Suomalainen OptoFidelity ja kiinalainen CYG tähtäävät johtavaan asemaan älylaitteiden testauslaitetoimittajana

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

 

Kuva: Tommi Turunen

Älylaitteiden testausrobotteja- ja järjestelmiä suunnitteleva OptoFidelity on alansa markkinajohtaja maailmassa. Sen tuotteilla testataan mm. kosketusnäytöllisten laitteiden käyttöliittymän suorituskykyä ja toimivuutta. OptoFidelityn asiakkaina on maailman johtavia teknologiayrityksiä, kuten Google, China Mobile ja Atmel. Yrityksen testausratkaisuille on kysyntää myös autoteollisuudessa ja virtuaalilasien kehityksessä.

Kiinan tiedeakatemian vuonna 1986 perustama CYG-konserni on yli 8 000 henkilöä työllistävä yritysrypäs, joka keskittyy akkuteknologiassa tarvittavien materiaalien tuotantoon, älykkäisiin teollisiin ratkaisuihin ja sähköverkkoratkaisuihin.

”Uusi kiinalainen omistaja mahdollistaa yrityksen nopeamman kasvun, merkittävän valmistus- ja tukiverkoston globaaleille asiakkaillemme ja avaa pääsyn kiinalaisille älylaitevalmistajille. Olemme osa älykkäiden tuotantoteknologioiden yritysryhmää CYG:ssa ja yhteinen testausautomaatiotarjoama on alallamme täysin uniikki”, kertoo OptoFidelityn toimitusjohtaja Pertti Aimonen.

”Kansainvälisessä kilpailussa menestyminen vaatii testausalan yrityksiltä huipputeknologiaa, merkittävästi käyttöpääomaa sekä riittävät valmistusresurssit. OptoFidelityn vahvuus on testausteknologiassa, ja yrityksen seuraavaa kasvuloikkaa varten CYG tarjoaa nuo kaksi muuta”, OptoFidelityn hallituksen puheenjohtaja Antti Sivula sanoo.

”OptoFidelityn nopea kasvu, testausteknologia ja isot asiakkaat ovat tehneet meihin vaikutuksen. Yhtiön osaaminen ja teknologia ovat huippua testausrobotiikassa sekä kasvavilla uusilla alueilla kuten virtuaalilaseissa ja kierrätyspuhelinten testauksessa. CYG antaa OptoFidelitylle tarvittavan valmistuskapasiteetin sekä uusia asiakkaita lähellä päämarkkinoita Kiinassa. Jatkamme OptoFidelityn kasvutarinaa rakentamalla yhtiöstä maailmanluokan testausautomaatioyrityksen”, sanoo CYG-konsernin toimitusjohtaja Erbing Lu.

Pertti Aimonen, Tapio Koskinen ja Kimmo Jokinen perustivat OptoFidelity Oy:n vuonna 2005. Heitä yhdisti halu kansainvälistyä ja tehdä liiketoimintaa testaus- ja mittausjärjestelmillä. Yhtiö on kasvanut voimakkaasti ja vuonna 2016 liikevaihto nousi 20 miljoonaan, josta 95 prosenttia tuli viennistä. OptoFidelityn tavoitteena on kasvaa 100 miljoonan kokoluokkaan vuoden 2020 loppuun mennessä.

Vahva kasvu Suomessa jatkuu

”Olemme jatkuvasti rekrytoineet ”MacGyver-henkisiä” työntekijöitä, jotka rakastavat testaustekniikkaa ja joilla on halu ratkoa asiakkaidensa ongelmia intohimoisesti luovuuttaan käyttäen. Tästä kulttuurista halumme pitää edelleen kiinni”, Aimonen korostaa.

”Aiomme kiihdyttää kasvua kiinalaisomistuksen turvin. Tampere ja Oulu tulevat meillä säilymään ydinosaajien keskuksena ja liiketoiminnan edelleen kasvaessa sinne rekrytoidaan lisää osaajia.”

Yhtiön kasvua tähän mennessä vauhdittaneet suomalaiset sijoittajat Tesi ja Visionplus-rahasto pitävät positiivisena teollisen kumppanin mukanaan tuomia entistä parempia kasvumahdollisuuksia.

”OptoFidelityn kehityskaari tuotekehityksen alihankkijasta alansa johtavaksi testausautomaatioratkaisujen toimittajaksi on ollut todella hieno, ja kertoo yhtiön kyvystä ennakoida asiakkaiden tarpeita pitkällä aikavälillä. Yksi yritysjärjestelyn tärkeimmistä motiiveista ostajan puolelta on ollut erittäin ammattitaitoisen tiimin hankkiminen osaksi kiinalaista emoyhtiötä. Uskomme, että järjestely tulee vahvistamaan OptoFidelityä sekä paikallisesti Tampereella, että kansainvälisesti”, sanoo Tesin sijoitusjohtaja Jussi Sainiemi.

Lisätietoja:

Pertti Aimonen, toimitusjohtaja, OptoFidelity Oy
p. +358 40 774 9259
pertti.aimonen@optofidelity.com

Antti Sivula, hallituksen puheenjohtaja, OptoFidelity Oy
p. +358 40 843 5839
antti.sivula@optofidelity.com

Erbing Lu, Chief Executive Officer, Changyuan Group Ltd.
p: +86 135 0285 2066
luerbing@cyg.com

Jussi Sainiemi, sijoitusjohtaja, Suomen Teollisuussijoitus Oy
p. +358 40 564 4660
jussi.sainiemi@tesi.fi

Marko Tulonen, perustajaosakas, Visionplus-rahasto
p. +358 40 508 9848
marko.tulonen@visionplus.fi

OptoFidelityssä autamme asiakkaitamme suunnittelemaan ja valmistamaan maailman parhaita älylaitteita. Olemme robottiavusteisen testausautomaation edelläkävijöitä, ja testausratkaisumme käytetään tuotekehitysvaiheessa, volyymituotannossa ja huoltoympäristöissä. Työskentelemme maailman johtavien laitevalmistajien kanssa. www.optofidelity.com

Changyuan Group ltd. (CYG-konserni) on Kiinan tiedeakatemian vuonna 1986 perustama yli 8 000 henkilöä työllistävä yritysrypäs, joka keskittyy EV-liitännäisten materiaalien tuotantoon, älykkäisiin teollisiin ratkaisuihin ja älyverkkoratkaisuihin. www.cyg.com/web/

Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) on pääomasijoitusyhtiö, joka tekee kannattavaa ja vastuullista sijoitustoimintaa ja luo arvoa päivästä yksi. Hallinnoitavat pääomasijoituksemme ovat noin miljardi euroa ja sijoituskohteenamme on suoraan ja rahastojen kautta yli 700 yritystä. Autamme Suomea yhteiskuntana seuraavalle yrittäjyyden, kasvun ja kansainvälistymisen tasolle. Seuraa menestystarinoita  www.tesi.fi | @TesiFII

Visionplus on suomalainen digitaalisiin startup ja kasvuyrityksiin sijoittava pääomarahasto.  Rahaston koko on 50 miljoonaa euroa. Yhtiöllä on yli 87 hankkeen sijoitusportfolio. Sijoittajina rahastossa ovat mm. Nokia, Microsoft, Oulun kaupunki, Sitra, Suomen Teollisuussijoitus ja sen hallinnoima Kasvurahastojen rahasto sekä useita eläkekassoja. www.visionplus.fi