Ole Johansson hallituksen puheenjohtajaksi ja Reko-Antti Suojanen toimitusjohtajaksi Aker Arctic Technology Inc:iin

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Valtion pääomasijoitusyhtiö Suomen Teollisuussijoitus Oy:n ostettua 66,4 % Aker Arctic Technology Inc:n osakkeista tänään pidetty ylimääräinen yhtiökokous on nimittänyt yhtiölle uuden hallituksen. Hallituksen jäsenet ovat Ole Johansson, Juha Koskela (ABB Oy), Antti Kummu (Suomen Teollisuussijoitus Oy), Valborg Lundegaard (Aker Engineering & Technology A/S) ja Juha Marjosola (Suomen Teollisuussijoitus Oy). Ole Johansson nimitettiin hallituksen puheenjohtajaksi ja Juha Marjosola hallituksen varapuheenjohtajaksi.

Diplomiekonomi Ole Johansson toimi Wärtsilä Oyj:n konsernijohtajana vuosina 2000–2011. Hän on eQ Oyj:n hallituksen puheenjohtaja ja Svenska Handelsbanken AB:n hallituksen jäsen.

Yhtiön toimitusjohtajan Mikko Niinin jäädessä pian eläkkeelle hallitus nimitti tästä päivästä lähtien Reko-Antti Suojasen yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi. Mikko Niini jatkaa yhtiön palveluksessa helmikuun 2014 loppuun asti.

“Mikko Niini on tehnyt hienoa työtä Aker Arcticissa ja rakentanut yhtiötä arktisen meriteollisuuden tunnetuksi toimijaksi sen perustamisesta vuodesta 2004 lähtien. Hänen vahva panoksensa liiketoiminnan kehittämiseen on ollut arvokasta yhtiölle. Hän jatkaa yhtiössä neuvonantajan roolissa myös tulevaisuudessa”, sanoo Ole Johansson. “Reko-Antti Suojanen on toiminut Aker Arcticin tutkimus- ja tuotekehitysjohtajana ja vastannut merkittävistä asiakasprojekteista. Hän on kokenut meriteollisuuden asiantuntija ja tulee yhdessä johtoryhmän kanssa jatkamaan yhtiön johtamista ja innovatiivisten ratkaisujen tarjoamista asiakkaillemme.”

Reko-Antti Suojanen (44) valmistui Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 1997. Hän aloitti uransa Kvaerner Masa-Yardsin Turun Telakalla vuonna 1996 hydrodynaamikkona ja CFD-laskentatoimen kehittäjänä. Vuosina 1997–1998 hän työskenteli CFD asiantuntijana Tieteellisen Laskennan keskuksessa kunnes vuonna 1998 siirtyi Aker Arctic edeltäjän, Kvaerner Masa-Yardsin arktisen tutkimuskeskuksen palvelukseen. Hän teki laivasuunnittelua, osallistui jäämallikokeisiin ja oli vastuullisena laivan simulointimallien kehittäjänä ja kuljetusanalyysien tekijänä.

Reko-Antti Suojanen on ollut Aker Arcticin johtoryhmän jäsen vuodesta 2005. Hän vastasi ensin konsultointitoiminnasta ja vuonna 2008 hänet nimitettiin tutkimus- ja tuotekehitysjohtajaksi. Tässä roolissa hän on vetänyt yhtiön tutkimus- ja tuotekehitystoimintoja sekä suuria asiakasprojekteja.

 

Lisätietoja:

Ole Johansson
Hallituksen puheenjohtaja, Aker Arctic Technology Inc
Puh: +358 40 754 4360, sähköposti: ole.johansson@kolumbus.fi

Reko-Antti Suojanen
Toimitusjohtaja, Aker Arctic Technology Inc
Puh: +358 400 738123, sähköposti: reko-antti.suojanen@akerarctic.fi

Juha Marjosola
Toimitusjohtaja, Suomen Teollisuussijoitus Oy
Puh: + 358 50 62636, sähköposti: juha.marjosola@teollisuussijoitus.fi