Mobiilia tv-teknologiaa kehittävälle Axel Technologies Oy:lle 2,4 miljoonan euron sijoitus

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Mobiiliin televisioteknologiaan erikoistunut ohjelmistoyhtiö Axel Technologies on saanut yhteensä 2,4 miljoonan euron jatkosijoituksen. Sijoituskierroksella ovat mukana Nexit Ventures ja Suomen Teollisuussijoitus Oy, jotka ovat sijoittaneet Axelin liiketoiminnan kehitykseen myös aiemmin.

Vahvemman pääoman tuella Axel vauhdittaa kansainvälistä myyntiään ja markkinointiaan tavoitteenaan oman erikoisalansa markkinajohtajuus. Pääoman avulla tehostetaan myös mobiili-tv-markkinoiden muutoksia ennakoivaa tuotekehitystä.

Yrityksen mobiili-tv -kokonaisratkaisu auttaa tuomaan televisio-ohjelmat kannettaviin laitteisiin: kännyköiden lisäksi mediasoittimiin, autonavigaattoreihin, taskutietokoneisiin ja muihin värinäytöllisiin kannettaviin laitteisiin. Axelin mobiili-tv-ratkaisu tukee kaikkia tärkeimpiä käytössä olevia standardeja ja tuo sujuvatoimisen käyttöliittymän myös halvempiin laitteisiin. Koska mobiili-tv:n kehittyminen kannattavaksi liiketoiminnaksi vaatii katsojia, edullisempien ja kaikkialla toimivien laitteiden puute on merkittävästi hidastanut mobiili-tv:n kehitystä.

– Vielä tällä hetkellä mobiili-tv on hintavien laitteiden ominaisuus. Massamarkkina syntyy, kun teknologia tulee myös edullisempiin laitteisiin. Kun laitteita on saatavilla, tv-yhtiöiden ja operaattorien tarjoama sisältö ratkaisee palvelun menestyksen, Nexit Venturesin partneri ja Axelin hallituksen puheenjohtaja Pekka Salonoja sanoo.

– Taiwan, Etelä-Korea ja Kiina ovat mobiili-tv:n kannalta keskeisiä alueita tällä hetkellä. Markkina kasvaa alueella nopeimmin ja suuri osa laitevalmistajista toimii siellä. Uudella pääomalla vahvistamme myyntiämme ja uuden multistandardi-strategian mukaista tuotekehitystämme. Rahoituksella vahvistamme toimintaamme ja viemme teknologiaamme entistä vauhdikkaammin maailmalle, erityisesti Aasiaan, Axel Technologiesin toimitusjohtaja Petri Kalske kertoo.

– Mobiili-tv:n markkinakasvun kiihtyessä parhaassa asemassa ovat erilaisiin laitteisiin ja standardeihin mukautuvan teknologian toimittajat, jotka pystyvät skaalaamaan liiketoimintaansa hyvinkin nopeasti ja palvelemaan kustannustehokkaasti laajaa asiakaskuntaa, arvioi Teollisuussijoituksen sijoituspäällikkö Heli Kukko.

Mobiili-tv:n markkinatilanne vaihtelee voimakkaasti eri maiden välillä johtuen lukuisista syistä, kuten pirstaloituneista standardeista ja laitevalikoiman puutteesta. Markkinatutkimusyhtiö RNCOS:in näkemyksen mukaan mobiili-tv:n käyttäjämäärä kasvaa lähes 250 miljoonaan vuoteen 2010 mennessä. Markkinatutkimusyhtiö Juniper Research arvioi, että yli 330 miljoonalla henkilöllä on mobiili-tv-matkapuhelin vuoteen 2013 mennessä.

Axel Technologies on maailmanlaajuisesti viiden mobiili-tv-teknologiaa kehittävän kärkiyrityksen joukossa ja ainut täysin mobiili-tv-laitteiden vastaanotinohjelmistoihin erikoistunut toimija. Axelin tuote- ja sovelluskehitys on keskitetty Turkuun, myynti ja markkinointi tapahtuvat globaalisti. Yhtiöllä on tällä hetkellä myyntikonttori Hongkongissa, josta käsin palvellaan Aasian markkinoita.


Lisätietoja:

– toimitusjohtaja Petri Kalske, Axel Technologies Oy,
puh. 0400 638 880, petri.kalske (at) axel.fi

– sijoituspäällikkö Heli Kukko, Suomen Teollisuussijoitus Oy,
puh. 0400 772 833, heli.kukko (at) teollisuussijoitus.fi

Axel Technologies Oy on mobiiliin televisioteknologiaan erikoistunut ohjelmistoyritys. Axel tarjoaa päätelaitteiden ja vastaanotinten valmistajille kaikilla tärkeimmillä lähetysstandardeilla toimivan kokonaisratkaisun, joka auttaa tuomaan helppokäyttöisen mobiili-tv:n kaikkien saataville. Standardit yhdistävä tekniikka mahdollistaa vihdoin globaalisti yhtenäiset laitteet ja nopeuttaa siten mobiili-tv:n yleistymistä. Helppo ja selkeä ohjelmisto tuo televisio-ohjelmat reaaliajassa kännyköihin, mediasoittimiin, navigaattoreihin, taskutietokoneisiin ja moniin muihin laitteisiin. Edullisissakin laitteissa toimiva ohjelmisto auttaa tuomaan mobiili-tv-palvelut massamarkkinoille. Suomessa ja Hongkongissa toimiva Axel on yksi alansa globaaleista edelläkävijöistä. Lisätietoja: www.axel.fi.

Nexit Ventures Oy on langattomaan tieto- ja viestintäteknologiaan keskittynyt pääomasijoittaja. Globaaleille mobiilimarkkinoille vahvasti verkottunut Nexit Ventures on tehnyt useita irtautumisia Yhdysvalloissa, jossa on maailman merkittävimmät teknologiayhtiöiden yritysjärjestelyiden M&A-markkinat. Helsingissä, Tukholmassa ja Kalifornian Piilaaksossa toimiva Nexit Ventures sijoittaa pohjoismaisiin ja yhdysvaltalaisiin mobiilialan kasvuyrityksiin sekä tukee niiden kasvua ja kehitystä käytännönläheisellä otteella. Nexit Venturesin rahaston sijoittajien joukossa on useita teknologia-alan kansainvälisiä vaikuttajia ja menestyneitä yrittäjiä. www.nexitventures.com

Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö. Se sijoittaa valtion omaisuuden myynnistä kertyneitä varoja suomalaisen yritystoiminnan kasvuun ja kansainvälistymiseen. Teollisuussijoitus sijoittaa kasvuyrityksiin suoraan ja pääomasijoitusrahastojen kautta, yhdessä yksityisten sijoittajien kanssa. Kohteena ovat kaikki toimialat. Pääomasijoituksia tarvitaan kohdeyritysten kasvun rahoitukseen, yrityksistä versoviin uusiin liiketoimintahankkeisiin, merkittäviin teollisiin investointeihin sekä toimiala- ja yritysjärjestelyihin. Yhtiön sijoitusten kokonaismäärä on yli 570 miljoonaa euroa. www.teollisuussijoitus.fi