Ohjelmistojen testausautomaatiotuotteiden kehittäjä Conformiq sai 3 milj. euron sijoituksen ja laajentaa Yhdysvaltoihin

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Suomalainen ohjelmistojen testausautomaatiotuotteiden kehittäjä Conformiq Oy on saanut kolmen miljoonan euron pääomasijoituksen Nexit Ventures Oy:n johtamalla rahoituskierroksella, johon osallistuivat Suomen Teollisuussijoitus Oy ja ryhmä amerikkalaisia yksityissijoittajia.

Uudella pääomalla Conformiq vauhdittaa myyntiään ja markkinointiaan sekä jatkaa lippulaivatuotteensa Conformiq Qtronicin jatkokehitystä. Conformiq siirtää liiketoimintajohtonsa Yhdysvaltoihin, jotta se pystyy paremmin palvelemaan nopeasti kasvavaa asiakaskuntaansa Pohjois-Amerikan markkinoilla. Tutkimus- ja tuotekehitystoiminta säilyy edelleen yhtiön toimitiloissa Espoossa.

– Tässä viedään suomalaista teknologiaa kansainvälisille markkinoille, mikä usein on suomalaisille yrityksille haasteellista, mutta Conformiqilla näyttää olevan siihen hyvät edellytykset, sanoo johtaja Henri Grundstén Teollisuussijoituksesta.

– Ohjelmistotestauksen prosessi on monissa yrityksissä jo automatisoitu, mutta testien suunnittelu ja testausskriptien kirjoitus tehdään edelleen suurelta osin vielä käsin. Conformiqin Qtronicilla voidaan automatisoida testien suunnittelu, nopeuttaa niiden luomista ja parantaa laatua. Olemme pystyneet vähentämään asiakkaidemme testien suunnitteluvaihetta jopa 20-kertaisesti, Conformiqin toimitusjohtaja A. K. Kalekos kertoo.

– Conformiq Qtronic on osoittanut lisäarvonsa useissa suurissa eurooppalaisissa viestintäalan yrityksissä ja on nyt hyvissä asemissa valloittamaan Yhdysvaltojen markkinoita, Nexit Venturesin partneri ja Conformiqin hallituksen puheenjohtaja Michael Mandahl kertoo.

Conformiqin tuotteilla voidaan automatisoida ohjelmistojen ja järjestelmien toiminnallisuuden testaus. Yhtiön lippulaivatuote Conformiq Qtronicilla pystytään täysin automaattisesti tuottamaan korkealaatuisia, dokumentoituja ja käyttövalmiita Python- ja TCL-kielisiä ohjelmistotestejä.

Conformiq tarjoaa työkaluja ja palveluja, joiden avulla ohjelmistokehittäjät voivat automatisoida perinteisesti hitaan ja virheille alttiin manuaalisen testisuunnittelun. Tuloksena saadaan parempi tuottavuus, kattavampi testaus ja vähemmän ohjelmistovirheitä.

 

Lisätietoja:

– Artturi Tarjanne, partneri, Nexit Ventures Oy
puh. (09) 6818 910, 0400 692 992, artturi.tarjanne (ät) nexitventures.com

– Henri Grundstén, johtaja, Suomen Teollisuussijoitus Oy
puh. 050 431 0840, henri.grundsten (ät) teollisuussijoitus.fi

 


Conformiq
kehittää ja myy testaussuunnittelutuotteita, jotka mahdollistavat ohjelmistojen ja monimutkaisten tietojärjestelmien kattavan automaattisen testaamisen nykyistä tehokkaammin. Yhtiön pääkonttori on Saratogassa, Kaliforniassa ja toimistot Suomessa ja Ruotsissa. www.conformiq.com,
puh. +1 408 898 2140.

Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö. Se sijoittaa valtion omaisuuden myynnistä kertyneitä varoja suomalaisen yritystoiminnan kasvuun ja kansainvälistymiseen. Teollisuussijoitus sijoittaa kasvuyrityksiin suoraan ja pääomasijoitusrahastojen kautta, yhdessä yksityisten sijoittajien kanssa. Kohteena ovat kaikki toimialat. Pääomasijoituksia tarvitaan kohdeyritysten kasvun rahoitukseen, yrityksistä versoviin uusiin liiketoimintahankkeisiin, merkittäviin teollisiin investointeihin sekä toimiala- ja yritysjärjestelyihin. Yhtiön sijoitusten kokonaismäärä on yli 570 miljoonaa euroa. www.teollisuussijoitus.fi

Nexit Ventures Oy on langattomaan tieto- ja viestintäteknologiaan keskittynyt pääomasijoittaja. Globaaleille mobiilimarkkinoille vahvasti verkottunut Nexit Ventures on tehnyt useita irtautumisia Yhdysvalloissa, jossa on maailman merkittävimmät teknologiayhtiöiden yritysjärjestelyiden M&A-markkinat. Helsingissä, Tukholmassa ja Kalifornian Piilaaksossa toimiva Nexit Ventures sijoittaa pohjoismaisiin ja yhdysvaltalaisiin mobiilialan kasvuyrityksiin sekä tukee niiden kasvua ja kehitystä käytännönläheisellä otteella. Nexit Venturesin rahaston sijoittajien joukossa on useita teknologia-alan kansainvälisiä vaikuttajia ja menestyneitä yrittäjiä. www.nexitventures.com