Suomalainen Eniram palkittiin vuosikymmenen cleantech-yrityksenä

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Suomalainen meriliikenteen energiansäästöteknologiaan ja analytiikkapalveluihin keskittynyt Eniram on valittu yhdeksi viidestä vuosikymmenen cleantech-yrityksestä Euroopassa. Kestävän kehityksen innovaatioita tutkivan ja edistävän arvovaltaisen Cleantech Groupin tekemä ”Cleantech Company of the Decade” -valinta julkistettiin Cleantech Forum Europe -tapahtumassa Tukholmassa toukokuun lopulla.

Eniram toimittaa valtamerilaivoille päätöksenteon tukijärjestelmiä, jotka mahdollistavat alusten kulkuasennon, kulkunopeuden ja reitin reaaliaikaisen seurannan ja optimoinnin. Menetelmä perustuu ohjausjärjestelmistä ja erilaisista sensoreista kerättävän tiedon nopeaan analyysiin. Komentosilloille tuotava visuaalinen näyttö auttaa tuomaan alukset määräsatamaan täsmälleen oikeaan aikaan minimikustannuksilla ja -päästöillä.

”Eniramille myönnetty palkinto on tunnustus tehokkuutta lisäävästä ohjelmisto- ja analytiikkaosaamisesta. Yksin Eniramin ansiosta meriteollisuuden hiilidioksidipäästöt laskivat viime vuonna 163 000 tonnilla, mikä vastaa 32 000 henkilöauton päästöjä. Varustamoiden saamat miljoonien eurojen kustannussäästöt näkyvät Eniramin nopeana kasvuna. Eniram on esimerkki siitä, miten ohjelmistoinnovaatiot edistävät teollisuuden resurssitehokkuutta”, kertoo Cleantech Groupin Euroopan ja Aasian toimintojen johtaja Richard Youngman.

”Arvostetun palkinnon ohella strategiamme toimivuus näkyy asiakkaidemme hyötyinä ja nopeana kasvuna. Vuonna 2008 markkinoille tuotu teknologia on nyt käytössä yli 200 risteily- ja rahtilaivassa maailman merillä. Merkittävien päästövähennysten ohella asiakkaamme saavuttivat pelkästään viime vuonna yli 30 miljoonan euron säästöt polttoainekuluissaan”, Eniramin toimitusjohtaja Henrik Dahl sanoo.

”Cleantech-alan kirjo on niin valtava, että vuosikymmenen viiden parhaan yrityksen täsmällinen valinta olisi mahdoton tehtävä. Siksi päätimme keskittyä arvioimaan yksityisomisteisia kasvuyrityksiä, jotka ovat jo saavuttaneet vaikuttavia tuloksia. Palkittujen yritysten kehitys kuvastaa koko toimialaa ja niiden lupaus tuleville vuosille on poikkeuksellisen kiinnostava”, kertoo Cleantech Groupin toimitusjohtaja Sheeraz Haji.

”Vuonna 2005 perustetun Eniramin liikevaihto nousi viime vuonna lähes 9 miljoonaan euroon ja tulos toista vuotta peräkkäin positiiviseksi. Reilut 50 ohjelmisto- ja meriteollisuusosaajaa työllistävä pääkonttori ja tuotekehitys sijaitsevat Helsingissä, ja kaikki asiakkaamme ovat Suomen ulkopuolella. Tavoitteemme on nyt lisätä vauhtia ja vahvistaa asemaamme oman alamme globaalina markkinajohtajana”, Henrik Dahl jatkaa.
 

Lisätietoja:

Henrik Dahl, toimitusjohtaja, Eniram
Puh. 010 843 3800
Email henrik.dahl@eniram.fi

Millen Paschich, Cleantech Group
Puh. +1 415 233-9712
Email media-services@cleantech.com

Juha Frey, viestintätoimisto Netprofile
Puh. (09) 6812 080 tai 040 572 4674
Email juha@netprofile.fi

 

Eniram kehittää energiansäästöteknologiaa, joka vähentää meriliikenteen polttoaineenkulutusta ja päästöjä. Kokeneiden merenkulkijoiden ja teknologiaosaajien kehittämät ohjelmistoratkaisut ulottuvat risteily- ja rahtilaivoille asennettavista sovelluksista koko kaluston kattaviin analyysijärjestelmiin. Eniram auttaa varustamoita säästämään polttoainetta, vähentämään haitallisia päästöjä ja parantamaan kannattavuutta. Vuonna 2005 perustetun Eniram Oy:n pääkonttori ja tuotekehitys ovat Helsingissä ja tytäryhtiöt Isossa-Britanniassa, Saksassa, Singaporessa ja Yhdysvalloissa. Lisätietoa: www.eniram.fi.