Sentica keräsi kotimaisten kasvuyritysten kehittämiseen uuden 185 milj. euron rahaston

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

 

 

Uuden rahaston sijoittajista valtaosa on Sentican nykyisiä sijoittajia, kotimaisia institutionaalisia sijoittajia sekä eurooppalaisia rahastojen rahastoja, muun muassa Akina Partners, Suomen Teollisuussijoitus (sisältäen Kasvurahastojen Rahaston), Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera ja Euroopan investointirahasto. Uusia mukaantulleita sijoittajatahoja ovat muun muassa Access Capital Partners, Rothschild ja LähiTapiola. Ulkomaalaisten sijoittajien osuus rahastosta on 45 prosenttia.

”Olemme erittäin tyytyväisiä sijoittajiimme ja kiitollisia heidän pitkäaikaisesta ja aktiivisesta yhteistyöstä kanssamme. Uusi rahastomme herätti paljon kiinnostusta sijoittajakunnassa. Olemme iloisia voidessamme kutsua myös uusia erittäin arvostettuja sijoittajia mukaan”, kertoo Sentican sijoittajasuhteista vastaava sijoitusjohtaja Liisa Harjula.

Sentica keskittyy kotimaisten pienten ja keskisuurten yritysten aktiiviseen tukemiseen ja kehittämiseen yhdessä yrittäjien ja johdon kanssa. Yritysten liikevaihto on Sentican mukaantulon hetkellä tyypillisesti 10-100 meur. ”Haluamme Senticassa olla mukana luomassa kasvutarinoita. Painotamme yhdessä tekemistä yrittäjien ja johdon kanssa. Työskentelemme usein aitojen haastajayritysten kanssa, joiden vahvuus kumpuaa niissä työskentelevistä ihmisistä ja heidän intohimostaan omaa työtään kohtaan. Meidän roolimme on tukea heitä työssään ja poistaa kasvun esteitä matkan varrelta. Jatkamme tätä työtä uuden rahastomme puitteissa”, toteaa Sentican toimitusjohtaja Mika Uotila.

Sentican viime vuosien tunnetuimpia menestystarinoita ovat olleet terveydenhuoltoyhtiö Pihlajalinna, ravintolaketju Kotipizza ja halpakauppaketju Puuilo. Sentica tunnetaan myös aktiivisuudestaan pääomamarkkinoilla. Sentica on onnistunut yhtiöidensä listaamisissa Helsingin pörssin päälistalle ja hyödyntänyt suomalaisen pääomasijoituskentän edelläkävijänä joukkovelkakirjalainoja yhtiöiden rahoitusratkaisuissa.

Lisätiedot:

Sentica Partners Oy
Mika Uotila, toimitusjohtaja
puh: +358 40 553 6110
s-posti: mika.uotila@sentica.fi

Liisa Harjula, sijoitusjohtaja & IR
puh: +358 40 506 2295
s-posti: liisa.harjula@sentica.fi

Sentica Partners Oy – ”Uskomme, että hyvät yritykset rakennetaan yhdistämällä intohimo, ihmiset ja resurssit”


Sentica
on riippumaton kotimainen pääomasijoittaja, joka keskittyy pienten ja keskisuurten kotimaisten yritysten aktiiviseen kehittämiseen ja tukemiseen. Sentica hallinnoi yhteensä noin 480 miljoonan euron pääomia ja sijoittajina ovat pääasiallisesti suomalaiset institutionaaliset sijoittajat sekä eturivin eurooppalaiset rahastojen rahastot. Vuonna 2016 Sentica palkittiin Best Nordic LBO Fund -palkinnolla kansainvälisessä Private Equity Exchange & Awards -tilaisuudessa. Sentican 15 kohdeyhtiötä työllistivät vuonna 2016 lähes 4 000 työntekijää ja yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto ylitti 600 miljoonaa euroa.

www.sentica.fi