Oura Health kasvattaa rahoituksensa 12,5 miljoonaan euroon ja kiihdyttää kasvuaan tärkeillä markkinoilla

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Uuden rahoituksen avulla Ouran tavoitteena on voimakas kansainvälinen kasvu etenkin Yhdysvalloissa, josta jo tällä hetkellä tulee noin 60 prosenttia uuden Oura-sormuksen tilauksista. Rahoituksella varmistetaan myös seuraavat tärkeät askeleet Ouran tuotekehityksessä.

Oura-sormus ja mobiilisovellus mittaavat ja analysoivat käyttäjänsä unen laatua, kehon palautumista ja päivän aikaista aktiivisuutta. Oura ohjaa unen laadun parantamisessa ja itselle sopivimman unirytmin löytämisessä. Tavoitteena on kokonaisvaltainen terveys ja hyvinvointi sekä tasapainon löytäminen päivittäisen rasituksen ja levon välille.

Lisää osaamista Yhdysvaltojen markkinoille

Oura Healthin toimitusjohtaja ja perustajajäsen Petteri Lahtela keskittyy jatkossa uusien tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen innovaatiojohtajana. Lahtela jatkaa myös Oura Healthin hallituksen jäsenenä.

Oura Healthin uutena toimitusjohtajana aloittaa Harpreet Rai. Samalla vahvistetaan myös hallituksen markkinatuntemusta ja toimialaosaamista Stephen Friendin ja Kevin Linin liittyessä yrityksen hallitukseen. Kevin Lin on nimetty hallituksen puheenjohtajaksi. Strategiset muutokset yrityksen johdossa ja hallituksessa ovat tärkeitä askeleita markkina-aseman kasvattamisessa ja kehittämisessä Yhdysvalloissa.

“Uuden Oura-sormuksen onnistunut julkistus on osoitus yrityksemme ammattitaidosta ja innovaatiokyvystä. Panostamme edelleen tuotekehitykseen, mutta tavoitteenamme on lisätä myös tunnettuutta ja myyntiä kansainvälisillä markkinoilla ja etenkin Yhdysvalloissa”, kertoo Rai.

“Arvostan Harpreetin osaamista ja laajoja verkostoja suuresti. Hänellä on vahva markkinatuntemus Yhdysvalloissa, ja hän pystyy johtamaan meidät entistä nopeampaan kasvuun. Tavoitteeni on Ouran perustamisesta saakka ollut auttaa ihmisiä löytämään tasapaino toiminnan ja levon välille, niin että pysymme energisinä päivästä toiseen. Intohimoni on luoda ratkaisuja, jotka käyttäjät kokevat merkitykselliseksi ja jotka todella auttavat heitä parantamaan elämänsä laatua. Olen innoissani siitä, että jatkossa pystyn taas enemmän keskittymään tällaisten uusien tuoteominaisuuksien, tuotteiden ja palveluiden innovoimiseen”, sanoo Lahtela.

”Oura on rakentanut erittäin korkeatasoisen tiimin, jolla löytyy teknologista, kaupallista ja muotoilun osaamista. Uuden sormuksen kysyntä on ollut vahvaa ja muutokset niin operatiivisella kuin hallitustasolla edesauttavat yhtiön kasvua ja kehittymistä seuraavalle tasolle. Suomessa on useita kansainvälisesti tunnettuja brändejä, joiden tuotteet ja palvelut perustuvat biometriseen mittaamiseen. Ouralla on kaikki edellytykset olla seuraava nimi tässä hienossa joukossa”, kertoo Tesin sijoitusjohtaja Jussi Sainiemi.

Ouran tuotekehitystä ja kansainvälistä kasvua ovat tukeneet vuosien varrella myös muun muassa Tekes ja ELY:n hallinnoima Suomen rakennerahasto -ohjelma. Rahoituksella on ollut merkittävä rooli Oura-sormuksen kehitystyössä aina ensimmäisistä prototyypeistä uuden sormuksen tuotannon aloitukseen. Oura Health on saanut myös Tekesin Nuoret Innovatiiviset Yritykset -rahoitusta kansainvälisen liiketoiminnan kokonaisvaltaiseen kehittämiseen.

Petteri Lahtela tiivistää yrityksen tuotekehityksen ja kansainvälistymisen tarinaa seuraavasti:

“Tavoitteenamme on ollut alusta saakka yhdistää tiede, teknologia ja design sekä käyttömukavuus. Oura-sormus onkin luonut kokonaan uuden kategorian puettavan teknologian toimialalle. Käyttäjämme yli 60 maassa ovat erittäin sitoutuneita ja pysyvät asiakkainamme selvästi paremmin kuin mihin puettavan teknologian tuotteissa on yleensä totuttu. Pioneeriasemamme säilyttämiseksi meidän tulee jatkaa tutkimusta ja innovointia kaikilla em. osa-alueilla ja panostaa yhtä aikaa vahvaan kansainväliseen kasvuun. Työmme hyvinvoinnin edistämiseksi ja puettavan teknologian alan kehittämiseksi jatkuu siis entistäkin vahvempana.”

—–

Kevin Lin tuo Ouralle laajan kokemuksensa yhteisön rakentamisesta, myynnin lisäämisestä ja tiimin kasvattamisesta. Hänellä on myös merkittävää osaamista yritysrahoituksesta. Lin on yksi Twitchin perustajista, ja yrityksen entinen operatiivinen johtaja.

Stephen H. Friend, M.D., Ph.D., on Sage Bionetworksin hallituksen puheenjohtaja ja organisaation entinen johtaja. Sage Bionetworks on voittoa tavoittelematon organisaatio, joka toimittaa työkaluja ja ympäristöjä suuriin biolääketieteellisiin tutkimuksiin. Friend on työskennellyt aiemmin myös Applella erilaisissa terveyteen liittyvissä projekteissa.

Harpreet Rai on toiminut Oura Healthin hallituksen jäsenenä vuodesta 2016 sekä yhdysvaltalaisen tytäryhtiön Ouraring Inc:n johtajana vuodesta 2017. Hän on aloittanut Oura Healthin toimitusjohtajana kesäkuussa 2018. Ennen liittymistään Ouran palvelukseen Rai työskenteli pitkään rahoitusalalla. Hän johti teknologia-, media- ja telecom-sijoituksia Eminence Capitalissa yhdeksän vuoden ajan, ja työskenteli tätä ennen Morgan Stanleylla M&A-osastolla.

 

Lisätietoja medialle:

John Cozzi
press@ouraring.com

Jussi Sainiemi, sijoitusjohtaja, Tesi
+358 40 564 4660
jussi.sainiemi@tesi.fi

Mediapaketti

Oura Health on suomalainen, vuonna 2013 perustettu terveys- ja hyvinvointiteknologiayritys. Sen ensimmäinen älysormus julkaistiin vuonna 2015. Uusi Oura-sormus julkistettiin Slushissa marraskuussa 2017. Ouralla on käyttäjiä yli 60 maassa. Useat yliopistot, tutkimuslaitokset, uniklinikat ja yritykset käyttävät dataa ja tietoa, joita Ouran avulla on mahdollista saada. SRI International on validoinut Ouran unimittauksen tarkkuuden.

Talouselämä-lehti valitsi Oura Healthin yhdeksi Suomen lupaavimmista startupeista vuonna 2018. Oura on saanut useita palkintoja, muun muassa Red Dot Award for Product Design vuonna 2018, CES Best of Innovation Award vuonna 2016 ja Nordic Startup Award Best Health/Lifestyle Startup in Finland vuonna 2017. Yrityksen pääkonttori ja tuotantotilat ovat Oulussa. Muut toimipisteet ovat Helsingissä ja San Franciscossa.

Bold Capital Partners (BOLD) on sijoitusyhtiö, jonka kohteena ovat aikaisen vaiheen yritykset sekä kasvavat teknologiayritykset. BOLD on erityisen kiinnostunut yrittäjistä, jotka hyödyntävät skaalautuvia teknologioita muuttaakseen maailmaa ja luodakseen uusia innovatiivisia ratkaisuja ihmiskunnan ongelmiin. BOLD käyttää Singularity Universityn ja Peter Diamandisin innovaatioekosysteemiä etsiäkseen ja tukeakseen maailmanluokan yrittäjiä. BOLDilla on toimistot Santa Monicassa ja Palo Altossa, Kaliforniassa.

Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) on pääomasijoitusyhtiö, joka tekee kannattavaa ja vastuullista sijoitustoimintaa ja luo arvoa päivästä yksi. Hallinnoitavat pääomasijoituksemme ovat 1,2 miljardia euroa ja sijoituskohteenamme on suoraan ja rahastojen kautta yli 700 yritystä. Autamme Suomen seuraavalle kasvun ja kansainvälistymisen tasolle. Seuraa menestystarinoita www.tesi.fi / @TesiFII.