MultiTouch sai 3,5 miljoonan euron pääomasijoituksen

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Kuva: MultiTouch Oy

Nopeasti kasvava ja kansainvälistyvä suuria monikosketusnäyttöjä valmistava MultiTouch on saanut 3,5 miljoonan euron pääomasijoituksen. Tällä rahoituskierroksella mukaan liittyi uutena sijoittajana Ilmarinen. Lisäksi yhtiön aiemmat sijoittajat Teollisuussijoitus, Veritas ja Finnvera osallistuivat kierrokseen. Uusi sijoitus käytetään pääasiassa myyntiin ja markkinointiin.

Samassa yhteydessä MultiTouchin hallitukseen on valittu Paul Greenfield, Luc Vandenbroucke, Staffan Sévon ja Petri Laine. Hallituksen puheenjohtajaksi noussut englantilainen Greenfield on mukana useiden kansainvälisten kasvavien korkean teknologian yritysten hallituksissa. Belgialainen Vandenbroucke on aiemmin ollut ammattikäyttöön näyttöratkaisuja suunnittelevan ja kehittävän Barcon johtotehtävissä. Sévon toimii Ilmarisessa taktisen allokaation ja Ilmarinen Alfan johtajana ja hän on ollut MultiTouchin hallituksessa jo aiemmin vuosina 2011-2012. Laine työskentelee Finnveran sijoitusjohtajana. Hallituksessa jatkavat edelleen Tommi Ilmonen, Giulio Jacucci, Risto Lehtinen ja Petri Martikainen.

MultiTouch valmistaa vuorovaikutteisia MultiTaction-näyttöjä, jotka perustuvat sen itse kehittämiinohjelmistoihin ja laitteisiin. Näyttöjä on myyty jo lähes 50 maahan eri puolilla maailmaa.

MultiTouchin viime vuoden liikevaihto oli 8,1 miljoonaa euroa. Se on yksi Suomen nopeimmin kasvavia yhtiöitä. Deloitten vuosittaisella EMEA-alueen Technology Fast 500 -kasvulistalla MultiTouch nousi äskettäin nopeimmin kasvavaksi tietokoneet ja oheislaitteet -sektorin yhtiöksi.

– Olemme keskellä kehitystä, jossa kaikki kosketusetäisyydellä olevat pinnat muuttuvat vuorovaikutteiseksi. MultiTouch on ottanut osansa nopeasti kasvavista markkinoista maailmalla ja nyt on rohkeasti laajennuttava edelleen, kertoo Greenfield.

MultiTouchin vahvuutena on sen kilpailijoita kehittyneempi teknologia. Sen monikosketusnäytöt tunnistavat käsien kosketuksen lisäksi myös esineitä, koodikortteja ja infrapunakyniä. Useat ihmiset voivat käyttää näyttöjä yhtäaikaisesti, ja heidät voidaan myös tunnistaa ja sen mukaisesti tarjota henkilökohtaisia sisältöjä.

MultiTouchin tuotteita käytetään yritysten auloissa ja muualla julkisissa tiloissa, markkinointiin esimerkiksi messuilla, kaupoissa, opetukseen ja tutkimukseen, museoissa ja yhä laajenevassa kirjossa muita käyttökohteita. Suomessa näyttöjä käytetään esimerkiksi Kansallismuseossa, taidemuseo Emmassa ja Helsingin kaupungin Huutokonttorissa. Toimistot MultiTouchilla on tällä hetkellä Piilaaksossa, NewYorkissa ja Singaporessa.

Yhtiön pääkonttori on Helsingissä.

 

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Petri Martikainen, MultiTouch
puh. 050 550 0666, petri.martikainen@multitaction.com

sijoitusjohtaja Juha Lehtola, Teollisuussijoitus
puh: +358 40 064 7671, juha.lehtola@teollisuussijoitus.fi

 

Lehdistökuvia: http://www.multitaction.com/about/photos/

MultiTouch verkossa: www.multitaction.com

Youtube: youtube-nocookie.com/multitaction

Twitter: @multitaction

Deloitten EMEA-kasvuyrityslista: http://www2.deloitte.com/global/en/pages/technology-media-and-telecommunications/articles/Technology-Fast-500-EMEA-2013-Winners.html