Pk-yritysten omistusjärjestelyihin keskittyvä rahasto Midinvest Fund II Ky ylimerkittiin

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Midinvest Management Oy nousee yhdeksi Suomen suurimmista pk-yritysten omistusjärjestelyihin keskittyvistä pääomasijoittajista nyt kokoamallaan Midinvest Fund II Ky rahastollaan.

"Onnistuimme ylittämään pääoman kokoamisessa tavoitteemme 50 miljoonaa euroa ja rahaston markkinointi keskeytettiin ylimerkinnästä johtuen. Rahaston koko nousi reiluun 58 miljoonaan euroon", kertoo yhtiön toimitusjohtaja Visa Virtanen.

"Tämä on huomattava luottamuksen osoitus toimintaamme kohtaan sekä institutionaalisilta että yksityisiltä sijoittajilta", jatkaa Virtanen.

Rahaston merkittävimmät sijoittajat ovat Nordea Henkivakuutus ja Suomen Teollisuussijoitus Oy. Vahinkovakuutusyhtiö Fennian, työeläkeyhtiöiden Eläke-Fennian, Eteran ja Ilmarisen lisäksi uusina sijoittajaryhminä rahastossa esiintyvät eläkesäätiöt ja -kassat, kuten Apteekkien ja Merimiesten eläkekassat, VR:n, Finnairin ja Rautaruukin eläkesäätiöt, sekä yksityiset sijoittajat, kuten Veikko Laine Oy, Geveles Oy ja TMK-Vest Oy sekä joukko yrityskaupoilla vaurastuneita yksityishenkilöitä.

"Pk-kentässä on Suomessa selvä rahoituskysyntä ja Nordea näkee sen hoitamisen tärkeäksi. Olemme olleet mukana jo Midinvest Fund I Ky -rahastossa ja olemme sen tuloksiin tyytyväisiä", sanoo Nordea Henkivakuutuksen Senior Portfolio Manager Henri Ågren.

"Teollisuussijoitus on aktiivisesti mukana luomassa uusia rahastoja ja kasvattamassa riskirahan tarjontaa suomalaisille kasvuyrityksille. Midinvestin uusi rahasto palvelee erinomaisesti tätä päämäärää", painottaa Teollisuussijoituksen sijoituspäällikkö Leila Ylikahri.


Rahasto toimii koko Suomessa

Uusi rahasto keskittyy erityisesti pienten ja keskisuurten suomalaisyritysten buyout-järjestelyihin, mutta rahoittaa myös kasvuyrityksiä.

"Yrittäjäpolvenvaihdokset ja yrityskaupat vaativat runsaasti riskipääomaa, mutta pääomasijoittajana tarjoamme yrityksen kehittämiseen ja kasvattamiseen myös huomattavan osaamispääoman", kertoo uuden rahaston sijoituspolitiikasta vastaava sijoitusjohtaja Veli-Matti Helenius.

Rahaston sijoituksissa keskitytään yrityksiin, joiden liikevaihto on 5–35 miljoonaa euroa.

"Teemme myös enemmistösijoituksia, ja aikaisempi tai uusi toimiva johto voidaan sitoa omistuksellisesti yritykseen. Strategianamme on kasvattaa sijoituskohteita sekä orgaanisesti että yrityskaupoin. Useimmiten voimakas kehittyminen edellyttää kansainvälistymistä", linjaa Helenius.

Rahasto toimii koko Suomessa ja se on aloittanut jo sijoitustoiminnan. Rahaston ensimmäinen sijoituskohde on Pirkanmaalla toimiva Steelpa Oy, jossa toteutetun yrittäjäpolvenvaihdoksen seurauksena rahastosta tuli yhtiön pääomistaja.

Aiemmin Jyväskylässä, Lahdessa ja Seinäjoella toimipisteitään pitänyt Midinvest Management Oy on myös vahvistanut läsnäoloaan Etelä- ja Länsi-Suomessa sekä Pirkanmaalla avaamalla huhtikuun alussa uuden toimipisteen Tampereelle. Toimiston vetäjänä toimii uusi sijoitusjohtaja, DI Jukka-Pekka Korja, jolla on vahva kansainvälinen kokemus teknologiateollisuudesta sekä yritysten myynnin ja markkinoinnin johtotehtävistä.

Midinvest Management Oy on pk-yritysten omistusjärjestelyihin ja kasvun rahoittamiseen erikoistunut yksityinen pääomasijoitusyhtiö. Midinvest hallinnoi 100 miljoonan euron pääomia ja sen palveluksessa on 9 kokenutta sijoitusalan ja liikkeenjohdon ammattilaista.

Nordea Henkivakuutus Suomi Oy on vakiinnuttanut asemansa yhtenä Suomen suurimmista henkivakuutusyhtiöistä. Nordea Henkivakuutus tuottaa henki-, eläke- ja sijoitusvakuutuksia sekä henkilö- että yritysasiakkaille. Yhtiö kuuluu Nordea-konserniin, joka on Pohjoismaiden suurin finanssipalveluita tarjoava konserni.

Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö. Se sijoittaa valtion omaisuuden myynnistä kertyneitä varoja suomalaisen yritystoiminnan kasvuun ja kansainvälistymiseen. Teollisuussijoitus sijoittaa pääomasijoitusrahastoihin ja suoraan yrityksiin, yhdessä yksityisten sijoittajien kanssa. Pääomasijoituksia tarvitaan kohdeyritysten siemenvaiheeseen, kasvun rahoitukseen, yrityksistä versoviin spin off -hankkeisiin, merkittäviin teollisiin investointeihin sekä toimiala- ja yritysjärjestelyihin. Yhtiön sijoitusten ja sijoitussitoumusten kokonaismäärä on noin 360 miljoonaa euroa.


Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Visa Virtanen, Midinvest Management Oy
0400 640 237, visa.virtanen@midinvest.fi

Sijoitusjohtaja Veli-Matti Helenius, Midinvest Management Oy
040 864 1281, veli-matti.helenius@midinvest.fi
www.midinvest.fi

Senior Portfolio Manager Henri Ågren, Nordea Henkivakuutus Suomi Oy
050 324 4432, henri.agren@nordea.com
www.nordea.fi

Sijoituspäällikkö Leila Ylikahri, Suomen Teollisuussijoitus Oy
050 357 7053, leila.ylikahri@teollisuussijoitus.fi
www.teollisuussijoitus.fi