Meyer Turku solmi merkittävän yhteistyösopimuksen

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Maailman suurin risteilyvarustamo, Carnival Corporation, on julkistanut uudisrakennusohjelmansa, jonka mukaisesti yhtiö lisää laivastoonsa yhdeksän uuden sukupolven risteilyaluksen sarjan aika-välillä 2019 – 2022. (Lisätietoja Carnival Corporationin lehdistötiedotteesta 26.3.2015)

Olemme erittäin tyytyväisiä ja ylpeitä Carnivalin kanssa allekirjoittamastamme strategisesta yhteistyö-sopimuksesta (memorandum of agreement) koskien kahden risteilijän rakentamista Meyer Turun telakalla Suomessa ja kahden risteilijän rakentamisesta Meyer Werftin Papenburgin telakalla Saksassa. On erittäin hienoa, että tekemämme työ näiden neljän teknisesti edistyksellisen ja optimoidun laivan tarjoamisessa Carnivalille johti tähän sopimukseen. Jatkamme hyvää yhteistyötä asiakkaan kanssa saadaksemme avoinna olevat asiat sovittua”, sanoo Jan Meyer, Meyer Turku Oy:n toimitusjohtaja.

Turun telakalle tämä on erinomainen tilaisuus turvata pitkän aikavälin tilauskanta, minkä pohjalta on hyvä mahdollisuus vahvistaa ja kehittää telakkaa esimerkiksi uusien rekrytointien avulla. Toteutuessaan tämä tilauskanta tarkoittaisi myös tasaisempaa, edelleen lisääntyvää työkuormaa suomalaiselle meriteolli-suusverkostolle ja mahdollistaisi telakan ja sen alihankkijoiden välisen tiiviin yhteistyön kasvun ja kehityksen.

”Meillä on nyt ainutlaatuinen tilaisuus osoittaa, että Turun telakka voi olla jälleen vahva. Entistä vahvempikin työskennellessään yhdessä Meyer Werftin Papenburgin telakan kanssa rakentaessaan näitä kunnian-himoisia, uuden sukupolven risteilyaluksia. Tästä hyötyvät telakat, työntekijämme, yhteistyöverkostomme, laajalti koko talousalueemme sekä kaikki ne, jotka haluavat liittyä joukkoomme tekemään työtä risteilylaivojen tulevaisuuden luomisen parissa”, lisää Jan Meyer.

Median yhteydenotot:
Tanja Sabell, Manager, Communications, Meyer Turku Oy, tel. +358 414488740, www.meyerturku.fi

Meyer Turku Oy on yksi Euroopan johtavista telakkayhtiöistä, jonka omistaa Meyer Werft (70 %) ja Suomen valtion Teollisuussijoitus (30 %). Telakka Turussa työllistää 1350 henkilöä. Yhtiö on erikoistunut risteilijöiden, automatkustaja-alusten sekä erityisalusten rakentamiseen. Meyer Turun tytäryhtiöitä ovat Piikkio Works Oy, joka rakentaa hyttejä, Shipbuilding Completion Oy, joka tarjoaa laivoihin yleistentilojen sisustusratkaisuja, ja ENGn’D Oy, joka on laiva- ja offshore suunnittelupalveluita tarjoava yritys.