Nimitys: Tapio Passinen sijoitusjohtajaksi Teollisuussijoituksen rahastotiimiin

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

KTT, DI, OTK Tapio Passinen on nimitetty 4.11.2013 alkaen sijoitusjohtajaksi Teollisuussijoituksen rahastotiimiin. Tapio Passisen työnkuvaan kuuluvat rahastosijoitukset suomalaisiin ja kansainvälisiin alku- ja kasvuvaiheen pääomasijoitusrahastoihin sekä yritysjärjestelyrahastoihin.

Tapio Passinen tulee Teollisuussijoitukseen valtiovarainministeriön rahoitusmarkkinaosastolta, jossa hän on työskennellyt erityisasiantuntijana. Hänellä on pitkä pääomasijoitusalan kokemus, mm. Pohjola Private Equity Funds Oy:stä ja Kevasta.

”Pääomasijoitusala muuttuu jatkuvasti, toimiala kansainvälistyy ja uusia toimijoita tulee markkinaan. On positiivista, että viime vuosina ulkomaiset sijoittajat ovat sijoittaneet yhä enemmän suomalaisiin yritysjärjestelyrahastoihin. Toivottavasti kansainvälisiä sijoittajia nähdään jatkossa enemmän myös varhaisemman vaiheen venture capital -rahastoissa”, sanoo Tapio Passinen. ”Suomen talouden rakennemuutos tapahtuu nopeammin kuin huomaamme. Sen myötä Teollisuussijoituksen rooli suomalaisen pääomasijoitusmarkkinan kehittämisessä kasvaa entisestään.”


Lisätietoja:

Tapio Passinen, sijoitusjohtaja, Suomen Teollisuussijoitus Oy
Sähköposti: tapio.passinen@teollisuussijoitus.fi, Puh: 040 840 3681

Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka edistää pääomasijoitustoiminnan keinoin suomalaista yritystoimintaa, työllisyyttä ja talouden kasvua. Teollisuussijoitus sijoittaa pääomasijoitusrahastoihin ja suoraan kasvuyrityksiin, yhdessä ja samoin ehdoin yksityisten sijoittajien kanssa. Teollisuussijoituksen sijoitukset ovat yhteensä noin 720 miljoonaa euroa. Sijoituskohteina on suoraan ja rahastojen kautta 510 yritystä, jotka työllistävät yhteensä noin 50 000 henkilöä. Lisätietoja www.teollisuussijoitus.fi  ja @TesiFII.