SuperParkille uutta taustavoimaa kasvuun – Sentica ja Tesi omistajiksi

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

SuperParkilla on seitsemän omaa ja viisi lisenssillä toimivaa sisäaktiviteettipuistoa Suomessa. Joulukuussa 2017 avattu SuperPark Hong Kong aloitti yhtiön kansainvälistymisen, jota omistuksen muutos nyt kiihdyttää.

”Olemme valmistelleet voimakkaan kasvun ja kansainvälistymisen edellytyksiä kehittämällä konseptia, liiketoimintamallia ja digitaalisia ratkaisuja. Nyt kun kasvuloikka on käsillä, on erinomaista saada mukaan sijoittajat, jotka tuovat taloudellisia resursseja ja tukea nopeaan skaalautumiseen”, SuperPark Oy:n toimitusjohtaja Juha Tanskanen sanoo.

SuperParkin tavoitteena on avata sata puistoa vuoden 2023 loppuun mennessä.

”Jo kuluvan vuoden aikana rakennamme 6-8 uutta SuperParkia Kiinaan, Aasiaan ja Eurooppaan. Kasvu haetaan strategian mukaisesti ulkomailta ja kotimaassa toimintoja tehostetaan ketjuuntumisen myötä”, Tanskanen kertoo.

Uusi pääomistaja on pienten ja keskisuurten kotimaisten kasvuyhtiöiden omistamiseen ja kehittämiseen keskittyvä pääomasijoitusyhtiö Sentica.

”SuperPark ja sen vahvat yrittäjäomistajat ovat luoneet ainutlaatuisen sisäliikuntakonseptin ja brändin, joka on muutamassa vuodessa onnistunut saamaan vahvan aseman Suomessa. Hong Kongin puisto on ollut valtava menestys ja osoitus konseptin kansainvälisestä kiinnostavuudesta. Haluamme olla sijoituksellamme tukemassa yhtiön kasvua uusilla markkinoilla ja mukana luomassa uutta suomalaista menestystarinaa”, sanoo Sentican partneri Aitor de la Torre.

Tanskanen näkee, että erityisesti Aasiassa Tesin mukana olo tuo uskottavuutta, joka auttaa tavoitellun kasvuvauhdin toteutumista.

”Suomesta on noussut hyvin vähän vahvoja kuluttajille suunnattuja palveluyhtiöitä ja brändejä, jotka ovat saavuttaneet merkittävää kansainvälistä menestystä. SuperParkin sisäaktiviteettikonseptilla on erinomaiset edellytykset nousta globaaliksi markkinajohtajaksi ja saada maailman suurkaupunkien lapset ja nuoret kokemaan liikkumisen, leikkimisen ja temppuilun riemu”, toteaa Tesin sijoitusjohtaja Juuso Puolanne.

 

Lisätiedot:

SuperPark Oy
Juha Tanskanen, toimitusjohtaja
+358 400 415 563, juha.tanskanen@superpark.fi  

Sentica Partners Oy
Aitor de la Torre, partneri
+ 358 40 830 7503, aitor.delatorre@sentica.fi

Tesi
Juuso Puolanne, sijoitusjohtaja
+358 50 570 0235, juuso.puolanne@tesi.fi

 

Kuvamateriaalia median käyttöön:
https://www.dropbox.com/sh/vobd48wxcnbyexd/AADetOqsy-DKkC4ZPYc-O71Oa?dl=0


SuperPark
-sisäaktiviteettipuistot tarjoavat ainutlaatuiset puitteet lasten ja aikuisten aktiiviseen ajanviettoon ja yhdessä liikkumiseen. Vuonna 2012 Vuokatissa perustettu SuperPark Oy omistaa ja operoi sisäaktiviteettipuistoja Jyväskylässä, Oulussa, Turussa, Tampereella, Espoossa, Vantaalla ja Vuokatissa. Lisenssisopimuksella toimivia kohteita ovat SuperCorner Pitkälahti (Kuopio), SuperPark Joensuu, SuperCorner Mikkeli, SuperPark Sveitsi (Hyvinkää) ja SuperCorner Tahko sekä kesällä 2018 avautuva SuperCorner Kalajoki. Joulukuussa 2017 avattu SuperPark Hongkong on yhtiön ensimmäinen kansainvälinen kohde. Vuoden 2018 aikana SuperPark avaa useita uusia kohteita Kiinaan, Aasiaan ja Eurooppaan. Yhtiön liikevaihto 2017 oli noin 14 miljoona euroa ja yhtiöllä on noin 50 työntekijää Suomessa. Lisätiedot: www.superpark.fi

Sentica Partners Oy on riippumaton kotimainen pääomasijoittaja, joka keskittyy pienten ja keskisuurten kotimaisten yritysten omistamiseen sekä kehittämiseen. Sentica hallinnoi yhteensä noin 480 miljoonan euron pääomia ja sijoittajina ovat pääasiallisesti suomalaiset institutionaaliset sijoittajat sekä eturivin eurooppalaiset rahastojen rahastot. www.sentica.fi

Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) on pääomasijoitusyhtiö, joka tekee kannattavaa ja vastuullista sijoitustoimintaa ja luo arvoa päivästä yksi. Hallinnoitavat pääomasijoituksemme ovat 1,2 miljardi euroa ja sijoituskohteenamme on suoraan ja rahastojen kautta yli 700 yritystä. Autamme Suomen seuraavalle kasvun ja kansainvälistymisen tasolle. Seuraa menestystarinoita www.tesi.fi / @TesiFII