Tallink ja Meyer Turku allekirjoittivat sopimuksen uuden sukupolven LNG-käyttöisestä nopeasta laivasta

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

 

Kuva: Meyer Turku

Uusi ympäristöystävällinen laiva käyttää polttoaineena nesteytettyä maakaasua ja se tulee valmistuttuaan täyttämään kaikki uudet, tiukemmat ECA -alueen päästörajoitukset, Itämeri mukaan lukien. Alus, jonka bruttovetoisuus on 49 000 tonnia, ja jonka matkanopeus on 27 solmua, tuo merkittävää parannusta energiatehokkuuteen. Laivan erittäin innovatiivinen runkomuoto minimoi kulkuvastusta ja mahdollistaa hyvän toimintakyvyn jääolosuhteissa. Uuden sukupolven matkustaja-autolautan suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomioita tehokkaaseen ja nopeaan aluksen purkuun ja lastaukseen satamissa.
 
Laivasopimuksen mukaisesti 20 prosenttia laivan hinnasta maksetaan rakentamisen aikana ja loput luovutuksen yhteydessä. Rahoitukseen liittyvät yksityiskohdat tiedotetaan AS Tallink Gruppin toimesta lähiaikoina.

Janek Stalmeister, AS Tallink Gruppin toimitusjohtaja sanoo, että Tallink haluaa kehittää meriliikennettä ja mullistaa liikeideoita, ja tämä projekti tähtää juuri tähän. ”Meidän ”shuttle” konsepti on tuonut uuden merkityksen käsitteelle ’nopea meriyhteys’, ja nyt on oikea aika ottaa seuraava askel. Olemme oppineet omien kokemuksiemme kautta ja olemme kuunnelleet asiakkaitamme sekä alan asiantuntijoita. Olemme erittäin innostuneita uudesta laivasta”, Stalmeister lisää.
 
”Meyer Turku on erittäin tyytyväinen voidessaan jatkaa pitkää ja hyvää perinnettä matkustaja-autolauttojen rakentamisessa Tallinkille. Rakentamalla tämän uuden ja edistyksellisen, LNG –käyttöisen aluksen nostamme yhteistyömme teknologisesti uudelle tasolle. Nyt solmitun sopimuksen ansiosta lisäämme tuotantoamme 30%:lla vuonna 2016 mikä on positiivinen asia telakalle, sen verkostoyrityksille ja koko alueelle. Nyt voimme toteuttaa strategiaamme, kehittää rakennusprosesseja sekä tehdä tarvittavia rekrytointeja”, toteaa Meyer Turku Oy:n toimitusjohtaja Jan Meyer
 

Lisätietoa:

Luulea Lääne, Communication Director, AS Tallink Grupp,
tel. +372 5521296, www.tallink.com

Tanja Sabell, Manager, Communications, Meyer Turku Oy,
tel. +358 41 4488 740, www.meyerturku.fi
 

Tallink-konserni on yksi Itämeren alueen suurimmista matkustaja- ja rahtiliikennevarustamoista. Tallink-konserni liikennöi Tallink -brändin ja Silja Line -brändin alla kuudella reitillä. Yritys työllistää noin 7 000 henkilöä, operoi 18 laivalla ja kuljettaa vuosittain 9 miljoonaa matkustajaa.
 
Meyer Turku Oy on yksi Euroopan johtavista telakkayhtiöistä, jonka omistaa Meyer Werft (70 %) ja Suomen valtion Teollisuussijoitus (30 %). Telakka Turussa työllistää 1350 henkilöä. Yhtiö on erikoistunut risteilijöiden, automatkustaja-alusten sekä erityisalusten rakentamiseen. Meyer Turun tytäryhtiöitä ovat Piikkio Works Oy, joka rakentaa hyttejä, Shipbuilding Completion Oy, joka on erikoistunut risteily- ja matkustajalaivojen julkisten tilojen kokonaistoimituksiin ja ENGn’D Oy, joka on laiva- ja offshore suunnittelupalveluita tarjoava yritys.