Sentica Partnersin uusi yritysjärjestelyrahasto kokosi 50 miljoonaa euroa

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Pääomasijoittaja Sentica Partnersin uusi rahasto keräsi ensimmäiseen sulkemiseensa mennessä 50 miljoonaa euroa Suomen johtavilta institutionaalisilta sijoittajilta. Suurimmat sijoitussitoumukset Sentica Buyout III -rahastoon tekivät Suomen Teollisuussijoitus Oy, Keskinäinen eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen ja Keskinäinen eläkevakuutusyhtiö Etera, jotka ovat pääsijoittajina myös Sentican aiemmissa buyout-rahastoissa.

Sentica Buyout III -rahasto tekee enemmistösijoituksia kohdeyrityksiin, joiden arvo on noin 15–50 miljoonaa euroa. Sijoituksen koko on tyypillisesti 4-12 miljoonaa euroa. Sijoitukset kohdistetaan yrityksiin, joilla on merkittäviä kasvumahdollisuuksia joko kansainvälistymisen tai uuden strategisen suuntautumisen avulla, mahdollisuus tehdä toimialajärjestelyjä sirpaleisilla toimialoilla tai menestyä irrotettuna isommasta yrityskokonaisuudesta. 

Rahasto jatkaa varainhankintaa, lopullinen tavoitekoko on 100 miljoonaa euroa.

– Olemme ylpeitä siitä, että maailmantalouden epävakaasta tilanteesta huolimatta olemme saaneet uuteen rahastoon mukaan arvostetut sijoittajat, jotka ovat sijoittaneet myös aiempiin buyout-rahastoihimme. Etsimme jatkuvasti vahvoja kohdeyrityksiä, joilla on hyvät kehittymismahdollisuudet – keskittyen niihin toimialoihin, jotka parhaiten tunnemme ja osaamme eli teolliseen tuotantoon ja palveluihin, toteaa Sentica Partners Oy:n toimitusjohtaja Mika Uotila.

– Teollisuussijoitus haluaa omalta osaltaan varmistaa kasvuyritysten rahoitusjärjestelyjen mahdollisuuden tämän päivän haastavassa markkinatilanteessa, sanoo sijoitusjohtaja Riitta Jääskeläinen Suomen Teollisuussijoitus Oy:stä.


Lisätietoja:

 

– toimitusjohtaja Mika Uotila, Sentica Partners Oy
puh. 040 553 6110, mika.uotila (at) sentica.fi

 

– sijoitusjohtaja Riitta Jääskeläinen, Suomen Teollisuussijoitus Oy
puh. 050 309 2733, riitta.jaaskelainen (at) teollisuussijoitus.fi

 

Sentica Partners Oy on pääomasijoittaja, joka ammattisijoittajien varainhoitajana keskittyy keskisuuriin ja pieniin yritysjärjestelyihin. Sentica tuottaa sijoittajille taloudellista lisäarvoa yhdistämällä vahvan teollisen ja taloudellisen osaamisen. Yritys tukee aktiivisesti kohdeyritysten kasvua ja kehittymistä tarjoamalla niiden käyttöön asiantuntijaverkostonsa erityisosaamista ja muita resursseja. Sentica hallinnoi noin 210 miljoonan euron pääomia. Yrityksen toiminta on organisoitu kolmeen tiimiin: Buyout, Small cap ja Healthcare. Sentican päätoimipaikat ovat Helsinki, Tampere ja Kuopio. Yhtiön palveluksessa on 20 pääomasijoittamisen ammattilaista. www.sentica.fi

Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö. Se sijoittaa valtion omaisuuden myynnistä kertyneitä varoja suomalaisen yritystoiminnan kasvuun ja kansainvälistymiseen. Teollisuussijoitus sijoittaa kasvuyrityksiin suoraan ja pääomasijoitusrahastojen kautta, yhdessä yksityisten sijoittajien kanssa. Kohteena ovat kaikki toimialat. Pääomasijoituksia tarvitaan kohdeyritysten kasvun rahoitukseen, yrityksistä versoviin uusiin liiketoimintahankkeisiin, merkittäviin teollisiin investointeihin sekä toimiala- ja yritysjärjestelyihin. Yhtiön sijoitusten kokonaismäärä on noin 470 miljoonaa euroa. www.teollisuussijoitus.fi