NIMITYKSIÄ: Jouni Hakala ja Heli Kukko Teollisuussijoitukseen

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Varatuomari, MBA Jouni Hakala on nimitetty valtion pääomasijoitusyhtiön, Suomen Teollisuussijoitus Oy:n rahastosijoitustiimin johtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi 15.9. lähtien.

Aiemmin Hakala on työskennellyt yhteensä 12 vuotta Luxemburgissa Euroopan investointipankissa EIB:ssä ja Euroopan investointirahastossa EIF:ssä, jossa Hakala vastasi sijoituksista eurooppalaisiin pääomasijoitusrahastoihin. Vuodesta 2007 Hakala on toiminut ministerin erityisavustajana valtion omistajaohjauskysymyksissä.

– Euroopan investointirahastossa tein vuosien mittaan läheistä yhteistyötä Teollisuussijoituksen kanssa ja yhteistyötä on mukava jatkaa. Pääomasijoitusala on Suomessa kypsymässä ja haasteet ovat sen mukaiset. Alan kansainvälinen toimintaympäristö korostuu mm. uuden pääoman hankinnassa, Jouni Hakala arvioi.

Ilmajoella syntynyt, nykyisin kirkkonummelainen Jouni Hakala harrastaa ”kaikkea missä on pallo ja maila”, kuten tennistä ja sählyä.

Diplomi-insinööri Heli Kukko on aloittanut sijoituspäällikkönä Suomen Teollisuussijoitus Oy:n suorien kasvusijoitusten tiimissä. Kukon toimenkuvaan kuuluvat sijoituskohteiksi sopivien kasvuyritysten arviointi ja sijoituspäätösten valmistelu.

Teollisuussijoitukseen Kukko siirtyy Tekesistä, jossa hän työskenteli reilut kuusi vuotta, viimeksi teknologiajohtajana. Sitä ennen Kukko työskenteli TeliaSonerassa.

– On todella mielenkiintoista päästä työskentelemään suoraan kasvuyritysten kanssa. Sekä Teollisuussijoitus että kasvuyrityskenttä ovat tuttuja jo aiemmasta tehtävästäni, jossa vastasin nuorille innovatiivisille yrityksille suunnatusta rahoitusohjelmasta, Kukko kertoo.

Espoolainen Heli Kukko rentoutuu perheensä kanssa mm. purjeveneessä, golfkentällä ja laskettelurinteessä.