Meyer Turku rakentaa Mein Schiff 7 ja 8 risteilijät TUI Cruises -varustamolle

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

”TUI Cruises on vakiinnuttanut asemansa saksankielisillä markkinoilla, ja viime vuonna laivastomme matkustajakapasiteetti oli 100-prosenttisesti käytössä”, sanoo TUI Cruises yhtiön toimitusjohtaja Wybcke Meier.
”Kysyntä on ollut erinomaista myös tänä vuonna ottaessamme vastaan varauksia viidelle laivallemme. Lisälaajentuminen tarjoaa meille hyvän mahdollisuuden vahvistaa asemiamme, kun käytössämme on yksi Saksan markkinoiden nykyaikaisimmista laivastoista.” 

”Olemme erittäin tyytyväisiä ja ylpeitä siitä, että menestyksellinen kumppanuutemme TUI Cruisesin kanssa jatkuu, ja saamme rakentaa kaksi uutta alusta varustamon jo ennestään upeaan, Turun telakan rakentamaan laivastoon. Työskentelemme nyt myös näiden laivojen edelleen kehittämiseksi”, sanoi Meyer Turku Oy:n toimitusjohtaja Jan Meyer.

”Tämä tilaus on erittäin tärkeä Turun telakalle. Voimme nyt toimia vakaalla pohjalla tuotantotahdin ja työmäärän noustessa 30 % korkeammaksi vuoden 2015 tasosta, aina vuoteen 2020 saakka. Meillä on nyt vakaat tulevaisuudennäkymät pitkälle aikavälille, mikä mahdollistaa investointien ja rekrytointien suunnittelun ja kilpailukykymme pitkäjänteisen kehittämisen”, jatkaa Jan Meyer. 

Mein Schiff 4 toimitettiin menestyksellisesti tilaajalleen Meyer Turun telakalta 8.5.2015. Mein Schiff 5 ja Mein Schiff 6 toimitetaan vuosina 2016 ja 2017. Tänään tilatut risteilyalukset toimitetaan vuosina 2018 ja 2019. 

Haastattelupyynnöt:

Tanja Sabell, Meyer Turku Oy:n viestintäpäällikkö, tanja.sabell(at)meyerturku.fi, puh. +358 (0)41 4488 740 

 

Meyer Turku Oy:n telakalla on 1 350 työntekijää ja se on erikoistunut erittäin monimutkaisten, innovatiivisten ja ympäristöystävällisten risteilyalusten, autolauttojen ja erikoisalusten rakentamiseen. Yhdessä sisartelakoidensa Papenburgissa sijaisevan Meyer Werftin ja Rostockissa olevan Neptun Werftin kanssa Meyer Turku on yksi maailman johtavista risteilyalusten rakentajista. Turussa on harjoitettu laivanrakennusta menestyksellisesti vuodesta 1737 alkaen. Yhtiö rakentaa parhaillaan aluksia TUI Cruisesille, Tallinkille ja Carnival Corporationille. Meyer Turku suunnittelee ja rakentaa aluksia tytäryhtiöidensä tukemana. Niihin kuuluvat Piikkiössä sijaitseva hyttitehdas Piikkiö Works Oy, Shipbuilding Completion Oy, joka tarjoaa ratkaisuja laivojen yleisiin tiloihin avaimet käteen periaatteella sekä laivanrakennus- ja offshore-alan suunnitteluyritys ENG´nD Oy. 

TUI Cruises on TUI AG:n ja kansainvälisen risteilyvarustamon Royal Caribbean Cruises Ltd:n yhteisyritys. Vuoden 2008 huhtikuussa perustettu ja Hampurissa päämajaansa pitävä yritys on tarjonnut risteilyjä saksankieliselle markkina-alueelle toukokuusta 2009 alkaen. Sen jälkeen kun Mein Schiff 4 alus otettiin käyttöön kesällä 2015, Mein Schiff alusten laivastoon on kuulunut neljä alusta, joissa on majoituskapasiteettia yhteensä 8 848 matkustajalle (Mein Schiff 1: 1 924, Mein Schiff 2: 1 912, Mein Schiff 3: 2 506, Mein Schiff 4: 2 506). Alukset on suunniteltu hyvinvointia ja rentoutumista silmällä pitäen keulasta perään asti TUI Cruisesin kaiken kattava Premium All-Inclusive matkustuskonsepti on suunnattu ensisijaisesti pariskunnille ja perheille, jotka hakevat vapautta, tilan tuntua, korkeaa laatua ja henkilökohtaista palvelua. Mein Schiff alusten lukuisat palveluravintolat, kylpylä ja urheilualue, oma Nespresso-keitin joka hytissä ja tilavat parvekkeet takaavat, että TUI Cruises risteilylomat huolehtivat kokonaisvaltaisesti mielen ja kehon hyvinvoinnista. TUI Cruises ottaa kesällä 2016 käyttöön Mein Schiff 5 aluksen osana laivastonsa laajentamista. Kun tähän vielä lisätään vuonna 2017 saman suunnitelman mukaisesti rakennettava Mein Schiff 6 alus, yhtiön hyvinvointilaivastoon kuuluu yhteensä kuusi alusta, joilla on noin 14 000 vuodepaikkaa. Ympäristöystävällisesti suunnatut liiketavat kuuluvat olennaisesti TUI Cruises varustamon yritysarvoihin. Yhtiön uudet alukset asettavat uusia normeja ympäristöystävällisyydelle.