Heidän avullaan voimme saavuttaa tavoitteemme diabeetikoiden omahoidon parantamisesta maailmanlaajuisesti Mendorin innovatiivisten ja uraauurtavien tuotteiden ja palveluiden avulla. Mendor odottaa vahvaa kasvua tulevina vuosina ja vakaa taloudellinen pohja tulee edesauttamaan tavoitteidemme saavuttamista.”

Rahoituskierroksen jälkeen Mendorin hallitukseen liittyy tohtori Anne Portwich (osakas, LSP).

Mendor valittiin äskettäin myös Red Herring Europen valitsemien top 100 teknologia start-upien joukkoon. Lisätietoja osoitteesta www.mendor.com/Press.aspx.

 

Lisätietoja:

Kristian Ranta, toimitusjohtaja, perustajajäsen, Mendor
puhelin: +358 45 673 3313
e-mail: kristian.ranta (at) mendor.com

Mendor kotisivu: www.mendor.com
Twitter: www.twitter.com/mendor_com
Facebook: www.facebook.com/mendorfin

Jussi Hattula, sijoitusjohtaja, Teollisuussijoitus
puhelin: +358 400 669 955,
e-mail: jussi.hattula (at) teollisuussijoitus.fi

 

Risto Siilasmaa
Risto Siilasmaa on F-Securen perustaja ja toimi yrityksen toimitusjohtaja vuosina 1988–2006. Nykyään hän toimii hallituksen puheenjohtajana F-Securessa (vuodesta 2006), Elisassa (vuodesta 2008) ja Fruugossa (vuodesta 2007).

Life Sciences Partners
Life Sciences Partners (LSP) on johtava sitoutumaton eurooppalainen sijoitusyhtiö, joka tarjoaa rahoitusta yksityisille ja julkisille life science -yrityksille. 80-luvun lopusta alkaen LSP:n johto on sijoittanut useisiin innovatiivisiin yrityksiin, joista useat ovat kasvaneet alan globaaleiksi johtajiksi. LSP oli rahoittamassa esimerkiksi Movetiksen, Crucellin, DNagen, Qiagenin, Rhein Biotechin ja Pharmingin perustamista. Yrityksellä on yli 500 miljoonaa euroa hallittavissaan ja toimistot niin Amsterdamissa, Munchenissa kuin Bostonissa, tehden siitä yhden Euroopan suurimmista ja kokeneimmista life science -alaan erikoistuneista sijoittajista. www.lspvc.com

Ilmarinen
Ilmarinen on työeläkeyhtiö, joka huolehtii työntekijöiden ja yrittäjien lakisääteisestä työeläketurvasta sekä tulevien eläkkeiden katteena olevasta sijoitusomaisuudesta. Ilmarisen vastuulla on noin 850 000 henkilön eläketurva. Vuonna 2010 Ilmarisen maksutulo oli 3,4 miljardia euroa, ja eläkkeitä yhtiö maksoi 3,3 miljardia euroa. Sijoitusten arvo vuoden 2010 lopussa oli 28,1 miljardia euroa. Yhtiön markkinaosuus on noin kolmannes. www.ilmarinen.fi

Suomen Teollisuussijoitus Oy
Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka edistää pääomasijoitustoiminnan keinoin suomalaista yritystoimintaa, työllisyyttä ja talouden kasvua. Teollisuussijoitus sijoittaa pääomasijoitusrahastoihin ja suoraan kasvuyrityksiin. Pääomasijoituksia tarvitaan kohdeyritysten kasvun rahoitukseen, kansainvälistymiseen, yrityksistä versoviin uusiin liiketoimintahankkeisiin, merkittäviin teollisiin investointeihin sekä toimiala- ja yritysjärjestelyihin. Kohteena ovat kaikki toimialat. Yhtiö sijoittaa aina yhdessä yksityisten sijoittajien kanssa. Teollisuussijoituksen sijoitukset ovat yhteensä yli 670 miljoonaa euroa. www.teollisuussijoitus.fi

Biothom
Helsinkiläinen Biothom Oy sijoittaa erilaisiin life science -yrityksiin. Biothomin salkussa on tällä hetkellä innovatiivisia yrityksiä Yhdysvalloista, Suomesta ja Ruotsista. Biothom kuuluu Thominvest Groupiin, joka on yksityinen suomalainen sijoitusyhtiö. www.thominvest.fi