SkySQL keräsi yli kahden miljoonan euron pääomasijoituksen kansainvälisiltä sijoittajilta

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Suomalainen ohjelmistoyhtiö SkySQL on kerännyt yli kahden miljoonan euron pääomasijoituksen. Rahoituskierroksella mukana ovat yhtiön aiemmat omistajat amerikkalainen teknologiasijoittaja OnCorps ja suomalainen Open Ocean Capital, sekä uutena omistajina mukaan tulleet Suomen Teollisuussijoitus ja ruotsalainen Spintop Ventures. Sijoitus kohdistuu yhtiön tuotekehityksen ja kasvun rahoittamiseen.

SkySQL tarjoaa avoimen lähdekoodin tietokantojen ympärille rakennettuja palvelukokonaisuuksia yrityksille muun muassa telecom-, internet- ja finanssisektoreilla. Yhtiö laajentaa nyt palvelutarjontaansa MySQL ja Maria DB -palveluista kattamaan kokonaisvaltaisemmin erilaiset tietokantatuotteet ja -palvelut. SkySQL:n perustajat olivat avainhenkilöitä MySQL:ssa. Yhtiö on perustettu 2010 ja sillä on toimintaa 13 maassa.

”Olemme vakuuttuneita SkySQL:n tietotaidosta ja osaamisesta. Yhtiöllä on olemassa jo useita suuria asiakkaita ja vahvaa tulovirtaa. Uskomme, että pilvipalvelut ovat heille yksi potentiaalinen kasvuala”, sanoo sijoitusjohtaja Juha Lehtola Teollisuussijoituksesta.

”Sijoituksen avulla pystymme keskittymään tuotekehitykseen ja panostuksiin yritys- ja pilvipalveluissa. Jatkamme myös MySQL ja MariaDB –palveluiden kehittämistä, minkä avulla voimme tarjota asiakkaillemme tukea, konsultointia ja koulutusta”, sanoo Ulf Sandberg, SkySQL:n toimitusjohtaja.

SkySQL:n pääkonttori on Espoossa. Yhtiö työllistää noin 40 henkilöä pääosin Suomessa, Saksassa, Ranskassa ja USA:ssa.


Lisätietoja:

SkySQL:
Ed Stevenson/Emma Naylor
Puh: +44 208 237 1109/1107
email: estevenson@positivemarketing.org / enaylor@positivemarketing.org

Suomen Teollisuussijoitus:
Juha Lehtola, sijoitusjohtaja, Suomen Teollisuussijoitus Oy
Puh. +358 40 064 7671, sähköposti: juha.lehtola@teollisuussijoitus.fi


Suomen Teollisuussijoitus Oy
on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka edistää pääomasijoitustoiminnan keinoin suomalaista yritystoimintaa, työllisyyttä ja talouden kasvua. Teollisuussijoitus sijoittaa pääomasijoitusrahastoihin ja suoraan kasvuyrityksiin. Pääomasijoituksia tarvitaan kohdeyritysten kasvun rahoitukseen, kansainvälistymiseen, yrityksistä versoviin uusiin liiketoimintahankkeisiin, merkittäviin teollisiin investointeihin sekä toimiala- ja yritysjärjestelyihin. Kohteena ovat kaikki toimialat. Yhtiö sijoittaa yhdessä yksityisten sijoittajien kanssa, enintään puolella sijoitettavasta pääomasta ja omistuksesta. Teollisuussijoituksen sijoitukset ovat yli 700 miljoonaa euroa. www.teollisuussijoitus.fi