Suomen Teollisuussijoitus, UPM ja Outokumpu Technology perustavat RFID-antennien valmistukseen erikoistuvan yhtiön globaaleille markkinoille

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Suomen Teollisuussijoitus, UPM ja Outokumpu Technology ovat perustaneet yhteisyrityksen valmistamaan korkealaatuisia RFID (radio frequency identification) –antenneja sekä kehittämään niiden tuotantoteknologioita. Yritys on ensimmäinen RFID-antenneihin erikoistunut, globaaleille markkinoille tähtäävä valmistaja maailmassa.

Suomen Teollisuussijoitus omistusosuus perustettavasta yhtiöstä on 28 %. UPM omistaa 38 %, Outokumpu Technology 28 % ja yhtiön johto 6 %. Yrityksen tavoitteena on aloittaa antennituotanto syksyllä 2005.

"RFID-etätunnistimen kysyntä kasvaa voimakkaasti globaalisti. Alalla ei ole toistaiseksi ollut riittävän vahvaa antennitoimittajaa. Uuden yrityksen toimintamalli perustuu UPM:n ja Outokumpu Technologyn erikoisosaamisen yhdistämiseen sekä omistajayhtiöiden vahvoihin resursseihin", johtaja Kimmo Viertola sanoo.

RFID-antenni on keskeinen komponentti radiotaajuustekniikkaan perustuvissa etätunnistimissa. Antenni välittää radioaalloilla tietoa lukijan ja tunnistimen välillä. Etätunnistimia käytetään älykorteissa ja –tarroissa mm. tuotetunnistuksessa ja varastonhallinnassa.

UPM ja Outokumpu ovat jo pitkään yhdessä kehittäneet RFID-antennien tuotantoteknologioita. UPM:llä on useiden vuosien kokemus itse RFID-tunnistimien valmistuksesta UPM Rafsecissa. Outokumpu Technologies tuo yritykseen merkittävää metallurgia- ja teknologiaosaamista. Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö, jonka toiminnan tavoitteena on riskirahoituksen keinoin edistää suomalaisen yritystoiminnan kasvua. Perustettava uusi yhtiö sopii erinomaisesti Teollisuussijoituksen sijoitusstrategiaan.


Lisätietoja:

Johtaja Kimmo Viertola, Suomen Teollisuussijoitus Oy,
puh. 09-6803 6815

Johtaja Jarkko Viheriävaara, Suomen Teollisuussijoitus Oy,
puh. 09-6803 6831