SuperPark avasi puistot Ruotsissa ja Kiinassa

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Kotimainen SuperPark-ketju on laajentanut liiketoimintaansa kahdelle uudelle markkina-alueelle. SuperPark Uppsala avattiin Ruotsiin lauantaina 18.8. Kiinan ensimmäinen SuperPark avasi ovensa Suzhoussa heti perään, maanantaina 20.8., valikoiduille kiinalaisille ryhmille järjestetyn lanseeraustapahtuman merkeissä. Suurelle yleisölle puisto avautuu syyskuussa Suzhou Olympic Sports Centren grand openingin yhteydessä.

Uppsalassa SuperPark tuo konseptiinsa uusia digitaalisia elementtejä. Ruotsissa lippukauppa on täysin digitaalista ja puiston aktiviteeteista merkittävä osa on yhdistetty asiakkaan rannekkeen kautta vasta julkaistuun SuperPark-applikaatioon. Toinen kiinnostava aluevaltaus on pienemmille lapsille suunnatun seikkailualueen uudistus. Täysin uusien aktiviteettien lisäksi mukaan on tuotu lapsen kognitiivista oppimista stimuloiva Learning Forrest, jonka sisällöt on kehitetty aktivoimaan uteliaisuutta, aivojen kehitystä ja leikin varjolla oppimista.

Yli 10 miljoonan asukkaan Suzhoussa SuperPark pääsi osaksi Suzhou Olympic Sports Centre -hanketta, 800 miljoonan euron budjetilla rakennettua uutta vapaa-ajanvietto-keskusta. SuperPark toimii 45 000 katsojan päästadionin yhteydessä, jonka ympärillä on monitoimihallin, ulkopalloiluareenoiden, uintikeskuksen, ulkoilualueiden sekä ostoskeskuksen ja muiden palveluiden muodostama massiivinen 60 hehtaarin vapaa-ajan keskittymä.

”Hongkongin avauksemme viime vuoden lopussa on ollut todella erinomainen menestystarina. Kävijätavoitteen ylittyminen kaksinkertaisesti on todistanut, että konseptimme toimii kansainvälisesti vaativillakin markkinoilla”, kertoo SuperPark Oy:n toimitusjohtaja Juha Tanskanen.

Sekä Ruotsi että Kiina ovat SuperParkille markkina-alueina monin tavoin merkitykselliset.

”Tiedostamme, että Ruotsi on haastava maa suomalaiselle kuluttujabisnekselle. Jos onnistumme siellä, on meillä mahdollisuudet Euroopassa mihin vain. Kiina puolestaan on valtava markkina ja mahdollisuus, joka jo kulttuurinsa ja toimintaympäristönsä puolesta on vaatinut meiltä ja partnereiltamme kahden vuoden laajamittaiset valmistelutyöt”, Tanskanen kuvailee.

Tälle vuodelle SuperParkin tavoitteena on saada pystyyn vielä 3-4 uutta sisäaktiviteettipuistoa. Nämä monipuoliset, kaiken ikäisille suunnatut viihteellisen liikunnan keskukset tulevat Singaporeen, Kuala Lumpuriin ja Kiinaan, sekä mahdollisesti yksi Eurooppaan.

”Ensi vuonna tahdin pitäisi kiihtyä entisestään: tavoitteena on 15 puistoa ympäri maailmaa. Avausten lisäksi keskitymme luomaan globaalia brändia ja yhteisöä, sekä kehittämään konseptia digitaalisuuden ja oppimissisältöjen näkökulmasta”, Tanskanen kuvailee.

FAKTAT

SuperPark Uppsala
• Puiston koko 3526 m²
• Kävijätavoite 92 000 hlöä per vuosi
• Toiminta Joint Venture -periaatteella
• Puiston yhteydessä Waynes Coffee -ravintolakonsepti

SuperPark Suzhou Olympic Center
• Puiston koko 5000 m²
• Kävijätavoite 250 000 hlöä per vuosi
• Toiminta Joint Venture -periaatteella
• Sijainti Suzhou Olympic Sports Centre -vapaa-ajankeskushankkeen yhteydessä

LISÄTIEDOT

Juha Tanskanen, SuperPark Oy, toimitusjohtaja
+358 400 415 563, juha.tanskanen@superpark.fi

SuperPark -sisäaktiviteettipuistot tarjoavat ainutlaatuiset puitteet lasten, aikuisten ja perheiden aktiiviseen ajanviettoon ja yhdessä liikkumiseen. Vuonna 2012 Vuokatissa perustettu SuperPark Oy omistaa ja operoi sisäaktiviteettipuistoja Jyväskylässä, Oulussa, Turussa, Tampereella, Espoossa, Vantaalla ja Vuokatissa. Lisenssisopimuksella toimivia kohteita ovat SuperCorner Pitkälahti (Kuopio), SuperPark Joensuu, SuperCorner Mikkeli, SuperPark Sveitsi (Hyvinkää), SuperCorner Tahko ja SuperPark Kalajoki. Yhtiön kansainväliset kohteet ovat SuperPark Hong Kong ja SuperPark Uppsala Ruotsissa sekä SuperPark Suzhou Kiinassa. Lähivuosien aikana SuperPark avaa useita uusia kohteita Kiinaan, Aasiaan ja Eurooppaan. Managementin lisäksi omistajia ovat Sentica Partners Oy, Suomen teollisuussijoitus Oy, Takoa Invest Oy ja Magic Angel Oy. Yhtiön liikevaihto 2017 oli noin 14 miljoona euroa. Lisätiedot: www.superpark.fi ja www.superparkunited.com