Sentica on perustanut Sentica Buyout IV ‐rahaston

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Sentica Partners Oy on perustanut uuden kotimaisen Sentica Buyout IV –rahaston, jossa on tällä hetkellä pääomia noin 115 miljoonaa euroa. Sentican tavoitteena on kerätä rahastoon yhteensä noin 130 miljoonaa euroa. Rahaston sijoittajina ovat suomalaiset institutionaaliset sijoittajat sekä eturivin eurooppalaiset rahastojen rahastot. Teollisuussijoitus ja Kasvurahastojen Rahasto ovat antaneet sijoitussitoumukset rahastoon.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että Sentican nykyiset sijoittajat osoittivat suurta luottamusta sijoitusstrategiaamme kohtaan ja edustavat tässä vaiheessa noin 90 prosenttia rahaston pääomista. Uskomme vahvasti, että aktiivinen sijoitusstrategiamme johtaa erinomaisiin tuloksiin myös tulevaisuudessa”, kertoo Sentican toimitusjohtaja Mika Uotila.

Rahasto jatkaa Sentican nykyistä sijoitusstrategiaa, joka pohjautuu suomalaisiin yhtiöihin tehtäviin enemmistösijoituksiin. Sentica etsii kohdeyhtiöitä, joilla on 10‐100 miljoonan euron liikevaihto, vahva markkina‐asema sekä lupaavat kasvunäkymät Suomessa tai ulkomailla. Tällä hetkellä Sentica hallinnoi neljää rahastoa, joiden sijoitussitoumukset ovat yhteensä lähes 300 miljoonaa euroa. Senticalla on 16 kohdeyhtiötä, jotka ovat tyypillisesti toimialansa johtavia toimijoita: esimerkiksi Kotipizza on Pohjoismaiden suurin pizzaketju, Citec on johtava pohjoismaalainen energiasektoriin erikoistunut suunnittelutoimisto ja Pihlajalinna on suurin kotimaisessa omistuksessa oleva terveyspalveluiden tuottaja Suomessa.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Mika Uotila, Sentica Partners Oy
Puhelin: 040 553 6110, sähköposti: mika.uotila@sentica.fi

Partneri Johan Wentzel, Sentica Partners Oy
Puhelin: 040 733 9925, sähköposti: johan.wentzel@sentica.fi

Sijoitusjohtaja Riitta Jääskeläinen, Suomen Teollisuussijoitus Oy
Puhelin: +358 50 309 2733, sähköposti: riitta.jaaskelainen@teollisuussijoitus.fi

 

Sentica on riippumaton kotimainen pääomasijoittaja, joka keskittyy keskisuurten ja pienten kotimaisten yritysten omistamiseen sekä aktiiviseen kehittämiseen. Sentica hallinnoi yhteensä noin 300 miljoonan euron pääomia ja sijoittajina ovat pääasiallisesti suomalaiset institutionaaliset sijoittajat sekä eturivin eurooppalaiset rahastojen rahastot. www.sentica.fi

Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka edistää pääomasijoitustoiminnan keinoin suomalaista yritystoimintaa, työllisyyttä ja talouden kasvua. Teollisuussijoitus sijoittaa pääomasijoitusrahastoihin ja suoraan kasvuyrityksiin. Pääomasijoituksia tarvitaan kohdeyritysten kasvun rahoitukseen, kansainvälistymiseen, yrityksistä versoviin uusiin liiketoimintahankkeisiin, merkittäviin teollisiin investointeihin sekä toimiala- ja yritysjärjestelyihin. Kohteena ovat kaikki toimialat. Yhtiö sijoittaa yhdessä yksityisten sijoittajien kanssa, enintään puolella sijoitettavasta pääomasta ja omistuksesta. Teollisuussijoituksen sijoitukset ovat yli 700 miljoonaa euroa. www.teollisuussijoitus.fi