Ruokaboksi keräsi 3,5 miljoonaa euroa kasvurahoitusta

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Ruokaboksi on kerännyt 3,5 miljoonan euron kasvurahoituksen Tesiltä (Suomen Teollisuussijoitus Oy), ruokateknologiayrityksiin erikoistuneelta Nordic Foodtech VC -rahastolta, muutamilta yksityissijoittajilta ja nykyomistajilta. Ruokaboksi toimittaa viikon aterioiden raaka-aineet ja reseptit suoraan kotiin. Samalla kotiin voi tilata hedelmäboksin ja esimerkiksi aamupala-ainekset. Raaka-aineita hankitaan suoraan kotimaisilta tuottajilta satokaudet huomioiden.

”Ruokaboksi tukee hienolla tavalla terveellisempää ja vastuullisempaa arkiruokailua kodeissa. Ruoanlaittaminen helppojen reseptien mukaan rohkaisee kokeilemaan uutta ja helpottaa esimerkiksi kasvipainotteisempaan syömiseen siirtymistä”, kommentoi Jari Tuovinen, sijoitusjohtaja Nordic Foodtech VC -rahastosta.

Ruokaboksi on yksi Suomen nopeimmin kasvavista startup-yrityksistä. Viime vuodesta yrityksen liikevaihto on kasvanut 80 %, yli 20 miljoonaan euroon. Ruokabokseja toimitetaan jo 100 000 kotitalouteen, Helsingistä Rovaniemelle.

”Lisärahoituksen avulla pystymme kehittämään palveluamme edelleen asiakkaiden ehdoilla ja jatkamaan Ruokaboksin nopeaa kasvua, myös Suomen ulkopuolella. Olemme erittäin kiitollisia, että saamme mukaan omistajien vahvaa toimialaosaamista ja vastuullisuusfokusta”, kertoo Ruokaboksin toimitusjohtaja Juhana Rintala.

”Ruokaboksin liiketoimintamalli tehostaa kotimaista ruoantuotannon arvoketjua ja pyrkii parantamaan alkutuottajien asemaa. Lisäksi yritys tarjoaa kuluttajille vastuullisempia vaihtoehtoja vähentäen ruokahävikkiä. Tavoitteenamme Tesillä on kehittää kotimaista kestävää ruoantuotantoa ja olemme iloisia päästessämme tukemaan yrityksen kasvua ja kehittämään yritysvastuuta yhdessä yrittäjien ja muiden sijoittajien kanssa”, kommentoi Esa Koponen, sijoituspäällikkö Tesillä.

Tesin sijoitus oli sen ensimmäinen yhtiöön.

Lisätietoja:

Esa Koponen, sijoituspäällikkö, kasvu- ja teolliset sijoitukset, Tesi
esa.koponen@tesi.fi
+358 50 577 9166

 

Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka haluaa nostaa Suomen uudistuvan talouskasvun eturiviin sijoittamalla rahastoihin ja suoraan yrityksiin. Sijoitamme kannattavasti ja vastuullisesti ja luomme yhdessä uusia maailmalla menestyjiä. Hallinnoitavat pääomasijoituksemme ovat 2,4 miljardia euroa. www.tesi.fi | @TesiFII

Nordic Foodtech VC -rahasto tekee pääomasijoituksia kestävämpää ja terveellisempää ruokajärjestelmää rakentaviin varhaisen vaiheen ruokateknologiayrityksiin Pohjoismassa ja Baltiassa. Rahasto hallinnoi 42 miljoonan euron pääomaa. www.nft.vc / @FoodTechVC