Picosun kiihdyttää kasvuaan merkittävän suomalaisen sijoituksen turvin

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Myös Picosuniin aiemmin sijoittaneet Hannu Turunen ja R.Ruth Oy tekevät yhtiöön lisäsijoituksia samoin kuin hallituksen jäsenet professori Jorma Routti ja tekniikan tohtori Tuomo Suntola.

”Olemme jo nyt maailman ykkösiä tutkimus- ja eräiden tuotantolaitteistojen valmistajina, mutta tavoittelemme samaa asemaa myös useimmissa isoissa tuotantolaitteissa. Etenemme tähän suuntaan määrätietoisesti”, Picosunin hallituksen puheenjohtaja Kustaa Poutiainen sanoo.

Kustaa Poutiaisen perheen sijoitusyhtiö Stephen Industries Oy säilyy yhtiön enemmistöomistajana rahoituskierroksen jälkeen.

ALD eli atomikerroskasvatus on suomalainen teknologia, jonka kehittäjä tekniikan tohtori Tuomo Suntola on palkittu Millennium-palkinnolla. Teknologian avulla voidaan luoda alle nanometrin paksuisia kalvoja, jotka ovat edellytys nykyaikaisen elektroniikan toiminnalle. ALD-teknologialle löytyy koko ajan uusia sovelluskohteita esimerkiksi terveysteknologiasta.

”ALD-tekniikkaa pidetään yhtenä tärkeimpänä suomalaiskeksintönä ja olemme ylpeitä, että voimme osallistua Picosunin kasvun vauhdittamiseen ja kansainvälistämiseen. ALD-tekniikkaa löytyy monen arjen laitteen ja prosessin taustalla, ja markkina kasvaa arviomme mukaan lähes 30 prosenttia vuodessa seuraavan viiden vuoden aikana. Picosun on osoittanut olevansa kehittyvän toimialan huippuyritys, joka nauttii alallaan globaalia arvostusta. Me haluamme olla mukana viemässä sen kehitystä seuraavalle tasolle”, sanoo CapMan Growthin managing partner Juha Mikkola.

”Kasvustrategiamme toteuttamiseksi meillä oli useitakin vaihtoehtoja, mutta toteutunut oli niistä ehdottomasti mieluisin. ALD on suomalaisen teknologian tärkeimpiä menestystarinoita. On todella hienoa, että voimme vahvistaa asemaamme maailmalla kokeneiden kotimaisten omistajien avulla”, Kustaa Poutiainen sanoo.

Picosunin liikevaihto oli viime tilikaudella 26 miljoonaa euroa, ja se työllistää maailmanlaajuisesti yli 100 henkeä. Sen tuotannosta yli 95 prosenttia menee vientiin.

Lisätietoja:

Kustaa Poutiainen
Hallituksen puheenjohtaja, Picosun Oy, puh. 0400 424 506, kustaa.poutiainen@picosun.com

Miikka Salminen
Sijoituspäällikkö, Tesi, puh. 040 535 4758, miikka.salminen@tesi.fi 

Juha Mikkola
Managing Partner, CapMan Growth, puh, 050 590 0522, juha.mikkola@capman.com

 

Picosunin johtava ALD-ohutkalvoteknologia mahdollistaa tulevaisuuden teolliset ratkaisut uusilla huippuluokan pinnoitusmenetelmillä, yli neljän vuosikymmenen uraauurtavalla kokemuksella. PICOSUN™ -ALD-laitteistot ovat tänä päivänä tuotantokäytössä useissa eturivin teollisuusyrityksissä ympäri maailmaa. Picosunin päämaja sijaitsee Suomessa, tytäryhtiöt Saksassa, Pohjois-Amerikassa, Japanissa, Kiinassa, Taiwanissa ja Singaporessa, sivutoimistot Ranskassa ja Intiassa, ja yrityksellä on maailmanlaajuinen myynti- ja huoltoverkosto. Lisätietoja osoitteesta www.picosun.com

CapMan on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoittaja. Hallinnoimme yhteensä yli 3 miljardin euron pääomia ja tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille. Nykyiset sijoitusalueemme kattavat kohdeyhtiösijoittamisen, kiinteistösijoittamisen ja infrastruktuurisijoittamisen. Palveluliiketoimintaamme kuuluvat hankinta- ja ostotoiminnan, varainhankinnan sekä analyysi-, raportointi- ja varainhoidon palvelut. CapManin palveluksessa on noin 140 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Lontoossa, Moskovassa ja Luxemburgissa. Lisätietoja osoitteesta www.capman.com/fi 

Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) on pääomasijoitusyhtiö, joka tekee kannattavaa ja vastuullista sijoitustoimintaa luoden arvoa alusta alkaen. Hallinnoitavat pääomasijoituksemme ovat 1,2 miljardia euroa ja sijoituskohteenamme on suoraan ja rahastojen kautta yli 700 yritystä. Autamme Suomea seuraavalle kasvun ja kansainvälistymisen tasolle. Seuraa menestystarinoita www.tesi.fi | dtg.tesi.fi | @TesiFII