Suomalainen teknologia- ja lähettipalveluyritys Wolt myyty yhdysvaltalaiselle DoorDashille

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Suomalainen, vahvan teknologiapohjan omaava lähettipalveluyritys Wolt on myyty yhdysvaltalaiselle Doordashille, saman toimialan amerikkalaiselle jätille. Yli 4000 työntekijän Wolt on tehnyt kovaa kasvua viime vuosina ja toimii jo 23 maassa.

Myynti tapahtuu osakekauppana, ja julkistushetken noin 7 miljardin euron valuaatiolla siitä tulisi Suomen historian toiseksi arvokkain liikekauppa. Kaupan ennustetaan realisoituvan vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla.

Wolt on Inventuren ja Investorin hallinnoimien Tesin kohderahastojen kohdeyhtiö. Kaupasta rahastoille ja niistä lopulta Tesille palautuvat voitot ohjaamme markkinakapeikkoihin, näin pääoman saatavuutta ja pääomamarkkinaa kehittäen.

Lue lisää:

Päivitys 06/22: Kauppa saatettiin loppuun touko-kesäkuussa 2022, arvon ollessa sillä hetkellä kolme miljardia euroa.

 

Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka haluaa nostaa Suomen uudistuvan talouskasvun eturiviin sijoittamalla rahastoihin ja suoraan yrityksiin. Sijoitamme kannattavasti ja vastuullisesti ja luomme yhdessä uusia maailmalla menestyjiä. Hallinnoitavat pääomasijoituksemme ovat 2,1 miljardia euroa. www.tesi.fi | @TesiFII