Suomalainen puhtaan teknologian yritys MetGen voittanut EU:n innovaatiopalkinnon

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Kaarinalainen cleantech -yritys MetGen Oy on voittanut Euroopan komission vuoden 2021 innovointitutkapalkinnon. Yrityksen kehittämä, nyt palkittu ratkaisu on kuitupohjaisissa pakkauksissa käytettävä biopohjainen lisäaine, joka mahdollistaa pahvin paremman kierrätysasteen korvaamalla petrokemialliset ainesosat. Myös pakkausten lujuus ja kosteudenkestävyys säilyvät.

Palkinnon voittaja valittiin 12 eurooppalaisen finalistin joukosta, ja voittajana MetGen Oy saa EU:n Horisontti 2020 -ohjelmasta 13,3 miljoonaa euroa innovatiivisten käytännön ratkaisujen kehittämiseen pakkausteollisuudessa.

Innovointitutka on Euroopan komission aloite, jonka tarkoituksena on helpottaa innovaatioiden löytämistä EU:n rahoittamista tutkimus- ja innovointihankkeista. EU myöntää rahoitusta Horisontti 2020- ja Horisontti Eurooppa -ohjelmistaan, jotka ovat maailman suurimpia julkista rahoitusta saavia tutkimusohjelmia.

Tesi teki ensisijoituksena yritykseen vuonna 2012 sen biopohjaisten energia- ja kustannussäästöratkaisujen vakuuttamina. 

Lue lisää:

Euroopan komission tiedote 22.10.2021

Lisätietoja:

Alex Michine, toimitusjohtaja, MetGen Oy
alex@metgen.com

 

MetGen suunnittelee ja markkinoi uusia entsymaattisia ratkaisuja teollisuusasiakkaiden erityistarpeisiin. Kaarinalainen MetGen on perustettu 2008, ja yhtiö käyttää uusimpia geenitekniikan- ja mikrobiologiankehitystyökaluja räätälöimään kehittämiään entsyymejä soveltumaan haasteellisiin teollisuusolosuhteisiin ja erilaisten kuitupohjaisten materiaalien hyödyntämiseen. www.metgen.com

Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka haluaa nostaa Suomen uudistuvan talouskasvun eturiviin sijoittamalla rahastoihin ja suoraan yrityksiin. Sijoitamme kannattavasti ja vastuullisesti ja luomme yhdessä uusia maailmalla menestyjiä. Hallinnoitavat pääomasijoituksemme ovat 2,1 miljardia euroa. www.tesi.fi | @TesiFII