Rightwarelle neljän miljoonan euron pääomasijoitus liiketoiminnan kansainvälistämiseen

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Ohjelmistotalo Rightware Oy on saanut neljän miljoonan euron pääomasijoituksen Inventurelta, Nexit Venturesilta sekä uudelta sijoittajalta, Teollisuussijoitukselta. Rahoitus käytetään kansainvälisen myynnin laajentamiseen ja yhtiön Kanzi-käyttöliittymäohjelmiston kehitykseen.

Kanzi on jo laajalti käytössä premiumsegmentin autovalmistajilla kuten Audilla sekä useilla alan merkittävimmillä järjestelmätoimittajilla, kuten yhdysvaltalaisella Visteonilla (NASDAQ: VC), saksalaisella eSolutions:illa ja puolijohdeyrityksillä kuten yhdysvaltalaisella Freescalella (NYSE: FSL). Viimeisten kuukausien aikana Rightware on myös saavuttanut useita muita merkittäviä sopimuksia. Kanzi-liiketoimintayksikön liikevaihto vuoden ensimmäisessä kvartaalissa oli yli kaksinkertainen edellisvuoteen verrattuna ja kasvuvauhdin ennustetaan kiihtyvän vuoden loppua kohden.

”Rightware on innovatiivisen teknologiansa avulla kehittynyt maailman johtavaksi graafisesti vaativien käyttöliittymien suunnittelutyökalujen toimittajaksi. Kuluttajat saavat parempia käyttökokemuksia Rightwaren seuraavan sukupolven 2D- ja 3D-grafiikkaa yhdistävän ohjelmiston avulla”, sanoo Jussi Hattula, Teollisuussijoituksen kasvusijoituksista vastaava johtaja. ”Lähdemme innolla työskentelemään Rightwaren kanssa auttaaksemme sitä saavuttamaan kasvutavoitteensa.”

Sijoituskierroksen avulla Rightware pystyy laajentumaan autoteollisuus- ja kulutuselektroniikkamarkkinoilla sekä kehittämään tarjontaansa viihde-, mobiili-, tablet-, äly TV- sekä muille vertikaaleille.

”Rightwaren kasvu on kiihtymässä kovaa vauhtia kun laitevalmistajat ja suunnittelijat alkavat yhä enenevissä määrin käyttämään fotorealistisia ja mukaansatempaavia graafisia käyttöliittymiä,” sanoo Jonas Geust, Rightwaren toimitusjohtaja. ”Olemme sitoutuneita tarjoamaan parhaita ja helppokäyttöisiä työkaluja käyttöliittymäsuunnittelijoille ja –toteutustiimeille eri teollisuudenaloilla. Sulautettujen järjestelmien markkinoiden jatkaessa nopeaa kasvuaan teemme läheistä yhteistyötä asiakkaidemme kanssa tukeaksemme heidän työtänsä entistä parempien käyttöliittymien suunnittelussa ja toteutuksessa.”

Lisätietoja:

Rightware:

Jonas Geust, toimitusjohtaja, puh: 040-5022717, jonas.geust@rightware.com

Teollisuussijoitus:

Jussi Hattula, johtaja, puh: 040 066 9955, sähköposti: jussi.hattula@teollisuussijoitus.fi

Inventure:

Timo Tirkkonen, Partner, puh: 040 575 1553, sähköposti: timo.tirkkonen@inventure.fi

Rightware® on markkinajohtaja 2D ja 3D käyttöliittymäohjelmistoissa ja sen asiakaskuntaan kuuluvat mm. matkapuhelin-, autoteollisuuden- sekä muut sulautettujen toimialojen laitevalmistajat. Rightwaren lippulaivatuotteella Kanzi®-käyttöliittymäratkaisulla mahdollistetaan nopea käyttöliittymän suunnittelu ja toteutus. Lisäksi Rightware kehittää suosittuja suorituskyvyn analysointiohjelmistoja, kuten toimialan standardina tunnettu Basemark® -tuoteperhe OpenGL ES-, OpenVG- ja OpenCL-rajapinnoille Android, iOS, Linux ja Windows Phone 8 –alustoilla. Rightwaren pääkonttori sijaitsee Espoossa. Lisäksi yrityksellä on toimistot Shanghaissa, Münchenissä ja Saratogassa Kaliforniassa. Lisätietoja:

www.rightware.com

www.facebook.com/Rightware

www.linkedin.com/company/rightware

Rightware, Kanzi ja Basemark ovat tuotemerkkejä tai rekisteröityjä tuotemerkkejä ja ovat pelkästään Rightware Oy:n kontrolloimaa omaisuutta soveltuvan tuotemerkkilain nojalla. Näiden tuotemerkkien käyttöä rajoitetaan ilman Rightware Oy:n myöntämää kirjallista lupaa. Tässä tiedotteessa mainitut muut tuotteet ja yritysten nimet voivat olla heidän tuotemerkkejänsä.

Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka edistää pääomasijoitustoiminnan keinoin suomalaista yritystoimintaa, työllisyyttä ja talouden kasvua. Teollisuussijoitus sijoittaa pääomasijoitusrahastoihin ja suoraan kasvuyrityksiin, yhdessä ja samoin ehdoin yksityisten sijoittajien kanssa. Teollisuussijoituksen sijoitukset ovat yhteensä noin 720 miljoonaa euroa. Sijoituskohteina on suoraan ja rahastojen kautta 510 yritystä, jotka työllistävät yhteensä noin 50 000 henkilöä. Lisätietoja: www.teollisuussijoitus.fi

Inventure on varhaisen vaiheen teknologiasijoittaja, joka tukee kasvuhakuisia yrittäjiä suomalaisten menestystarinoiden kansainvälistämisessä. Inventuren yrittäjähenkinen tiimi on tiiviisti mukana sijoituskohteidensa toiminnassa ja tuo niiden käyttöön oman osaamisensa sekä koko verkostonsa tuen. Vuonna 2005 perustettu Inventure hallinnoi 53 miljoonan euron pääomasijoitusrahastoja. Inventuren sijoituskohteita ovat mm. Beneq, Conmio, Freespee, Canatu, Thinglink ja Silex Microsystems. Lisätietoja: www.inventure.fi

Nexit Ventures Oy on uuden sukupolven tieto- ja viestintäteknologiaan keskittynyt pääomasijoittaja. Helsingissä, Tukholmassa ja Kalifornian Piilaaksossa toimiva Nexit Ventures tukee kohdeyhtiöiden kasvua ja kansainvälistymistä käytännönläheisellä otteella ja luo kohdeyhtiöilleen sillan näiden merkittävien teknologiakeskittymien välille. Lisätietoja: www.nexitventures.com