Rauma Marine Constructions ja Puolustusvoimat solmivat aiesopimuksen neljästä aluksesta

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Puolustusvoimien logistiikkalaitos ryhtyy selvittämään omistuspohjaltaan suomalaisen telakkayhtiö Rauma Marine Constructions Oy:n mahdollisuuksia toimia Laivue 2020 –hankkeessa laivanrakennuksen yhteistyökumppanina. Puolustusvoimien logistiikkalaitos aloittaa RMC:n telakkakapasiteetin sekä huoltovarmuuden ja sotalaivojen muiden rakentamisedellytysten selvittämisen. Laivue 2020:n tietopyyntöön vastasi yli 80 kotimaista ja ulkomaista toimittajaa.

– Olen yhtiömme puolesta iloinen ja ylpeä siitä luottamuksesta, jota olemme Puolustusvoimien taholta Laivue 2020 -hankkeen osalta saaneet. Haluamme tehdä kaiken voitavamme, jotta tämä aiesopimus johtaa aikanaan merivoimien alusten rakentamiseen Rauman telakalla, RMC:n toimitusjohtaja Heikki Pöntynen kommentoi.

Aiesopimuksen suunnitteluperuste on neljän jäissä operointiin kykenevän aluksen rakentaminen. Laivue 2020:n alukset suunnitellaan kotimaan puolustuksen tarpeisiin ja niiden taistelujärjestelmän tarkka kokoonpano selviää suunnittelun edetessä. Pöntynen pitää aiesopimusta tärkeänä myös sen työllistymisvaikutusten vuoksi:

– Tämä on suuri ja merkittävä askel RMC:lle, että Puolustusvoimat luottaa yhtiömme osaamiseen merivoimien uusien taistelualusten rakentamisessa. Toteutuessaan hankkeen työllisyysvaikutukset Raumalle ovat merkittäviä ja pitkäkestoisia.

Lisätiedot:
Heikki Pöntynen, toimitusjohtaja, RMC, 050 550 9665, heikki.pontynen@rmcfinland.fi
www.rmcfinland.fi
Veli-Pekka Heinonen, kommodori, Puolustusvoimien logistiikkalaitos, 0299 800
www.defmin.fi/laivue2020

Rauma Marine Constructions (RMC) on kesällä 2014 perustettu raumalainen, kokonaan suomalaisessa omistuksessa oleva laivanrakennusyhtiö. RMC on erikoistunut monitoimimurtajien, matkustaja-autolauttojen ja puolustusvoimien alusten rakentamiseen ja huoltoon. Lisätietoja osoitteesta www.rmcfinland.fi.