Sijoittajilta vauhtia Web of Trustin globaaliin kasvuun

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Selaimeen asennettava WOT-lisäosa on nopeasti kasvattanut suosiotaan globaalisti. Vuoden 2012 aikana sen latausmäärä on kaksinkertaistunut ja 50 miljoonan latauksen rajapyykki saavutettiin lokakuussa.

WOT auttaa Internetin käyttäjiä löytämään turvalliset nettisivustot näyttämällä linkkien yhteydessä liikennevalot, jotka kertovat kuinka luotettaviksi muut käyttäjät ovat sivun arvioineet. Koska WOT perustuu aitoihin käyttäjäkokemuksiin, se suojaa uhkilta, joita automatisoidut tietoturvaohjelmat eivät huomaa. Sellaisia ovat esimerkiksi huijaukset verkkokaupassa, tietojenkalastelu ja lapsille sopimaton sisältö. Palvelun käyttäjät luokittelevat keskimäärin 300 000 verkkosivua viikoittain ja varoituksia huonomaineisista verkkosivuista annetaan keskimäärin 2,5 miljoonaa päivässä.

WOT aikoo käyttää lisärahoituksen vauhdittaakseen palvelun käyttäjämäärän globaalia kasvua sekä vahvistaakseen tuotekehitystään.

”WOTin käyttäjämäärän kasvu todistaa, että Internetin uhkat monipuolistuvat ja ihmiset hakevat uusia tapoja turvata oma ja läheistensä verkonkäyttö. Olemme todella tyytyväisiä, että saimme Inventuren ja muut sijoittajat mukaan toimintaan ja pääsemme heidän kanssaan vauhdittamaan palvelun kehitystä ja kansainvälistymistä”, sanoo WOT-palvelun takana olevan WOT Services Oy:n toimitusjohtaja Markus Suomi.

”WOT muuttaa Internetin toimintatapoja ja edistää sen luotettavuutta kaikkien verkonkäyttäjien eduksi. Meille on ilo toimia johdon kumppanina vahvistaaksemme WOT:in asemaa globaalisti tunnustettuna Internetin maineauktoriteettina”, sanoo partneri Timo Tirkkonen Inventure Oy:stä.


Yhteystiedot:

Markus Suomi, toimitusjohtaja, WOT Services Oy
markus@mywot.com, +358 50 511 7337

Timo Tirkkonen, partneri, Inventure Oy
timo.tirkkonen@inventure.fi, +358 40 575 1553

Heli Ahlroos, sijoituspäällikkö, Suomen Teollisuussijoitus Oy
heli.ahlroos@teollisuussijoitus.fi, +358 40 077 2833

Inventure on varhaisen vaiheen teknologiasijoittaja, joka tukee kasvuhakuisia yrittäjiä suomalaisten menestystarinoiden kansainvälistämisessä. Inventuren yrittäjähenkinen tiimi on tiiviisti mukana sijoituskohteidensa toiminnassa ja tuo niiden käyttöön oman osaamisensa sekä koko verkostonsa tuen. Inventuren sijoituskohteita ovat mm. Beneq, Conmio, Freespee, Thinglink, Rightware ja Silex Microsystems. www.inventure.vc.

Web of Trust (WOT) on luotettavaa Internetiä edistävä palvelu, joka perustuu aitoihin käyttäjäkokemuksiin. Verkkoselaimeen asennettavan ilmaisen WOT-lisäosan avulla Internetin käyttäjät arvioivat käyttämänsä nettisivustot niiden luotettavuuden, asioinnin turvallisuuden, tietosuojan ja lapsiturvallisuuden perusteella. WOT näyttää kävijöiden arvioihin ja luotettaviin tietolähteisiin perustuvan nettisivuston maineen liikennevaloja muistuttavien symbolien avulla linkkien yhteydessä esimerkiksi hakutuloksissa, sosiaalisessa mediassa ja sähköposteissa. Ilmainen WOT on asennettavissa Internet Explorerille, Firefoxille, Google Chromelle, Safarille ja Operalle osoitteessa www.mywot.com.