Sijoitus sairaaloiden ja lääkärikeskusten välinehuoltopalveluun

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Optiomi Oy ja Teollisuussijoitus ovat sijoittaneet yhteensä 1,6 miljoonaa euroa sairaalavälinehuollon palveluyritykseen Sterico Oy:ön. Sterico on ensimmäinen suomalainen yritys, joka on kehittänyt konseptin välinehuoltopalveluiden teollistamiseksi. Yhtiö tarjoaa lääketieteellisten instrumenttien ja laitteiden pesua, desinfiointia, laitehuoltoa ja sterilointia sekä alan materiaalien, laitteiden sekä toimialan konsultointia.

Sterico tarjoaa palveluaan sairaaloille, muille terveyspalveluorganisaatioille, tutkimustoimintaan sekä sellaisille teollisuuden aloille, joilla edellytetään välineiden ja pakkausten huoltoa ja sterilointia. Välineet huolletaan joko Stericon tai asiakasyrityksen tiloissa. Lisäksi yhtiö arvioi asiakkaiden järjestelmiä ja prosesseja, kouluttaa asiakasyrityksen henkilöstöä ja vuokraa välinehuoltohenkilöstöä.

"Pääoman käytämme uuden, Helsingin Kivihaassa sijaitsevan 1100 neliömetrin tuotantoyksikkömme käynnistämiseen ja laiteinvestointeihin", kertoo toimitusjohtaja Ahti Honkanen.

"Uskomme, että myös palvelualalla voi tehdä hyvää sijoitustoimintaa suunnittelemalla perinteiset palveluketjut uudelleen ja parantamalla sitä kautta tuottavuutta", perustelee Teollisuussijoituksen sijoituspäällikkö Antti Kummu: "Stericon tarjoama palvelu parantaa asiakkaiden tuottavuutta merkittävästi, kun sairaaloiden välinehuolto voidaan keskittää suurempiin yksiköihin ja sairaalat säästävät investointikustannuksissa. Se puolestaan tehostaa pääomien käyttöä ja vapauttaa voimavaroja varsinaiseen hoitotyöhön."

Helsinkiläinen Sterico on aloittanut toimintansa vuonna 2003 ja sillä on tällä hetkellä 12 työntekijää.

Sterico Oy on välinehuoltopalveluiden kokonaistoimittaja terveydenhuollon, tutkimuksen, bioteknisen alan ja teollisuuden tarpeisiin. Yhtiö tukee asiakasyrityksen ydinliiketoimintaa tuottamalla välinehuoltoa ostopalveluna. Sterico Oy vastaa koko palveluketjusta sisältäen myös laitekunnossapidon, materiaalit, tarvikkeet, uusinvestoinnit sekä välinehuoltohenkilöstön kouluttamisen, kehittämisen ja hallinnan. www.sterico.fi

Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö. Se sijoittaa valtion omaisuuden myynnistä kertyneitä varoja suomalaisen yritystoiminnan kasvuun ja kansainvälistymiseen. Teollisuussijoitus on Suomen johtava siemensijoittaja. Yhtiön sijoitusten ja sijoitussitoumusten kokonaismäärä on noin 360 miljoonaa euroa. www.teollisuussijoitus.fi

Lisätietoja:

– toimitusjohtaja Ahti Honkanen, Sterico Oy,
matkapuh. 0500 445 819, ahti.honkanen (at) sterico.fi

– sijoituspäällikkö Antti Kummu, Suomen Teollisuussijoitus Oy
matkapuh. 050 432 4486, antti.kummu (at) teollisuussijoitus.fi