Team Finland parantaa yrittäjien palvelua

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Team Finland -verkosto kehittää kotimaan palvelujaan. Uuden palvelumallin avulla verkostoon kuuluvat organisaatiot palvelevat yrityksiä yhtenäisesti ilman siirtelyä organisaatiolta toiselle. Ensimmäiset yrityksille näkyvät muutokset ovat yhteinen palvelunumero ja yhteydenottolomake, jotka otetaan käyttöön tänään torstaina 27.8.

”Nyt käyttöön otettavan Team Finlandin uuden kotimaan palvelumallin idea on yksinkertainen: yritys saa kaikki tarvitsemansa palvelut yhdeltä luukulta. Toisin sanoen yrityksen ei tarvitse opetella julkisten organisaatioiden työnjakoa saadakseen niiltä palvelua. Hallintohimmeleiden pyörittelyn sijaan katse on suunnattava uusien markkinoiden valloittamiseen ja uuden kasvun eväiden rakentamiseen. Siinä tarvitaan suomalaista joukkuehenkeä, josta Team Finlandissa juuri on kyse”, elinkeinoministeri Olli Rehn toteaa.

Palvelua parannetaan keskittämällä asiakaspalvelua ja tiivistämällä organisaatioiden yhteistyötä asiakkuuksien hoitamisessa. Yritykselle kootaan sen tarpeita parhaiten palveleva tiimi eri organisaatioiden asiantuntemusta yhdistellen. Tiimi suunnittelee asiakkaalle palveluehdotuksen ja huolehtii asiakkaan muuttuvista tarpeista. Alueellisessa toiminnassa tehdään yhteistyötä paikallisten toimijoiden kuten seudullisten kehittämisyhtiöiden, kauppakamareiden ja Suomen Yrittäjien kanssa. Mallin myötä yrittäjän ei tarvitse itse tuntea yksityiskohtaisesti eri organisaatioiden palveluja.

”Suomalaiselle osaamiselle on maailmalla kysyntää. Valtion tehtävä on huolehtia, että yritysten toimintaedellytykset ovat kunnossa. Näihin kuuluvat olennaisena osana myös toimivat kansainvälistymispalvelut”, korostaa ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka.

Pääministeri Juha Sipilä on nimittänyt Team Finlandin uuden ohjausryhmän varapuheenjohtajaksi Nokia Oyj:n ja F-Secure Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaan. Pääministeri Sipilä toimii itse ohjausryhmän puheenjohtajana. Ohjausryhmän jäseniksi nimettiin Inventure Oy:n partneri Ilkka Kivimäki, Suominen Oyj:n toimitusjohtaja Nina Kopola, Oilon Oy:n hallituksen puheenjohtaja Päivi Leiwo, Teknos Group Oy:n konsernijohtaja Paula Salastie, valtioneuvoston kanslian valtiosihteeri Paula Lehtomäki, ulkoasianministeriön valtiosihteeri Peter Stenlund, työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö (1.10.2015 alkaen) Jari Gustafsson ja opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen.

”Jatkamme Team Finland -verkoston kehittämistä hallitusohjelman mukaisesti. Haluamme auttaa yhä uusia kansainvälisesti kilpailukykyisiä yrityksiä maailman markkinoille. Samalla ohjaamme kansainvälistymispalveluita tarjoavia organisaatioita yhä tiiviimpään yhteistyöhön”, toteaa pääministeri Juha Sipilä. 

Hallituskaudeksi nimitettävä ohjausryhmä vastaa verkoston strategisesta ohjauksesta ja tavoitteiden asettamisesta. Kokoonpanolla taataan vuorovaikutus yritysmaailman ja valtionhallinnon välillä.

Team Finland -verkosto kokoaa yhteen yritysten kansainvälistymistä, Suomeen suuntautuvia ulkomaisia investointeja ja Suomen maakuvaa edistävät valtiorahoitteiset toimijat ja niiden tarjoamat palvelut. Verkoston ytimen muodostavat työ- ja elinkeinoministeriö, ulkoasiainministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö sekä näiden ohjauksessa olevat kansainvälistymispalveluja tarjoavat organisaatiot.

Team Finlandin palvelunumero on 0295 020 510. Yhteydenottolomake löytyy osoitteesta https://www.tekes.fi/team-finland-yhteydenotto/

 

 

Lisätietoa: pääministerin erityisavustaja (kansainväliset asiat) Anna-Kaisa Heikkinen, p. 040 7483 867, valtioneuvoston kanslia, elinkeinoministerin erityisavustaja Jannika Ranta, p. 029 504 7165, työ- ja elinkeinoministeriö, ulkomaankauppa- ja kehitysministerin diplomaattiavustaja Marja Koskela p. 0295 350 633, ulkoasiainministeriö.

Team Finlandin ohjausryhmän varapuheenjohtaja Risto Siilasmaan haastattelupyynnöt: viestintäpäällikkö Mari-Kaisa Brander, p. 040 131 3388, valtioneuvoston kanslia.