Tuulesta työntövoimaa meriteollisuudelle – Norsepower kerännyt 28 miljoonaa euroa kasvurahoitusta

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Suomalainen Norsepower on maailman johtava roottoripurjeiden toimittaja, jonka Norsepower Rotor Sail™ -teknologia tarjoaa tuulipohjaista työntövoimaa rahti- ja matkustaja-aluksille. Tuore 28 miljoonan euron kasvurahoitus tukee yhtiötä sen tuotannon skaalaamisessa ja teknologian kehitystyössä.

Rahoituskierroksen lead –sijoittajana toimi ranskalainen Mirova Environment Acceleration Capital, jonka lisäksi kierrokselle osallistuivat OGCI Climate Investments, VNT Management, Tesi, NEFCO ja Ilmastorahasto. 

Tuuli on luonnollinen, päästötön energialähde ja sitä on saatavilla runsaasti kaikilla maailman merillä. Norsepowerin roottoripurjeet hyödyntävät sitä ja mahdollistavat rahti- ja matkustaja-aluksille todennetusti matalammat päästöt. Vahvasti fossiilisiin polttoaineisiin nojaava meriteollisuus kaipaa laajalla rintamalla vihreää siirtymää tukevia innovatiivisia tuotteita, ja Norsepower tarjoaa juuri tällaisen. Tesi on tyytyväinen päästessään jatkamaan tämänkaltaisen korkean liiketoiminta- ja vaikuttavuuspotentiaalin kasvuyhtiön tukemista”, kommentoi Samppa Sirviö, sijoituspäällikkö Tesillä.

Norsepower lukeutuu vuoden 2021 alkusyksystä Finnveralta Tesille siirtyneen EAKR-sijoitussalkun kohdeyhtiöihin.

Lue lisää: 

 

Lisätietoja: 

Samppa Sirviö, sijoituspäällikkö, venture capital -sijoitukset 
samppa.sirvio@tesi.fi
+358 50 518 6063

Tesi haluaa nostaa Suomen uudistavan talouskasvun eturiviin. Kehitämme markkinaa ja toimimme aktiivisesti kasvavien suomalaisyritysten onnistumisen puolesta. Sijoitamme pääomasijoitusrahastoihin ja suoraan kasvuyrityksiin. Meiltä saat pitkäjänteistä apua, markkinatietoa, kärsivällistä rahaa ja osaavaa omistamista. tesi.fi | Twitter | LinkedIn Uutiskirje