Suomen Teollisuussijoitus mukaan Sention Kasvurahastoon – Riskirahaa pk-teollisuuteen

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Sentio Invest Oy avaa Pirkanmaalla uuden sijoitusrahaston. Sention hallinnoima Kasvurahasto keskittyy pk-teollisuuden kasvuyrityksiin sekä yritysten omistusjärjestelyihin Pirkanmaalla, Päijät-Hämeessä, Kanta-Hämeessä, Satakunnassa ja Etelä-Pohjanmaalla. Rahastoa koskeva sopimus allekirjoitettiin 18. joulukuuta.

Sention Kasvurahaston ensimmäisen kierroksen sijoitussitoumukset ovat yhteensä yli 10 miljoonaa euroa. Tavoitteena on kasvattaa rahasto myöhemmin 20 miljoonaan euroon.

Teollisuussijoituksen lisäksi Kasvurahastossa sijoittajia ovat Pohjola-konserni, Suomi-yhtiöt, Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen, Sitra, Virtaa Hämeeseen -rahasto, Forssan Seudun Puhelin ja Sentio Invest Oy. Teollisuussijoituksen sitoumus rahastoon on 3 miljoonaa euroa.

– Alueellinen pääomasijoittaminen on meille tärkeä kanava allokoida hallitusti oman pääoman ehtoista riskipääomaa pk-sektorin yritysten kasvun rahoittamiseen. Luonnollisesti odotamme tehdyille sijoituksille riskiä vastaavaa tuottoa, jonka tulee ylittää pörssiosakkeiden pitkän aikavälin tuotto, sanoo Pohjola-konsernin ja Suomi-yhtiöiden pääomasijoituksista vastaava johtaja Esa Auvinen.

Sentio Investin hallinnoima Tampereen Seudun Kasvurahasto Tasku Ky sulkeutui viime kesäkuussa. Uusi Kasvurahasto jatkaa nyt kasvuyritysten ja yritysten omistusjärjestelyjen rahoittajana.

– Teollisuussijoitus on ollut mukana perustamassa kaikkia määräaikaisia alueellisia rahastoja. Aikaisemman rahaston, Tasku Ky:n, sijoitusperiodin päätyttyä on luonnollista että uusi rahasto jatkaa tuloksellista Hämeen ja Pirkanmaan kasvuyrityksien rahoittamista. Uusi rahasto tukee erityisesti alueen vahvojen toimialojen, koneenrakennus- ja automaatioalan, tietotekniikan ja terveysteknologian yrityksien kasvua ja kansainvälistymistä, perustelee Teollisuussijoituksen johtaja Mika Räsänen.

– Uuden rahaston myötä Sentiolla on mahdollisuus sijoittaa pk-teollisuuteen aikaisempaa laajemmalle alueelle. Toimialoista Sentiota kiinnostavat erityisesti toiminta-alueen vahvat toimialaklusterit: kone- ja laiterakennusteollisuus, automaatio- ja IT-teollisuus, sanoo Sentio Invest Oy:n toimitusjohtaja Matti Rusanen.