Suomen Teollisuussijoitus Oy mukaan sijoittajaksi Suomen Autokatsastus Oy:öön kolmen miljoonan euron sijoituksella.

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Aiemmin kokonaan Suomen valtion omistama Suomen Autokatsastus Oy siirtyy MB Rahastojen enemmistöomistukseen. Suomen Teollisuussijoitus Oy:stä tulee yhtiön vähemmistöomistaja yhdessä muiden MB Rahastojen rahastosijoittajien kanssa.

Valtioneuvosto on hyväksynyt Suomen Autokatsastus Oy:n osakekannan myynnin. Jatkossa Suomen Autokatsastus Oy:n omistavat MB Rahastot yhdessä rahastosijoittajien kanssa sekä yhtiön toimiva johto.


Kasvua kansainvälisiltä markkinoilta

Suomen Autokatsastus Oy:n pääliiketoimintaa on katsastuspalvelut. Muita palveluja ovat mm. rekisteröinnit, kuljettajantutkinnot, erilaiset kuntotarkastukset ja laadun konsultointi. Katsastustoiminta vapautui kilpailulle vuonna 1994, ja toimialalle on tullut kymmeniä kilpailijoita. Tällä hetkellä Suomen Autokatsastuksen markkinaosuus katsastuksissa on noin 64 %.

Suomen Autokatsastuksen asema kotimaan markkinoilla säilyy vakaana. Yhtiö panostaa myös jatkossa asiakaspalvelun kehittämiseen. Lisäkasvua haetaan kansainvälisiltä markkinoilta. Tällä hetkellä Suomen Autokatsastuksella on jo liiketoimintaa Suomen ohella Baltiassa, Puolassa ja Venäjällä.

Suomen Autokatsastuksen liikevaihto oli vuonna 2002 noin 62 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa on yli 1000 asiantuntijaa ja sillä on kaikkiaan noin 150 katsastusasemaa.

Lisätietoja:

Suomen Teollisuussijoitus Oy, johtaja Kimmo Viertola,
puh 09 – 6803 6815

MB Rahastot, partneri Hannu Puhakka,
puh. 09-1350 1352 tai 050 511 3917

Suomen Autokatsastus Oy, toimitusjohtaja Lasse Korppi,
puh. 0204 882000


Katso myös:

www.teollisuussijoitus.fi
www.mbrahastot.fi
www.a-katsastus.fi