MySQL:n perustaja Monty Widenius ja Teollisuussijoitus sijoittivat netin luotettavuutta arvioivaan Web of Trustiin

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

MySQL:n perustaja ja avoimen lähdekoodin kansainvälinen guru Michael “Monty” Widenius on sijoittanut suomalaiseen ohjelmistoyritykseen Against Intuition Oy:öön. Sen kehittämä yhteisövetoinen ilmaisohjelma Web of Trust (WOT) tekee Internetin käytöstä turvallisempaa varoittamalla vaarallisista verkkosivustoista. Samalla valtion pääomasijoitusyhtiö Suomen Teollisuussijoitus Oy teki yhtiöön jatkosijoituksen.

– Web of Trust eli WOT vastaa monia Internetin käyttäjiä askarruttavaan kysymykseen: voinko luottaa tähän verkkosivustoon? WOT yhdistää ainutlaatuisella tavalla verkkoyhteisön voiman, Internetin resurssit sekä selainteknologian, ja tuloksena syntyy kiehtova kokonaisuus. WOTin avulla Internetin käyttäjät voivat jakaa kokemuksia verkkosivustoista keskenään, ja minua miellyttää ajatus siitä, että autamme tekemään Internetistä paremman ja turvallisemman, kertoo Against Intuitionin hallitukseen valittu Michael Widenius.

– Olemme innoissamme siitä, että Monty liittyy tiimiimme tuoden arvokasta osaamista ja laajan kontaktiverkoston. Hänellä oli merkittävä rooli MySQL:n kasvaessa avoimen lähdekoodin ikoniksi ja maailman suosituimman avoimen lähdekoodin tietokannan tekijäksi. Näin saatava asiantuntemus ja lisärahoitus avaavat yhtiöllemme tien nopeampaan kasvuun seuraavalle tasolle, toteaa Against Intuitionin toimitusjohtaja Esa Suurio.

Against Intuitionin WOT-tietoturvapalvelun käyttäjämäärät ovat kasvaneet lupaavasti, ja nyt on oikea hetki vahvistaa yhtiön rahoitusta ja omistuspohjaa kansainvälisen kasvun vauhdittamiseksi, perustelee Teollisuussijoituksen sijoituspäällikkö Heli Kukko. Teollisuussijoitus teki ensisijoituksen Against Intuitioniin vuonna 2007.

Turvallisempaa tiedon hakua ja asiointia verkossa

WOT suojaa Internetin käyttäjiä huijaussivustoilta, identiteettivarkauksilta, vakoiluohjelmilta, roskapostilta sekä epäluotettavilta verkkokaupoilta. Kun käyttäjä hakee tietoa Googlella, Yahoolla, Wikipedialla, Digillä tai muilla suosituilla ohjelmilla, WOT lisää hakutuloksiin liikennevalosymboleja hyödyntävän turvaluokitustiedon: punainen väri kertoo mahdollisesta vaarasta. Verkkosivustojen luokitukset perustuvat käyttäjien antamiin luokituksiin sekä luotettuihin lähteisiin, kuten esimerkiksi huijaussivustolistauksiin. WOT toimii Internet Explorer – ja Firefox -selaimilla ja on ladattavissa ilmaiseksi osoitteesta www.mywot.com.

WOT perustiedot:

– yli kolme miljoonaa ohjelmistolatausta
– 21 miljoonan verkkosivuston turvaluokitustiedot 
– yksi verkkosivusto 20:sta on haitallinen
– WOTin käyttäjät voivat jakaa kokemuksensa luokittelemalla ja kommentoimalla sivustoja
– WOT käyttää tietolähteinään myös lukuisia haitallisten sivustojen listauksia, mm. PhishTank, hpHosts, DNS-BH Malware Domain list ja Artists Against 419

 

Lisämateriaali:

· Esittelyvideo: www.youtube-nocookie.com/watch?v=2BuhjlOBzu8
· Logo, ruutunäyttöjä ja valokuvia: http://flickr.com/photos/mywot/sets/

 


Against Intuition Oy
on vuonna 2006 perustettu turvallista internetin käyttöä edistävä Web 2.0 -yritys. Against Intuitionin WOT-palvelu antaa nettikäyttäjien yhteisölle mahdollisuuden kerryttää tietoa sivustojen turvallisuudesta ja luotettavuudesta. Näin luotu tieto on kaikkien käytettävissä ja auttaa välttämään vahingollisia ja huonomaineisia sivustoja. Tämän ansiosta tietoturva paranee ja tiedon haku netistä helpottuu ja nopeutuu. www.mywot.com

Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö. Se sijoittaa valtion omaisuuden myynnistä kertyneitä varoja suomalaisen yritystoiminnan kasvuun ja kansainvälistymiseen. Teollisuussijoitus sijoittaa kasvuyrityksiin suoraan ja pääomasijoitusrahastojen kautta, yhdessä yksityisten sijoittajien kanssa. Kohteena ovat kaikki toimialat. Pääomasijoituksia tarvitaan kohdeyritysten kasvun rahoitukseen, yrityksistä versoviin uusiin liiketoimintahankkeisiin, merkittäviin teollisiin investointeihin sekä toimiala- ja yritysjärjestelyihin. Yhtiön sijoitusten kokonaismäärä on yli 570 miljoonaa euroa. www.teollisuussijoitus.fi

 


Lisätietoja:

 

– toimitusjohtaja Esa Suurio, Against Intuition Oy,
puh. 040 716 9301, esa (at) mywot.com

 

– sijoittaja Michael Widenius, Open Ocean S.a.r.l.
puh. 0400 603 271, monty (at) openoceancapital.com, www.openoceancapital.com

 

sijoituspäällikkö Heli Kukko, Suomen Teollisuussijoitus Oy,
puh. 0400 772 833, heli.kukko (at) teollisuussijoitus.fi