Mikrobiologian startup Uute Scientific tähtää nopeampaan kasvuun 1,2 miljoonan euron rahoituskierroksen turvin

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Helsinkiläinen Uute Scientific, mikrobiologiasta sekä ympäristö- ja lääketieteestä ammentava startup, on kerännyt 1,2 miljoonan euroa kasvurahoitusta. Vaihtovelkakirjalaina-muotoista kierrosta johti jo aiemmin yhtiöön sijoittanut Butterfly Ventures, ja siihen osallistuivat myös Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) sekä jo aiemmin yhtiöön sijoittaneet osakkeenomistajat. Kerätyn pääoman yritys aikoo käyttää entistä nopeampaan kasvuun ja kehitykseen.

Yritys valmistaa mikrobiuutetta, joka jäljittelee luonnon runsasta mikrobibiodiversiteettiä. Lisäämällä uutetta päivittäistuotteisiin, kuten kosmetiikkaan ja tekstiileihin, käyttäjät altistuvat säännöllisesti luonnon hyville mikrobeille myös silloin, kun se ei esimerkiksi kaupunkiympäristössä ole mahdollista.

Tesi sijoitti yritykseen Venture Bridge -erityissijoitusohjelmasta.

Lue lisää:

Lisätietoja:

Miia Kaye, sijoituspäällikkö, Tesi
+358 50 388 3005
miia.kaye@tesi.fi

Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka haluaa nostaa Suomen uudistuvan talouskasvun eturiviin sijoittamalla rahastoihin ja suoraan yrityksiin. Sijoitamme kannattavasti ja vastuullisesti ja luomme yhdessä uusia maailmalla menestyjiä. Hallinnoitavat pääomasijoituksemme ovat 2,1 miljardia euroa. www.tesi.fi | @TesiFII