Suomalainen Finnforel investoi 45 miljoonaa euroa ekologisen kalankasvatuksen jatkokehitykseen

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Suomalainen, vuonna 2017 perustettu teknologiayritys Finnforel on noussut ekologisen kalankasvatuksen kärkijoukkoon maailmassa. Tänään julkaistun investointiohjelman myötä Finnforel siirtyy seuraavaan kasvuvaiheeseen, jossa yritys tavoittelee nopeaa kasvua Suomessa ja maailmalla. Ohjelman 45 miljoonaa euroa kohdistetaan Varkauden tuotantolaitoksen laajentamiseen, uusien kansainvälisten hankkeiden suunnitteluun sekä kirjolohen valintajalostuskeskuksen perustamiseen Hollolaan.

Finnforel rahoittaa ohjelman investoinnit 34 miljoonan euron osakeannilla, Euroopan Kalatalousohjelman 4,5 miljoonan tuella ja 6 miljoonan euron pankkirahoituksella. Osakeannissa yhtiön omistajiksi tulevat merkittävät suomalaiset ja kansainväliset institutionaaliset sijoittajat kuten Ahlström Invest, Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy), Euroopan Investointipankki (sijoitus hyödyntää Euroopan strategisten sijoitusten rahastoa), The Good Investors (Irlanti/Ranska) sekä eurooppalaisia perheyhtiöitä.

”Sen lisäksi että ruoantuotanto on globaalisti yksi suurimmista kasvihuonepäästöjen aiheuttajista, se on Suomessa merkittävin ravinnepäästöjen lähde. Haluamme Tesissä sijoittaa teknologioihin ja yrityksiin, jotka ratkaisevat näitä ongelmia. Kun kalankasvatus pohjautuu kiertovesitekniikkaan, mahdollistuu ekologisempi, hiilijalanjäljeltään pienempi eläinproteiinin tuotanto. Suomi on yksi kiertovesitekniikan edelläkävijämaita, ja Finnforel erinomainen esimerkki pitkälle viedystä osaamisesta toimialalla. Olemme iloisia voidessamme sijoittaa potentiaalisesti merkittävän uuden vientiteollisuuden syntymiseen Suomessa”, sanoo Miikka Salminen, sijoituspäällikkö Tesillä.

Finnforelin tuotteita myydään tällä hetkellä Suomessa yli tuhannessa ruokakaupassa Saimaan Tuore-tuotemerkillä. Yhtiö saavutti merkittävän läpimurron marraskuussa 2020, kun sen Varkauden miljoonan kilon tuotantolaitos saavutti korkealaatuisen kalan kasvatuksessa maksimitason. Tesin sijoitus on tehty kiertotalousohjelmasta.

Lue lisää:

Finnforelin tiedote (pdf) 9.11.2021

Lisätietoja:

Miikka Salminen, sijoituspäällikkö, kasvu- ja teolliset sijoitukset, Tesi
+358 40 535 4758
miikka.salminen@tesi.fi

 

Finnforel Oy on kiertovesikasvattamo ja suomalainen perheyritys, joka on erikoistunut genetiikkaan ja siihen liittyvään teknologiaan. Yhtiöllä on tällä hetkellä pilottilaitokset Varkaudessa, Hollolassa ja Joroisissa. www.finnforel.com

Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka haluaa nostaa Suomen uudistuvan talouskasvun eturiviin sijoittamalla rahastoihin ja suoraan yrityksiin. Sijoitamme kannattavasti ja vastuullisesti ja luomme yhdessä uusia maailmalla menestyjiä. Hallinnoitavat pääomasijoituksemme ovat 2,1 miljardia euroa. www.tesi.fi | @TesiFII