Onbone Oy keräsi 10 miljoonaa euroa kansainväliseltä sijoittajaryhmältä uudenlaisten kipsaus- ja lastatuotteiden globaaliin lanseeraukseen

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Onbonen innovatiivinen teknologia parantaa potilaiden kliinistä hoitoa ja vähentää samalla sairaaloiden kustannuksia sekä ympäristön kuormitusta verrattuna nykyiseen toimintamalliin. Tuotteet ovat ekologisia ja käyttäjäystävällisiä, ja ne sopivat kaikkiin ortopedian ja traumatologian käyttötarpeisiin.

Woodcast valmistetaan puumateriaalista ja biohajoavasta muovista. Täysin myrkytön, helposti muotoiltava ja uudelleen muokattava komposiittimateriaali soveltuu kaikenlaiseen kipsaamiseen ja lastoitukseen. Tuotetta voidaan käsitellä ilman vettä tai suojakäsineitä. Woodcast-kipsiä ei tarvitse poistaa potilaiden röntgenkuvauksen ajaksi. Tämä säästää merkittävästi aikaa ja kustannuksia vastaanotolla.

Woodcast on lanseerattu useilla alueilla Euroopan unionissa ja Woodcast-kipsituotteilla on hoidettu onnistuneesti yli 30 000 potilasta. Juuri päättynyt rahoituskierros mahdollistaa liiketoiminnan laajentamisen globaaleille markkinoille.

Osana rahoituskierrosta Onbone Oy:lle valittiin uusi toimitusjohtaja, Stuart Ashman. Hänellä on 25 vuoden kokemus kipsausmateriaalialalta, mm. kansainvälisen myynnin johtajana BSN Medicalissa ja toimitusjohtajana Andover Medicalissa.

”Olemme todella iloisia ja otettuja uusien ja nykyisten sijoittajiemme antamasta tuesta. Heidän kokemuksensa ja taloudellinen tukensa mahdollistavat huipputason kansainvälisen myynti- ja markkinointiorganisaation rakentamisen. Onbonen patentoidulla teknologialla on mahdollisuus saavuttaa merkittävä markkinaosuus kipsaustuotemarkkinoilla viidessä isossa EU-maassa ja Yhdysvalloissa”, Ashman kertoo.

”Olemme innoissamme Onbonen uudenlaisesta teknologiasta, joka voi mullistaa murtumien ja vammojen hoidon edistämällä paranemista kustannustehokkaasti”, sanoo MVM:n partneri, M.D., Ph.D. Bali Muralidhar. Muralidhar vahvistaa jatkossa Onbone Oy:n hallitusta.

”Onbonen liiketoiminnan tukeminen yhdessä Suomen Teollisuussijoitus Oy:n ja Inveni Capitalin kanssa mahdollistaa globaalin menestystarinan luomisen. Ilmoitamme uusista nimityksistä yrityksen johdossa tulevien kvartaalien aikana”, hän toteaa.

”Haluamme sijoituksen avulla edistää suomalaisen puukomposiittimateriaaliosaamisen kaupallistamista suurille kansainvälisille terveysteknologian markkinoille. Biotalous ja terveysteknologia kuuluvat Uudistuva Teollisuus -sijoitusohjelmamme painopistealueisiin”, toteaa Teollisuussijoituksen sijoitusjohtaja Heli Ahlroos.

Lisätiedot:

Pekka Männistö, General Manager Nordics & Baltics, VP Marketing, Onbone Oy, p. 050 447 8297,
pekka.mannisto(at)onbone.com

Stuart J. Ashman, toimitusjohtaja, Onbone Oy,
p. +440 741 589 4099, stuart.ashman (at)onbone.com

Heli Ahlroos, sijoitusjohtaja, Suomen Teollisuussijoitus Oy,
p. +358 40 077 2833, heli.ahlroos(at)teollisuussijoitus.fi

 

Kuvia ja ohjeita Woodcast-tuotteiden käytöstä: www.woodcast.fi/fi/indikaatiot

 

Onbone Oy on lääketieteen teknologian alalla toimiva suomalainen innovaatioyritys. Yritys kehittää ja markkinoi innovatiivisia ja käyttäjäystävällisiä Woodcast®-puukipsituotteita ortopedian ja traumatologian tarpeisiin. Onbone Oy:llä on 11 työntekijää ja se toimii Saksan, Suomen, Ruotsin, Hollannin ja Iso-Britannian markkinoilla. www.woodcast.net

MVM Life Science Partners LLP on johtava, globaali terveysalan riskipääoman sijoitusyhtiö, joka on sijoittanut nouseviin terveysalan yrityksiin jo vuodesta 1998. Yrityksen johtohenkilöt toimivat Lontoossa ja Bostonissa. www.mvm.com

Inveni Capital on vuonna 2007 perustettu life science alueeseen erikoistunut pääoma- sijoitusyhtiö, joka tarjoaa pääomaa bioteknologiayhtiöille Pohjois- ja Keski-Euroopassa. Inveni Capital sijoittaa lääke- ja lääketieteen teknologia-alan kasvuyrityksiin. www.invenicapital.com

Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka edistää pääomasijoitustoiminnan keinoin suomalaista yritystoimintaa, työllisyyttä ja talouden kasvua. Teollisuussijoituksen hallinnoitavat varat ovat noin 900 milj. euroa. www.teollisuussijoitus.fi