Sijoitus ohjelmistotalo IT Millin internet-käyttöliittymätekniikkaan

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Profita Group ja Suomen Teollisuussijoitus Oy ovat sijoittaneet yhteensä 500 000 euroa ohjelmistotalo IT Mill Oy:ön.

IT Mill on erikoistunut internet-selaimilla käytettävien ohjelmistojen käyttöliittymiin. Yrityksen kehittämillä työkaluilla voidaan monipuoliset ja uusimman teknologian mahdollisuuksia hyödyntävät käyttöliittymät luoda nopeasti ja yksinkertaisesti, ilman internet-tekniikoiden erikoisosaamista. Tekniikan perustana ovat uudet Web 2.0 ja AJAX -käyttöliittymätekniikat yhdistettynä palveluarkkitehtuuriin (SOA, Service-Oriented Architecture).

IT Millin asiakkaita ovat ohjelmistotuotteita ja -palveluja omille asiakkailleen tai itselleen kehittäviä yrityksiä, kuten esimerkiksi WM-data, Orion Pharma ja MacGregor. 

– Internet-selainten suosio yritysten sisäisten ja ulkoisten tietojärjestelmien käyttöliittymänä kasvaa edelleen. Samalla myös ulkoasun ja toimivuuden merkitys korostuu. Tällä sijoituksella kehitämme ja kaupallistamme tuotetta eteenpäin vastaamaan kansainvälisten markkinoiden tarpeita, sekä panostamme voimakkaasti myyntiin ja markkinointiin erityisesti Yhdysvalloissa, kertoo IT Mill Oy:n toimitusjohtaja Joonas Lehtinen.

– IT Millillä on vahva osaaminen uuden sukupolven internet-tekniikoista sekä kokemusta toimivan liiketoiminnan rakentamisesta. Se on tarpeen, kun kansainvälinen markkina kasvaa hyvinkin nopeasti, näkee Aboa Venture -rahastoa hallinnoivan Profita Groupin sijoitusjohtaja Heikki Tuomaala.

– IT Mill on onnistunut kehittämään varsin edistyksellistä teknologiaa, jolla oikealla tavalla tuotteistettuna on erittäin houkuttelevat, kansainväliset kasvunäkymät, perustelee johtaja Henri Grundstén Teollisuussijoituksen siemensijoitusta.

Teollisuussijoitus on Suomen johtava alkuvaiheen yrityksiin sijoittaja. Yhtiö on sijoittanut jo yli 80:een siemenvaiheen kasvuyritykseen yhteensä 30 miljoonaa euroa. Teollisuussijoitus sijoittaa yhdessä yksityisten sijoittajien – bisnesenkeleiden ja pääomasijoitusrahastojen – kanssa, ja tavoitteena on vauhdittaa sijoituskohdeyrityksen kasvua ja kansainvälistymistä. Teollisuussijoituksen ensisijoitus alkuvaiheen yritykseen vaihtelee 50 000 euron ja miljoonan euron välillä. Sijoitukset ovat jakautuneet laajasti ympäri Suomea ja monille eri toimialoille.

IT Mill Oy on turkulainen, vuonna 2000 perustettu ohjelmistotalo, jonka erikoisosaamista ovat WWW- ja internet-teknologiat. Yritys työllistää tällä hetkellä 17 henkilöä.


Profita Group
on suomalainen pääomasijoittaja. Yritys tarjoaa oman pääoman ehtoisia rahoitus- ja omistusratkaisuja yritysjärjestelyissä, johdon yritysostoissa ja yritysten kasvutilanteissa. Profita Group hallinnoi rahastoissaan 150 miljoonan euron pääomia ja on omistajina noin 100 suomalaisessa yrityksessä. Profita Groupin palveluksessa on 19 henkilöä Helsingissä, Turussa, Vaasassa ja Oulussa. www.profitagroup.fi

Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö. Se sijoittaa valtion omaisuuden myynnistä kertyneitä varoja suomalaisen yritystoiminnan kasvuun ja kansainvälistymiseen. Teollisuussijoitus on Suomen johtava siemensijoittaja. Yhtiön sijoitusten ja sijoitussitoumusten kokonaismäärä on noin 360 miljoonaa euroa. www.teollisuussijoitus.fi

 

Lisätietoja:

www.itmill.com

– toimitusjohtaja Joonas Lehtinen, IT Mill Oy, matkapuh. 040 503 5001, joonas.lehtinen (at) itmill.com

– sijoitusjohtaja Heikki Tuomaala, Profita Group, matkapuh. 040 544 1250, heikki.tuomaala (at) profitagroup.fi

– johtaja Henri Grundstén, Suomen Teollisuussijoitus Oy, matkapuh. 050 431 0840, henri.grundsten (at) teollisuussijoitus.fi