Standout Capital ja Tesi taustavoimiksi BCB Medicaliin

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

– Sijoittajaryhmän avulla voimme palvella suomalaista terveydenhuoltoa entistä paremmin sekä investoida kliinisen tiedon analysointiin ja vertailuun liittyviin palveluihin. Tuomme markkinoille myös uusia palveluita tiedon jatkojalostamiseen. Laaturekisterien tarkoituksena on, että potilas saa parhaisiin käytäntöihin perustuvaa hoitoa, riippumatta siitä missä päin Suomea hoitoa annetaan, BCB Medicalin toimitusjohtaja Petteri Viljanen kertoo.

BCB:n laaturekisterit on tarkoitettu muun muassa syöpä-, sydän- sekä tuki-ja liikuntaelinsairauksien seurantaan. BCB:n laaturekisterien avulla seurataan tällä hetkellä yli miljoonan yksittäisen hoitotoimenpiteen laatua. Samalla se on merkittävä tietolähde lääketieteellistä tutkimusta varten.

Uusien sijoittajien avulla BCB aikoo kaksinkertaistaa henkilöstön määrän 50 hengestä 100 henkeen seuraavien kolmen vuoden aikana.

– Samalla nostamme laaturekisteriemme kattavuutta nykyisestä 60 tautiryhmästä 100 tautiryhmään, jota voidaan pitää kansainvälisestikin täysin ainutlaatuisena laajuutena, Viljanen korostaa.

Viljasen mukaan sairauksien hoitoon liittyvän kliinisen tiedon hallinta ja analytiikka on kansainvälinen megatrendi. Sen avulla voidaan parantaa hoitojen laatua ja potilaiden hyvinvointia merkittävästi.

– Olemme saaneet laaturekistereihin liittyen kyselyjä muista maista ja etsimme aktiivisesti kaupallisia partnereita erityisesti Pohjoismaista. Tavoitteenamme on, että kolmen vuoden kuluttua yli 30 prosenttia yrityksen liikevaihdosta tulee kansainvälisiltä markkinoilta.

Tavoitteena toteuttaa vertailukelpoista seurantaa

Kansallisesti vertailukelpoiset laaturekisterit ottivat ison askeleen marraskuussa 2016, kun Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin ja KL-Kuntahankintojen muodostama hankintarengas valitsi kilpailutuksen perusteella laaturekisterien tekniseksi toimittajaksi BCB Medicalin.

– Yli 9 000 terveydenhuollon ammattilaista 200 klinikalla käyttää järjestelmiä päivittäin. Potilastietojärjestelmien tueksi kehitettyjen rekisterien avulla kyetään digitalisoimaan potilaiden hoitopolkuja sekä vertailemaan tautikohtaisesti hoidon laatuun ja vaikuttavuuteen liittyvää tietoa aivan uudella tasolla. Tarkoituksena on toteuttaa vertailukelpoista seurantaa kaikissa suomalaisissa sairaanhoitopiireissä ja hyödyntää saatavilla olevaa analysoitua tietoa jo välittömästi hoitotilanteessa, Petteri Viljanen sanoo.

Sijoittajat vahvaksi taustavoimaksi kehitystyöhön ja kansainvälistymiseen

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme juuri nämä kokeneet sijoittajat joukkueeseemme. Standout Capital tuo teknologiayritysten kansainvälistymisosaamista aivan maailman huipulta ja Tesi merkittävänä sinivalkoisena ankkuriomistajana valtavat verkostonsa sekä kotimaassa että kansainvälisesti käyttöömme, Petteri Viljanen sanoo.

Standout Capital ja Tesi vakuuttuivat BCB Medicalin pitkäjänteisestä kehitystyöstä.

– Meihin on tehnyt vaikutuksen se, miten BCB on onnistunut tiiviillä yhteistyöllä Suomen johtavien terveydenhuoltoalan toimijoiden kanssa kehittämään täsmälleen asiakkaidensa lääketieteellisiin tarpeisiin sopivia ohjelmistoja. BCB Medical sopii erinomaisesti strategiaamme sijoittaa poikkeuksellisiin teknologiayhtiöihin, jotka muuttavat omaa toimialaansa digitalisaation avulla, toteaa BCB:n uusi hallituksen puheenjohtaja ja Standout Capitalin osakas Erik Wästlund.

– Haluamme olla mukana vahvistamassa Suomen keskeistä asemaa maailman kärkimaana terveystiedon hyödyntämisessä. BCB Medical on kehittänyt pitkään osaamistaan ja tuotteitaan Suomessa, ja on nyt valmis ottamaan seuraavaan askeleen kohti kansainvälisiä terveydenhuollon ICT-markkinoita, sanoo Tesin johtaja Heli Alhroos.

Standout Capitalin ja Tesin lisäksi sijoittajaryhmässä on mukana ruotsalainen Backstage Invest.

 

Lisätietoja:
Petteri Viljanen, toimitusjohtaja, BCB Medical Oy, p. 0400 727 366, petteri.viljanen@bcbmedical.com  
Erik Wästlund, Partner, Standout Capital, tel+ 46 70 755 79 69, erik.wastlund@standoutcapital.com
Heli Ahlroos, johtaja, Suomen Teollisuussijoitus Oy, p. 040 077 2833, heli.ahlroos@tesi.fi

 

BCB Medical on Pohjoismaiden johtava lääketieteellisen tiedon keräämiseen ja analysointiin keskittynyt yritys. Tehtävänämme on yhdistää, analysoida ja havainnollistaa eri lähteistä kerättyä kliinistä tietoa ymmärrettävään muotoon, jotta nykyiset ja tulevat sukupolvet saavat elää terveemmän elämän. Tavoitteenamme on mullistaa tapa, jolla kliininen tieto vaikuttaa ihmisten arkeen. Liikevaihtomme on noin 4 miljoona euroa ja työntekijöitä on 53. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Turussa ja meillä on toimistoja lisäksi Espoossa, Oulussa ja Tampereella.  www.bcbmedical.com

Standout Capital on kasvaviin teknologiayrityksiin sijoittava pääomasijoitusyhtiö. Meillä on persoonallinen ote ja vankkaa yrittäjäosaamista. Toimintamme perustuu yhtiön perustajien ja sijoitustiimin omakohtaiseen kokemukseen yrittäjyydestä, sijoittamisesta ja finanssialasta. Aktiivisena omistajana olemme vahvasti sitoutuneet yhtiöömme ja yhteistyökumppaneinamme toimiviin yrityksiin. Missiomme on auttaa yrityksiä kasvamaan ja menestymään. Standout Capital sijoittaa pohjoismaisiin kasvuyrityksiin ja elinkeinoelämän ja yhteiskunnan digitaaliseen muutokseen. www.standoutcapital.com

Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) on pääomasijoitusyhtiö, joka vauhdittaa yritysten menestystarinoita rahastosijoittamisen ja suorien sijoitusten kautta. Toimimme aktiivisena vähemmistöomistajana, jolla on liiketoimintaosaamista ja kansainvälisiä verkostoja yrityksen kasvustrategian toteuttamiseksi. Tesin hallinnoitavat pääomasijoitukset ovat yhteensä lähes miljardia euroa ja kohdeyritysten lukumäärä 723. www.tesi.fi