VTT, Tesi ja muut kumppanit sparraavat kotimaisia yrityksiä Naton DIANA-haastekilpailuun ja puolustusmarkkinoille

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

VTT sparraa kumppaniensa kanssa suomalaisia startup- ja pk-yrityksiä menestymään NATOn DIANA-ohjelman haastekilpailussa. Palkintoina ovat paikka puolustusmarkkinoille pääsyä vauhdittavassa kiihdyttämöohjelmassa ja rahalahjoitus. VTT vetää ensimmäistä Suomessa käynnistyvää DIANA-kiihdyttämöä kumppaniensa kanssa sekä isännöi yhtä DIANA-ohjelman testikeskusta. Yrityksiä sparraamassa ovat VTT:n lisäksi Business Finland, Tesi, FiBAN, DDE (Digital Defence Ecosystem) ja  Define.

NATOn DIANA-ohjelma (Defence Innovation Accelerator for the North Atlantic) on tarkoitettu startup- ja pk-yrityksille, jotka haluavat kehittää niin puolustus- kuin siviilimarkkinoille soveltuvaa niin sanottua kaksoiskäyttöteknologiaa sekä siihen liittyviä tuotteita ja palveluita. DIANA julkistaa haastekilpailun teknologiateemat toukokuun aikana ja valitsee yrityskiihdyttämöihin pääsevät yritykset haastekilpailun kautta.

VTT järjestää yhdessä Business Finlandin ja useiden muiden toimijoiden kanssa haastekilpailusta kiinnostuneille yrityksille suunnatun infotilaisuuden perjantaina 24.5. Haastekilpailuun osallistuville yrityksille järjestetään torstaina 15.8. yrityskohtainen tukiklinikka, jossa annetaan konkreettista ohjausta ja harjoitellaan pitchaamista. Ensi vaiheesta jatkoon päässeille yrityksille järjestetään valmennustilaisuus torstaina 12.9.

Lue lisää:

Lisätietoja:                                                                                 

Sauli Eloranta, puolustusteknologioihin liittyvän toiminnan johtaja, VTT
sauli.eloranta@vtt.fi
+358 40 580 8664

Tapio Passinen, sijoitusjohtaja, rahastosijoitukset
tapio.passinen@tesi.fi
+358 40 840 3681

Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) on Suomen valtion pääomasijoitusyhtiö, jolla on talouden kasvuun ja uudistumiseen sekä investointien edistämiseen keskittyvä teollisuuspoliittinen tehtävä. Sijoitamme markkinaehtoisesti pääomasijoitusrahastoihin ja suoraan kasvuyrityksiin. tesi.fi | X (Twitter) | LinkedIn   Instagram | Bluesky | Threads | Uutiskirje