Nato-jäsenyys herätti startupit ja sijoittajat: 100 000 euron sijoitusmahdollisuus pitchaustapahtumassa

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Riihimäellä MaanpuolustusAreenan 7.6.2024 yhteydessä järjestetään Pitch Finland DefSec -tapahtuma, jossa aikaisen vaiheen startup-yritykset kilpailevat 100 000 euron sijoituksesta ja pääsevät esittämään ensi kertaa innovaationsa julkisesti suomalaisille sijoittajatahoille. Kyseessä on startup-kentän ensimmäinen tässä mittakaavassa järjestettävä puolustus- ja turvallisuussektoriin keskittyvä pitchaus-tapahtuma.

Tilaisuutta järjestämässä ovat FiBAN (Finnish Business Angels Network ry), Tesi, VTT (Teknologian tutkimuskeskus​), Business Finland, Riihimäen kaupunki, Define Finland, Digital Defense Ecosystem, FVCA – Pääomasijoittajat ry ja Kyberala ry. Tapahtuma on osa EU-rahoitteista Connect2Scale -hanketta sekä Riihimäen kaupungin vetämää Define -hanketta.

“Kaksoiskäyttötuotteita kehittäviä startup- ja kasvuvaiheen sijoituksiamme ovat muun muassa Iceye, IQM, Varjo Technologies ja Dispelix. Selvitämme tällä hetkellä, miten Tesi voisi aktiivisemmin olla mukana kehittämässä ja kansainvälistämässä Suomen puolustusteollisuuden ekosysteemiä yhdessä muiden alan toimijoiden kanssa,” Tesin sijoitusjohtaja Keith Bonnici kertoo.

Pitch Finland DefSec -kilpailuun odotetaan startup-yrityksiä Suomesta, Baltiasta sekä Pohjoismaista. Kilpailun parhaaksi valittu yritys saa 100 000 euroa enkeli- ja pääomasijoittajilta. Hakuaika päättyy 26.4.

MaanpuolustusAreenan yleisötilaisuudessa Suomen roolista Natossa ja suurvaltojen välisessä teknologiakilpailussa keskustelua virittävät Nordic West Officen toimitusjohtaja Risto E.J. Penttilä sekä puolustusvoimien edustaja. Keskustelu jatkuu paneelikeskustelussa, jossa on mukana muun muassa kyberturvallisuuden professori ja kansanedustaja Jarno Limnéll. Lisäksi iltapäivän kutsuvierasseminaarissa puolustusteollisuuden innovaatioista puhumassa ovat mm. Patrian toimitusjohtaja Esa Rautalinko sekä Olli Ruutu puolustusministeriöstä.

Lue lisää:

Lisätietoja:

Keith Bonnici, sijoitusjohtaja, venture capital -sijoitukset
keith.bonnici@tesi.fi
+358 40 179 9584

Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) on Suomen valtion pääomasijoitusyhtiö, jolla on talouden kasvuun ja uudistumiseen sekä investointien edistämiseen keskittyvä teollisuuspoliittinen tehtävä. Sijoitamme markkinaehtoisesti pääomasijoitusrahastoihin ja suoraan kasvuyrityksiin. tesi.fi | X (Twitter) | LinkedIn | Instagram | Bluesky | Threads | Uutiskirje