Suomalaisyritys MetGen maailman lupaavimpien cleantech-yritysten 2013 Global Cleantech 100 -listalle

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Kuva: MetGen Oy

MetGen Oy on mukana Cleantech Groupin tekemällä 2013 Global Cleantech 100 -listalla. Listalle ovat päässeet yritykset, jotka konsulttiyhtiö Cleantech Group ja alan asiantuntijat ovat arvioineet saavan aikaan merkittävämpää vaikuttavuutta markkinassa seuraavan viiden–kymmenen vuoden aikana.

MetGen kehittää teollisia entsyymiratkaisuja sellu- ja paperiteollisuudelle ja bioetanolin valmistukseen.

”Tämä on ollut hieno vuosi MetGenille. Saimme merkittävän rahoituskierroksen alamme johtavilta sijoittajilta, olemme parantaneet entsyymiemme tehokkuutta, ja olemme tehneet teollisia kokeita useiden kumppaneiden kanssa. Global Cleantech 100 -listaus on osoitus siitä, että meillä on markkinauskottavuutta ja teemme oikeita asioita”, sanoo MetGenin toimitusjohtaja Alex Michine.

Lista on koottu Cleantech Groupin kartoituksen perusteella tuhansien yritysten joukosta. Listalle päästäkseen yrityksen tulee olla riippumaton, voittoa tavoitteleva cleantech-yritys, joka ei ole pörssilistattu. Lopulliset päätökset sadasta lupaavimmasta yrityksestä teki alan globaaleista asiantuntijoista koostunut tuomaristo.

”Global Cleantech 100 on yksi osa tavoitteestamme auttaa yrityksiä ja sijoittajia tekemään yhteistyötä innovaatioiden kehittämisessä”, sanoo toimitusjohtaja Sheeraz Haji Cleantech Groupista. ”Listalle pääseminen on hieno asia yrittäjille, ja sen perusteella voimme nähdä, mihin suuntaan innovaatiot ovat menossa tärkeillä toimialoilla.”

Sadan parhaan yrityksen joukossa on yrityksiä 18 maasta. MetGen on ainoa suomalaisyritys listalla.

 

Lisätietoja:

2013 Global Cleantech 100 -listaus

Alex Michine, toimitusjohtaja, MetGen Oy
puh: +358 40 5433740, sähköposti: alex@metgen.com

Millen Paschich, Cleantech Group
puh: +1 (415) 233-9712, sähköposti: media-services@cleantech.com

MetGen kehittää disruptiivisia entsyymituotteita, joilla saavutetaan merkittävää tehokkuutta sellu- ja paperiteollisuudessa ja bioetanolin valmistuksessa. MetGen tarjoaa entsyymiratkaisuja erilaisten lignoselluloosapohjaisten biomassojen esikäsittelyyn. MetGenin entsyymituotteilla saadaan energiasäästöjä puumassan jalostusvaiheessa sellu- ja paperiteollisuudessa. Bioetanolin valmistuksessa MetGen mahdollistaa kustannustehokkaan ligno-selluloosapohjaisten sokerien tuotannon. MetGenin erityinen kilpailuetu on kyky räätälöidä ja sopeuttaa entsyymit vaativiin teollisiin käyttöolosuhteisiin ja asiakassegmentin erityisiin tarpeisiin. MetGenin sijoittajia ovat Sofinnova Partners, Suomen Teollisuussijoitus, Emerald Technology Ventures, HST Partners, Finnvera ja Cleantech Invest. www.metgen.com

Cleantech Group: www.cleantech.com