SkySQL keräsi 15 miljoonan euron rahoituskierroksen

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Avoimen lähdekoodin tietokantoihin erikoistunut suomalaisyhtiö SkySQL on saanut 15 miljoonan euron pääomasijoituksen kansainvälisiltä sijoittajilta. Sijoittajia ovat Intel Capital, California Technology Ventures, Teollisuussijoitus, Open Ocean Capital ja Spintop Private Partners. Rahoituksen avulla yhtiö kehittää MariaDB:n avoimen lähdekoodin projektia ja sen ympärille muodostunutta yhteisöä sekä kaupallisia ratkaisuja Maria DB -tietokannan skaalaukseen.

SkySQL fuusioitui MariaDB:n pääkehittäjän Monty Programin kanssa huhtikuussa 2013. Fuusio toi yhteen kaksi alkuperäisen MySQL-tiimin avainjäsentä.

Analyysiyhtiö 451 Group:n mukaan MariaDB:n markkinaosuutta on kasvattanut sen saama asema johtavissa Linux-jakelukanavissa, kuten OpenSUSEssa ja Fedorassa. MariaDB:n suosio sovelluskehittäjien keskuudessa perustuu sen erinomaiseen maineeseen luotettavuuden, tietoturvallisuuden ja yhteensopivuuden osalta.

“MariaDB:n käyttö on kasvanut räjähdysmäisesti kuluneen vuoden aikana”, toteaa SkySQL:n toimitusjohtaja Patrik Sallner. “Uskollisen käyttäjäkuntamme ansiosta olemme pystyneet saavuttamaan merkittävän markkinaosuuden muihin avoimen lähdekoodin tietokantoihin nähden.”

”Tällä rahoituskierroksella pyrimme vahvistamaan MariaDB:n asemaa markkinoiden nopeimmin kasvavana avoimen lähdekoodin relaatiotietokantana. Jatkamme avoimen ja elinvoimaisen yhteisön rakentamista projektin ympärille”, jatkaa Sallner.

“Suuren kokoluokan internet-toimijoille, kuten Googlelle ja Wikipedialle, MariaDB tuottaa selkeitä etuja verrattuna olemassa oleviin relaatiotietokantoihin. Tämän sijoituskierroksen avulla pyrimme luomaan kaupallisia ratkaisuja, joiden avulla mikä tahansa yhtiö voi hyödyntää MariaDB:tä suuressa mittakaavassa.”

”SkySQL:n ja MariaDB:n yhdistelmä on houkutteleva yritysratkaisu. Lähdemme nyt vauhdittamaan yhtiön kasvua Intel Capitalin resursseilla, osaamisella ja verkostoilla”, sanoo Marcos Battisti, Intel Capitalin Länsi-Euroopan ja Israelin alueiden toimitusjohtaja.

”Tietokantamarkkinat ovat muuttuneet paljon viime vuosina tallennetun tiedon luonteen ja pilvipalvelujen vuoksi. Tämän lisäksi yritykset haluavat vähentää hallintokuluja ja olla joustavampia. SkySQL:lla on hyvä positio tulla johtavaksi yhtiöksi tässä markkinassa”, jatkaa johtaja Erik Jorgensen Intel Capitalista.

 

Lisätietoja:

Patrik Sallner, toimitusjohtaja, SkySQL
Sähköposti: patrik.sallner@skysql.com, puh: +358 40 544 3441

Camilla Tornblom, PR Manager, Intel Nordics
Sähköposti: Camilla.tornblom@intel.com, puh: +46 76 888 17 29

Juha Lehtola, sijoitusjohtaja, Teollisuussijoitus
Sähköposti: Juha.lehtola@teollisuussijoitus.fi , puh: +358 40 064 7671

 

SkySQL on avoimen lähdekoodin tietokantoihin erikoistunut ohjelmistoyritys. Yrityksen pääkonttori on Espoossa, ja sillä toimintaa ympäri maailmaa. SkySQL:llä on yli 350 asiakasta yli 30 maassa. SkySQL:n asiakkaisiin kuuluvat Booking.com, Craigslist, Disney, Electronic Arts, Fusion-io, Google, Harvard University, HP ja SAP. Lisätietoja: www.skysql.com, @skysql

Intel Capital on Intelin sijoitusyhtiö, joka tekee pääomasijoituksia innovatiivisiin teknologiayhtiöihin. Lisätietoja: www.intelcapital.com, @intelcapital

Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka edistää pääomasijoitustoiminnan keinoin suomalaista yritystoimintaa, työllisyyttä ja talouden kasvua. Teollisuussijoitus sijoittaa pääomasijoitusrahastoihin ja suoraan kasvuyrityksiin, yhdessä ja samoin ehdoin yksityisten sijoittajien kanssa. Teollisuussijoituksen sijoitukset ovat yhteensä noin 720 miljoonaa euroa. Sijoituskohteina on suoraan ja rahastojen kautta 510 yritystä, jotka työllistävät yhteensä noin 50 000 henkilöä. Lisätietoja: www.teollisuussijoitus.fi, @TesiFII