MetGen Oy voitti Global Cleantech Cluster Associationin 2014 Later Stage Award -palkinnon

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

MetGen Oy voitti Global Cleantech Cluster Associationin (GCCA) 2014 Later Stage Award -palkinnon biopolttoaineet/bioenergia -luokassa.

Olemme erittäin tyytyväisiä, että olemme saaneet tunnustusta yhtenä biopolttoaineiden ja bioenergian alan innovaatiojohtajista. Entsyymiratkaisumme tasoittaa tietä kustannustehokkaille sokereille ja muille rakennusosille, joita saadaan erilaisista ligno-selluloosamateriaaleista, toteaa Alex Michine, MetGenin toimitusjohtaja ja perustaja.

GCCA:n Global Top 10 -voittajat edustavat yhdistyksen 52 jäsenklusterin ja yli 10 000 jäsenyrityksen maailmanlaajuista parhaimmistoa. GCCA:n Global Top 10 -yritykset valitsi 22 cleantech-alan pääomasijoittajaa ja sarjayrittäjää, jotka hallinnoivat yhteensä yli 3,5 miljardin dollarin cleantech-teknologiaan maailmanlaajuisesti sijoitettuja pääomia.

Tämän vuoden palkintoseremonian järjesti Swisscleantech. Palkinnot jaettiin 3. joulukuuta 2014 Lausannessa Sveitsissä viidennessä jokavuotisessa CleanTech Investing Seminar -investointiseminaarissa.

2014 Global Top 10 -palkinto kuvaa MetGenin cleantech-menestystä ja markkina-asemaa biotekniikkayrityksenä 163 miljardin dollarin globaalilla cleantech-toimialalla. Palkinto osoittaa myös, että MetGenin ainutlaatuiset innovaatiot vaikuttavat positiivisesti vihreään talouteen.

Cleantech menestyy maailmanlaajuisesti ja on osoittautumassa merkittäväksi talouskasvun edistäjäksi, sanoi Christian Haeuselmann, joka on GCCA:n puheenjohtaja ja perustajajäsen sekä tämän vuoden palkintoseremonian isännöineen Swisscleantechin klusterijohtaja. Vuoden 2014 voittajat osoittavat, että uudessa vihreässä taloudessa innovaatioita kehittäviin yrityksiin kannattaa sijoittaa ja että ne menestyvät. On hienoa tuoda esiin näiden yritysten menestystarinoita kasvavalla toimialallamme.

Suomalainen Cleantech-klusteri nimitti MetGen Oy:n GCCA Later Stage Award -ehdokkaaksi keväällä 2014 sen teollisuusentsyymien kehittämiseen luoman kustannustehokkaan teknologian ansiosta. Global Top 10 -yritykset valittiin 10 000 yritysten joukosta, joita GCCA:n lähes 52 jäsenklusteria edustavat. Klusterit nimittivät yhteensä yli 100 alueidensa johtavaa yritystä. Joukosta valittiin myöhemmin Global Top 30 -semifinalistit käyttäen Keystone Methodia™, joka on GCCA:n päätuomarin, Keystone Compact Groupin toimitusjohtaja ja professori Peter Adriaensin kehittämä liiketoiminnan kehitystyökalu.

Lisätietoja:

Alex Michine, toimitusjohtaja, MetGen Oy
Puh. +358 405433740, alex(at)metgen.com

MetGen Oy on suomalainen yritys, joka on luonut kustannustehokkaan teknologian teollisten entsyymien valmistamiseen, kehittämiseen ja räätälöintiin.Uusi teknologia sopii erillaisiin vaativiin olosuhteisiin ja erillaisia lignoselluloosapohjaisia raaka-aineita varten, aina kunkin asiakkaan omien tarpeiden mukaan. MetGenin patentoidulla teknologian avulla voidaan vähentää energiankulutusta, pienentää kustannuksia, ja vähentää lopputuotteen ympäristöjalanjälkeä. MetGen tuo näin oman panoksensa kustannustehokkaiden sokerien kehittämiseen lignoselluloosa pohjaisista raaka-aineista ja vähentää myös riippuvuutta fossiilisista polttoaineista. www.metgen.com

Global Cleantech Cluster Association (GCCA) on voittoa tuottamaton yhdistys, jonka pääkonttori sijaitsee Atlantassa, Yhdysvaltain Georgiassa. Se luo yrityksille kanavia, joiden kautta ne voivat hyödyntää kansainvälistä cleantech-klusteriyhteistyötä tehokkaasti, edullisesti ja järjestelmällisesti. Global Cleantech tarjoaa niin olemassa oleville kuin uusille cleantech-yrityksille väylän potentiaalisten sijoittajien tietoisuuteen, uusille markkinoille ja verkostoihin sekä innovatiivisten teknologioiden ja parhaiten käytäntöjen äärelle. GCCA:n perustivat Finnish Cleantech Cluster, Swisscleantech, Technica Communications ja Watershed Capital Group. Lisätietoja Global Cleantechistä: www.globalcleantech.org.