Sijoitus kodinkoneiden palo- ja vesivahinkojen ehkäisyyn

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Suomen Teollisuussijoitus Oy ja Innofinance Oy ovat tehneet yhteensä 450 000 euron sijoituksen kodin turvalaitteita kehittävään ja myyvään Innohome Oy:ön. Innohomen hellahälytin, sähkölaitevahti ja pesukonevahti eivät ainoastaan hälytä, vaan myös katkaisevat virransyötön, vedentulon tai kaasun hälytystilanteessa.

Innohome turvalaite asennetaan pistorasiaan välipistorasiaksi ennen varsinaista pistoketta. Kotivahteja voi hankkia kodinkoneeseen kerrallaan tarpeen mukaan ja ottaa mukaan muuton yhteydessä. Elektroniikkamyymälöissä ja rautakaupoissa 50–165 euroa maksavat vahdit ovat vakuutusyhtiöiden ja viranomaisten suosittelemia.

Kiinteistöjen vesi- ja palovahinkojen kulut ovat lähes 100 kertaa suuremmat kuin murtojen. Kodinkoneet aiheuttavat noin 60% asuinrakennusten sähköpaloista ja vesivahingoista. Yksi merkittävä syy on se, että liesi unohdetaan päälle ilman valvontaa tai vahinkoa ei huomata ajoissa. Kun tavallinen palovaroitin hälyttää vahingon tapahduttua, Innohome hellahälytin hälyttää ennen kun vahinkoa on tapahtunut.

– Pääomat aiomme käyttää markkinointiin, tuotantoon, henkilöstön vahvistamiseen ja viennin käynnistämiseen, kertoo Innohomen toimitusjohtaja Matti Myllymäki.

– Kodinturvamarkkina on erittäin voimakkaassa kasvussa ja Innohomen lähestymistapa asiakastarpeeseen on täsmälleen oikea: tarjotaan tutun jakelukanavan kautta helppokäyttöinen laite, joka parantaa kodin turvallisuutta merkittävästi, perustelee sijoitusjohtaja Turkka Oksanen Innofinancesta.

– Innohome on mainio esimerkki innovaation kaupallistamisesta, ja lisäksi yrittäjä on jo aikaisemminkin tehnyt saman tempun, sanoo sijoituspäällikkö Heini Noronen-Juhola Teollisuussijoituksesta.

Helsinkiläinen Innohome Oy on perustettu vuonna 2005 ja sillä on tällä hetkellä kolme työntekijää.

Innofinance Oy on yksityinen pääomasijoitusyhtiö, joka sijoittaa suomalaisiin pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Toimipisteet sijaitsevat Espoossa, Lappeenrannassa ja Tampereella. Viiden rahastonsa kautta Innofinancella on sijoituksia yli 60 yrityksessä. www.innofinance.fi

Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö. Se sijoittaa valtion omaisuuden myynnistä kertyneitä varoja suomalaisen yritystoiminnan kasvuun ja kansainvälistymiseen. Teollisuussijoitus on Suomen johtava siemensijoittaja. Yhtiön sijoitusten ja sijoitussitoumusten kokonaismäärä on noin 360 miljoonaa euroa. www.teollisuussijoitus.fi

Lisätietoja:

www.innohome.fi

– toimitusjohtaja Matti Myllymäki, Innohome Oy
matkapuh. 044 5055113, matti.myllymaki (at) innohome.fi

– sijoitusjohtaja Turkka Oksanen, Innofinance Oy,
matkapuh. 0400 652 228, turkka.oksanen (at) innofinance.fi

– sijoituspäällikkö Heini Noronen-Juhola, Suomen Teollisuussijoitus Oy,
matkapuh. 0400 611 563