Suomi vahvistaa asemaansa geeniteknologian edelläkävijänä – BC Platforms keräsi 9 MEUR rahoituksen

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Bioinformatiikka-alan ohjelmistoyhtiö BC Platforms on kerännyt sveitsiläisen Debiopharm Innvation Fundin sekä Tesin johdolla 9 miljoonan euron kasvurahoituksen. Pääomakierrokseen osallistuivat myös yhtiön aiemmat sijoittajat.

Rahoitus kohdistuu yhtiön ohjelmistoliiketoiminnan kehitys-, myynti- ja asiakaspalveluresurssien vahvistamiseen erityisesti Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Suomessa tavoitteena on kaksinkertaistaa T&K-keskuksessa ja asiakaspalvelussa työskentelevien henkilöiden lukumäärä vuoteen 2020 mennessä. Yhtiö aikoo lanseerata myös uusia ratkaisuja kliinisen ja genomidatan eli ihmisen koko perimästä saatavan tiedon yhdistämiseen, jota voidaan hyödyntää muun muassa yksilöllisten lääkkeiden kehityksessä.

Genomitiedon hyödyntäminen mahdollistaa luotettavamman taudinmäärittelyn, tehokkaampien ja turvallisempien lääkkeiden kehityksen sekä paremmat edellytykset ennaltaehkäisevään terveydenhuoltoon. Suomi on edelläkävijä maana, jossa yhdistyvät laadukkaat rekisterit, toimivat biopankit ja valmius genomitiedon käyttöön.

”Olemme ylpeitä siitä, että olemme saneet mukaan uusia kokeneita sijoittajia. Rahoituksen avulla voimme kasvaa seuraavalle tasolle ja tarjota uutta teknologiaa ja tiedonvälityspalveluita T&K -asiakkaille maailmanlaajuisesti. Debiopharm tuo meille arvokasta toimialaosaamista sekä lääketieteen kehityskokemusta”, BC Platformsin toimitusjohtaja Tero Silvola sanoo.

Espoossa vuonna 1997 perustettu BC Platforms työllistää tällä hetkellä 30 henkeä, joista pääosa toimii Suomessa T&K-keskuksessa sekä asiakaspalvelussa. Pääkonttori sijaitsee Sveitsissä, jossa ovat tärkeimmät lääketeollisuuden asiakkaat. Yhtiön asiakkaina on yli 50 alan johtavaa biopankkia, yliopistoa sekä lääketeollisuuden ja terveydenhuollon toimijaa 19 maassa. BC Platformsin visiona on tarjota vuoteen 2020 mennessä analyysialusta yli 5 miljoonalle datanäytteelle, jotka on kerätty kansainväliseltä biopankkiverkostolta. Biopankit ovat lääketieteellisiä kokoelmia, jotka sisältävät ihmisperäisiä näytteitä sekä niihin liittyviä tietoja tutkimustarkoitusta varten.

“Olemme erittäin iloisia sijoituksestamme, jonka myötä pääsemme hyödyntämään Big Datan tarjoamia mahdollisuuksia yksilöllisempään terveydenhoitoon ja lääkekehityksen tuottavuuden parantamiseen. BC Platforms sopii erinomaisesti rahastomme tavoitteeseen sijoittaa innovatiivisin yhtiöihin, jotka muuttavat tapaamme kehittää lääkkeitä ja hoitaa potilaita”, kertoo Debiopharm Innovation Fundin johtaja Tanja Dowe.

“On hienoa olla mukana edistämässä bioinformatiikan uusia innovaatioita sekä vahvistaa Suomen keskeistä asemaa edelläkävijänä terveystiedon hyödyntämisessä. BC Platformsilla on ainutlaatuista osaamista, jossa vahva genomiikan ymmärrys yhdistyy erinomaiseen ohjelmistosuunnitteluun”, sanoo Tesin sijoituspäällikkö Joni Karsikas.

Lisätiedot:

BC Platforms
Tero Silvola, CEO
+358 40 590 5733
tero.silvola@bcplatforms.com

Tesi
Joni Karsikas, sijoituspäällikkö
+358 40 827 0395
joni.karsikas@tesi.fi
 

 

BC Platforms on yksi maailman johtavista genomitiedon hallintaratkaisuja tuottavista yhtiöistä. BC Platformsin teknologiaa käytetään vastaamaan terveydenhuollon suurimpiin haasteisiin hyödyntämällä genomiikan ja tietotekniikan kohtaamista. Yhtiö on perustettu vuonna 1997 ja sillä on vahva tieteellinen tausta, jonka tukena on 18 vuoden yhteistyö johtavien tutkijoiden, kehittäjien ja laitevalmistajien kanssa. Tehokas genomitiedon hallintajärjestelmämme mahdollistaa tiedon joustavan integroinnin, turvallisen analyysin ja molekyyli- sekä potilastietojen tulkinnan. BC Platformsin visiona on mullistaa lääkekehitys ja kliininen päätöksenteko ja saada yksilöllinen lääketiede potilaiden ulottuville. BC Platforms toimii globaalisti: tutkimus- ja kehitysyksikkömme sijaitsee Helsingissä ja meillä on myynti- ja markkinointiyksiköt Baselissa, Lontoossa, Bostonissa sekä Vancouverissa. Lisätietoja saa osoitteessa www.bcplatforms.com tai seuraamalla meitä Twitterissä @BCPlatforms.

Debiopharm Innovation Fund SA
Part of Debiopharm Group™, a Swiss-headquartered global biopharmaceutical group of five companies, Debiopharm Innovation Fund’s mission is to invest in companies developing innovative therapeutics, diagnostics and smart data solutions that change the way we develop drugs and treat patients. Since 2008, the company has invested nearly USD 100 million and led 10 out of the 14 last investment rounds in its portfolio company. For more information, please visit www.debiopharm.com
We are on Twitter. Follow us @DebiopharmNews

Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) on pääomasijoitusyhtiö, joka vauhdittaa yritysten menestystarinoita rahastosijoittamisen ja suorien sijoitusten kautta. Toimimme aktiivisena vähemmistöomistajana, jolla on liiketoimintaosaamista ja kansainvälisiä verkostoja yrityksen kasvustrategian toteuttamiseksi. Tesin hallinnoitavat pääomasijoitukset ovat yhteensä lähes miljardia euroa ja kohdeyritysten lukumäärä 723.  www.tesi.fi | @TesiFII