Nosturi- ja henkilönostinyhtiö Pekkaniskaan 14,5 miljoonan euron sijoitus

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Suomen Teollisuussijoitus Oy, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen ja yhtiön pääomistaja ovat sijoittaneet yhteensä 14,5 miljoonaa euroa nostureita ja henkilönostimia vuokraavaan ja myyvään Pekkaniska Oy:öön.

– Kasvu vaatii jatkuvia investointeja. Nyt saadulla rahoituksella kasvatamme ja kehitämme Pekkaniskan toimintoja Venäjällä ja Ukrainassa, joissa näemme merkittävät kasvumarkkinat, kertoo hallituksen puheenjohtaja Janne Niska.

– Pekkaniskan periaatteena on olla viimeiseen saakka lomauttamatta tai irtisanomatta työntekijöitään laman takia Suomessa. Pekka Niska antoi lupauksen laman alkuvaiheissa vuoden 2008 lopulla, siitä on pidetty kiinni ja aiotaan pitää myös jatkossa. Suomalaisena perheyrityksenä haluamme suojella suomalaisten työpaikkoja kaikin keinoin, vaikka työvoima Suomen ulkopuolella usein olisikin halvempaa, Janne Niska painottaa.

– Pekkaniska on taantumasta huolimatta kannattava ja kansainvälistynyt liiketoimintapalveluyhtiö. Nosturivuokrauksessa se kuuluu Pohjoismaiden ja Baltian viiden suurimman joukkoon ja tähtää markkina-alueensa ykköseksi, perustelee sijoituskohdetta sijoituspäällikkö Miikka Salminen Teollisuussijoituksesta.

– Pekkaniska on tunnettu ja laadukas suomalaisbrändi. Yhtiö myös panostaa voimakkaasti jatkuvaan tekniseen kehitykseen, Ilmarisen rahoituspäällikkö Simo Mattinen toteaa.

Yhtiön asiakaskunta on laaja: Pekkaniskan raskaita nostureita ja vaativaa erikoisosaamista tarvitaan esimerkiksi Olkiluodon ydinvoimatyömaalla sekä tuulivoimaloiden pystytyksissä, kuten Ajoksen tuulipuistossa Kemissä. Joulukuussa suurta huomiota Venäjällä sai 24-metrisen, 185 tonnia painavan neuvostoaikaisen patsaan siirto historialliselle paikalleen Moskovassa. Henkilönostimia puolestaan käytetään mm. lukuisissa asennustöissä rakennustyömailla.

 

Pekkaniska Oy on henkilönostimia ja nostureita vuokraava ja myyvä yritys Suomessa, Venäjällä, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Ukrainassa ja Ruotsissa. Yhtiöllä on 35 toimipistettä, joista 17 Suomessa; yli 300 työntekijää sekä reilut 7 000 henkilönostinta ja nosturia. Nostamisen lisäksi Pekkaniskan toimintaan kuuluvat sääsuojaus ja haalaustyöt.
www.pekkaniska.com

Keskinäisen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen tehtävänä on pitää huolta yhtiössä vakuutettujen työntekijöiden ja yrittäjien lakisääteisestä työeläketurvasta sekä huolehtia tulevien eläkkeiden katteena olevasta sijoitusomaisuudesta. Ilmarisen hoidossa on noin 480 000 työntekijän ja 53 000 yrittäjän eläketurva. Kaikkiaan Ilmarinen vastaa yli 800 000 ihmisen eläketurvasta. Ilmarinen on myös merkittävä suomalaisten yhtiöiden omistaja, rahoittaja sekä kiinteistönomistaja. Rahoittajana Ilmarinen haluaa olla aktiivisesti mukana parantamassa suomalaisten yritysten toimintaedellytyksiä tarjoamalla vaihtoehtoja investointeihin ja muihin rahoitustarpeisiin.
www.ilmarinen.fi

Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka edistää pääomasijoitustoiminnan keinoin suomalaista yritystoimintaa, työllisyyttä ja talouden kasvua. Yhtiö sijoittaa kasvuyrityksiin suoraan ja pääomasijoitusrahastojen kautta, yhdessä yksityisten sijoittajien kanssa. Pääomasijoituksia tarvitaan kohdeyritysten kasvun rahoitukseen, kansainvälistymiseen, yrityksistä versoviin uusiin liiketoimintahankkeisiin, merkittäviin teollisiin investointeihin sekä toimiala- ja yritysjärjestelyihin. Kohteena ovat kaikki toimialat. Teollisuussijoituksen sijoitukset ovat noin 620 miljoonaa euroa.
www.teollisuussijoitus.fi

 

Lisätietoja:

– viestintäpäällikkö Kaisa Leppänen, Pekkaniska Oy,
puh. 040 846 1420, kaisa.leppanen (at) pekkaniska.com

– rahoituspäällikkö Simo Mattinen, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen,  puh. 050 337 5827, simo.mattinen (at) ilmarinen.fi

– sijoituspäällikkö Miikka Salminen, Suomen Teollisuussijoitus Oy,
puh. 040 535 4758, miikka.salminen (at) teollisuussijoitus.fi