Sijoitus ilmakitarapelin maailmanvalloitukseen

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Suomen Teollisuussijoitus Oy ja yksityissijoittaja ovat sijoittaneet yhteensä 130 000 euroa ilmakitarapelejä kehittävään Virtual Air Guitar Company Oy:ön.

Yhtiö on teknologiayritys, joka tuottaa uusia sosiaalisia pelikokemuksia uusien käyttöliittymäteknologioiden avulla. Ensimmäinen tuote on Virtual Air Guitar -konsolipeli, jossa kameranäön avulla pelaaja soittaa ilmakitaraa ohjaten itse musiikkia.

Ilmakitarayhtiö lupaa asiakkailleen välittömiä rokkitähtielämyksiä: peli auttaa vapauttamaan sisäisen rokkistarasi, olemaan ihailtu ja pitämään hauskaa. Tämä konsolipeli on seurallinen ja väkivallaton, eikä edellytä oikeaa kitaraa tai sen soittotaitoa.

– Nyt saadulla sijoituksella tähtäämme pelin prototyypin kehitykseen ja sitä kautta maailmanlaajuisen jakelusopimuksen syntymiseen kansainvälisen julkaisijan kanssa, kertoo Virtual Air Guitar Companyn toimitusjohtaja Aki Kanerva.

– Tässä on mahdollista tehdä kansainvälisille markkinoille korkean teknologian soveltamiseen perustuva, kuluttajille markkinoitava softatuote. Uusi tuotekonsepti on virkistävän erilainen, mikä on erinomainen kilpailuetu, näkee Kalliohanka Oy:n hallituksen puheenjohtaja Pirjo Kekäläinen-Torvinen. Yksityissijoittaja antaa tunnustusta myös teknologiakeskus Technopolis Venturesille, jonka mentorointiyhteyksien kautta syntyi yhteys yrityksen ja hänen välille: – Yhteydet kokeneempiin yrittäjiin ja rahoituslähteisiin ovat todella hyödyllisiä alkaville yrityksille.

– Konenäköön perustuvia, ihmisen liikkeen havaitsevia pelejä on tulossa yhä lisää esimerkiksi tenniksen, koripallon ym. simulointiin. Konsolipelien markkinat ovat kasvussa ja vastaavat euromääräisesti musiikkiteollisuutta, perustelee sijoitusjohtaja Antti Kummu Teollisuussijoituksen kiinnostusta ilmakitarayhtiöön.


Espoolainen Virtual Air Guitar Company Oy on perustettu vuonna 2006 ja yhtiön palveluksessa on tällä hetkellä seitsemän henkilöä.
www.virtualairguitar.com

Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö. Se sijoittaa valtion omaisuuden myynnistä kertyneitä varoja suomalaisen yritystoiminnan kasvuun ja kansainvälistymiseen. Teollisuussijoitus sijoittaa yhdessä yksityisten sijoittajien kanssa. Sijoitukset ovat jakautuneet laajasti ympäri Suomea ja monille eri toimialoille. Yhtiön sijoitusten ja sijoitussitoumusten kokonaismäärä on noin 360 miljoonaa euroa. www.teollisuussijoitus.fi


Lisätietoja:

toimitusjohtaja Aki Kanerva, Virtual Air Guitar Company Oy
matkapuh. 050 544 8673, aki@virtualairguitar.com

sijoittaja Pirjo Kekäläinen-Torvinen
matkapuh. 0400 216 700, pirjo.kekalainen-torvinen@kolumbus.fi

sijoitusjohtaja Antti Kummu, Suomen Teollisuussijoitus Oy
matkapuh. 050 432 4486, antti.kummu@teollisuussijoitus.fi