RUSNANO sijoittaa globaaliin edelläkävijään Beneqiin

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

RUSNANO on sijoittanut 25 miljoonaa euroa Beneqiin, suomalaiseen edelläkävijään ja maailman johtavaan teollisten koneiden ja tutkimuslaitteiden valmistajaan ohutkalvojen ja funktionaalisten pinnoitteiden alueella. Sijoitus muodostuu pääomasijoituksesta yhtiöön sekä osakkeiden ostosta.

Beneq on globaali toimittaja teollisuuden ja tutkimuksen käyttöön kehitetyille ohutkalvopinnoitelaitteille joita käytetään aurinkoenergiatuotannossa, taipuisan elektroniikan tuotannossa, lasinvahvistuksessa ja monissa muissa kasvavissa sovelluskohteissa. Beneqin kehittämiä ja valmistamia laitteita käytetään parantamaan sekä pii- että ohutkalvopohjaisten aurinkokennojen hyötysuhdetta, tuottamaan läpinäkyviä sähkönjohtavia oksidi-pinnoitteita (TCO) lasille ja tekemään kosketusnäyttölaseista kestävämpiä. Beneq on myös esitellyt mullistavia ratkaisuja eri pinnoitustekniikoidensa alueella, mm. todelliseen rullalta-rullalle-menetelmään (roll-to-roll) pohjautuvan atomikerroskasvatuslaitteen (ALD) ja teollisen mittakaavan atmosfäärisen aerosolipinnoitusmenetelmän (nAERO®).

Osana suunniteltua kasvua olemassa oleville ja uusille markkinoille ja niihin liittyville sovellusalueille, Beneq tyypillisesti toimii läheisessä yhteistyössä tutkimuslaitosten, yliopistojen ja osaamiskeskusten kanssa alueilla, joilla ratkaisujen kysyntä on kova ja kasvava. Lyhyellä tähtäimellä Beneq suunnittelee perustavansa uusia osaamisyksiköitä, joista yksi toimii Venäjällä, missä Beneq edelleen kehittää sovelluksia ja laitteita Venäjän ja IVY-maiden tarpeisiin.

Beneqin toimitusjohtaja Sampo Ahonen näkee sijoituksen avaavan mahdollisuuksia: “Tämä sijoitus Beneqiin ei ainoastaan takaa yhtiön liiketoiminnan kasvun ja maailmanlaajuisen palvelukyvyn jatkumisen vaan myös avaa uusia näkymiä ja mahdollisuuksia, mukaan lukien läsnäolomme vahvistamiseen Venäjän nopeasti kasvavilla markkinoilla.

RUSNANOn toimitusjohtaja Sergey Polikarpov kommentoi: “Beneq on tervetullut jäsen meidän nanoteknologia-salkkuumme. Arvostamme yhtiön teknistä erinomaisuutta ja valtavaa taloudellista potentiaalia joka yhtiön ohutpinnoitetarjonnalla on edessään. Olemme myös tunnistaneet potentiaalisia synergioita Beneqin ja muiden jo ennestään RUSNANOn sijoitussalkussa olevien yhtiöiden välillä. Uskomme vahvasti Beneqin teknisiin kykyihin ja globaaliin ohutkalvopinnoitteiden markkinoiden kasvuun ja haluamme olla mukana yrityksen jatkuvassa kasvussa”.

Yhteystiedot:

RUSNANO www.rusnano.com
10 A Prospekt 60-letia Oktyabrya, Moscow, Russia 117036
Telephone: +7 (495) 988-5677, fax: +7 (495) 988-5399, e-mail: press@rusnano.com

Beneq Oy on vuonna 2005 perustettu ohutkalvoteollisuuden ja tutkimusmaailman laitetoimittaja ja vaativien ohutkalvosovellusten kehittäjä. Päätuotteitamme ovat atomikerroskasvatukseen (engl. atomic layer deposition, ALD) ja aerosoliteknologiaan (nAERO® and nHALO®) perustuvat pinnoituslaitteet. Tarjoamamme laitteiden ja teknologian sovellusalueita ovat esimerkiksi cleantech-alueella aurinkoenergian talteenottoon, OLED-teknologiaan ja toiminnallisiin laseihin liittyvät pinnoitusratkaisut. Beneqin strategiaan kuuluu olennaisesti tunnistaa asiakkaidemme tarpeet ohutkalvo- ja pinnoituspuolella, ymmärtää ja kehittää ratkaisu ja lopuksi kaupallistaa työn tulos teollisen laitteen muodossa. Tärkeä osa liiketoimintaamme on oma tuotekehitys- ja pinnoituspalvelutoimintamme, jossa työskentelee poikkeuksellisen monialainen ryhmä ohutkalvopinnoitusteknologian ammattilaisia.

Beneqillä on myyntikonttorit Saksassa, Kiinassa ja Yhdysvalloissa. Yhtiön 36 edustajaa ympäri maailman takaavat globaalin myyntiverkoston. Kolmena viime vuonna Beneqin liikevaihdon kasvu on ollut yli 60 prosenttia. Yhtiön vuoden 2011 liikevaihto oli yli 18 MEUR. www.beneq.com

Yhteystiedot:
Sampo Ahonen, CEO, Beneq Oy
Puhelin: +358 40 520 1090, sähköposti: sampo.ahonen@beneq.com

Beneq, nHALO ja nAERO ovat Beneq Oy:n rekisteröityjä tuotemerkkejä.